rss
  • Spárgás-avokádós köles

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Spárgás-avokádós kölesA kölest megmossuk, majd olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, felforraljuk, sózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A tisztított spárgát csíkokra vágjuk, és szintén egy kanál olívaolajon megpirítjuk. Közben borsozzuk. A lime levét egy fedeles üvegbe tesszük, adunk hozzá csipet sót, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Majd hozzáadjuk a pisztáciaolajat, borsot, és lefedve összerázzuk. A lilahagymát finomra vágjuk, az avokádót felkockázzuk, ráöntjük a dresszinget, majd belekeverjük a kölest és a sült spárgát is. Langyosan fogyasszuk.

    Hozzávalók:

    - 160 g szemes köles
    - víz
    - só
    - 1+1 ek extra szűz olívaolaj
    - 200 g tisztított spárga
    - 1 db érett avokádó
    - 50 g lilahagyma
    - só
    - tört bors
    - 1 ek friss aprított koriander
    - 3 ek hidegen sajtolt pisztáciaolaj
    - 1 lime leve



    Forrás: www.ritakonyhaja.hu


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Receptkönyv pécsi vendéglátós diákoktól

    Diákok gyûjtése alapján ételrecepteket adott ki a a Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola. Az "Ételeink vallanak rólunk" címû könyvet tegnap mutatták be a közönségnek. Ebben a mindenki által ismert ételek mellett egyedi, újszerû recepteket is találunk. A Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipar Szakközépiskola és Szakiskola diákjai Baranya megye egész területérõl érkeznek. A Nemzetiségi tanulóik – romák, svábok, horvátok – identitásának megõrzése csak saját kultúrájuk megismerésén keresztül valósulhat meg.

  • Köményes tojásleves

    Hozzávalók: 1 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evõkanál liszt, köményes olaj, személyenként 1 tojás.

  • Görögsaláta bárányhússal és fehér babbal

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g nagy szemû fehér bab, 1 babérlevél, só, 300 g párolt báránycomb, 1 csõ sárga húsú, paprika, 1 kisebb fej hagyma, 2 paradicsom, 3 evõkanál borecet, frissen õrölt bors, 4 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom.

  • Csirkemell sajtszósszal

    Csirkemell sajtszósszalA hagymát megdinszteljük, majd hozzátesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet, kicsit sózzuk, felöntjük a másfél deci tejjel, és annyi vízzel, hogy épp ellepje. Teszünk bele fehér borsot, lefedjük, és hagyjuk párolódni-főni. Amikor már a hús puha, és elfőtt a szaft fele, akkor összekeverjük a fél pohár tejfölt a két kanál liszttel és a krémsajttal, majd ezzel behabarjuk. Forraljuk, amíg besűrűsödik. Egy egész kevés szerecsendiót reszelünk a tetejére és belekeverjük.

  • Töltött csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú, kikóserított csirke, 2 vízben áztatott zsemle, 1 tojás l kanál libazsír, 20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem, só, bors.

  • Muffin cukkinivel

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 25 dkg tönkölyliszt, fél csomag sütõpor, 10 dkg olvasztott margarin, 2 db tojás, 1 kis pohár natúr joghurt, 10 dkg vöröshagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, ízlés szerint õrölt feketebors, kevés pirospaprika.

  • Fóliás csirkerszárnyak

    Hozzávalók: 80 dkg csirkeszárny, 60 dkg burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 4 dkg grillfûszerkeverék, 0,5 dl étolaj, só.

  • Citromlikõr

    Hozzávalók: 4 érett citrom, 300 g cukor, 0,7 dl fehér rum, 4 ek. citromlé (zöld héjú citromból), 1/2 teáskanál koriandermag.

  • Narancspuding (kímélõ étel)

    Az elõírásnak megfelelõen elkészítünk egy csomag citromízû pudingport, de 10 deka cukor helyett csak öt dekát teszünk bele, meg egy fél deci Jaffaszörpöt, és belereszeljük három narancs sárga héját.

  • Wild kiwi

    Hozzávalók: 4 cl kiwilikõr, 2 cl fehér rum, tonic a feltöltéshez.

  • Hagymás babsaláta

    A fehér szemes babot kb. 1-1,5 csészével este beáztatjuk. Másnap hideg vízzel feltesszük fõzni. Közben legyen lobogó víz, mert ha a paszuly fõtt vagy 10-15 percet, a vizét leöntjük és a lobogó forró vízzel feltöltjük. Teszünk bele 1 nagy vagy két kicsi babérlevelet, s megsózva puhára fõzzük. Persze utána kell tölteni a víznek.

  • Karfiolos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg), 1 kis fej (25-30 dkg) karfiol, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi õrölt fenyõmag (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Rák csilipaprikával

    Hozzávalók:

    1 kg tisztított rák, 3/4 tk. só, 4 szárított cseresznyepaprika kettévágva, 6 evõkanál salátaolaj, 1 tk. reszelt gyömbérgyökér, 5 gerezd fokhagyma, 3 szál tisztított, apróra vágott zöldhagyma, 3 1/2 dl víz, 1 ek. Vegeta, 2 ek. szójamártás, 1 ek. citromlé, csipet cukor, 1 ek. finomra vágott petrezselyem

  • Csokoládés kuglóf

    Hozzávalók:

    5 tojás, 25 dkg étcsokoládé, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 8 dkg darált dió, 2 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg fehér tortabevonó csokoládé, vaj és porcukor a formához

  • Paradicsomos karfiolfõzelék

    Hozzávalók: 1 kis fej karfiol, fél kg burgonya, 3 dl paradicsomlé, 2 db sárgarépa, 1 db paprika, fél csokor zeller zöldje, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj, vegeta.

  • Pár perces zabpelyhes

    Hozzávalók:

    - 4 ek liszt
    - 3 ek zabpehely
    - 1 ek cukrozatlan kakaópor
    - fél tasak vaníliás cukor
    - 4 dkg étcsokoládé nagyobb darabokra tördelve
    - 4 ek tej
    - 3 ek olaj
    - fél kk sütõpor
    - 1 db tojás

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: 30 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors (1 csokor petrezselyem).

  • Majoránnás karotta

    Hozzávalók: 4 csokor zsenge karotta (apró sárgarépa), 1 db egész tojás, másfél dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 1 csapott teáskanál majoránna, 1 csapott teáskanál só, mokkáskanálnyi porcukor, mokkáskanálnyi törött fekete bors;

  • Rakott káposzta

    Hozzávalók:

    - 1 kg savanyú káposzta
    - 60 dkg darált sertés hús
    - 20 dkg húsos füstölt szalonna
    - 1 szál parasztkolbász
    - 3 fej vöröshagyma
    - 20 dkg rizs
    - 1 ek. pirospaprika
    - só
    - 2kk.õrölt fekete bors
    - 1 nagy doboz tejföl

    Díszítéshez:

    - tejföl
    - petrezselyem zöld

  • Töltött hal (Gefillte fish)

    Hozzávalók: 1 nagyobb csuka, 1 zsemle, 1 tojás, 3 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, 3 kanál morzsa, só, cukor, bors, petrezselyem zöldje.