2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Zöldséges fasírt

Zöldséges fasírt
Zöldséges fasírtA darált húst alaposan keverjük össze a tojással, a fűszerekkel és a lenmaggal. Egy őzgerincformát béleljünk ki sütőpapírral (ha teflonos vagy szilikon, akkor nem kell) a massza felét nyomkodjuk bele úgy, hogy egy kis mélyedés legyen benne. Az apróra vágott párolt zöldségeket tegyük a formában lévő húsra, majd fedjük be a húsos massza másik felével, nyomkodjuk rá és óvatosan ütögessük az asztalhoz. Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25 percig. Óvatosan borítsuk egy rácsos tepsire, húzzuk le róla a sütőpapírt és tegyük vissza a sütőbe.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Süssük még kb. 20 percet, és az utolsó 5 percre kapcsoljuk rá felső grillt, ha van. Vegyük ki, pihentessük legalább 5-10 percig, majd szeletekre vágva tálaljuk. Ha a zöldség túl lenne, és nem fér bele a fasírtba, verjünk fel 2 kisebb tojást,forgassuk össze a zöldségekkel, adagoljuk és kiolajozott szuflé formákba és süssük meg. Az ilyen ételekben az a jó, hogy hidegen is nagyon finomak.

Hozzávalók:

- 80 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen)
- kb. 1+1/2 tk. só
- 1 tk. őrölt bors
- 2 kisebb vöröshagyma apróra vágva vagy reszelve
- 2-3 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 nagy tojás
- 3 dkg arany lenmag darálva
- 1 tk. szárított kakukkfű
- kb. 30 dkg párolt zöldség



Forrás: www.receptkiraly.hu
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!