rss
  • Zöldséges fasírt

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Zöldséges fasírtA darált húst alaposan keverjük össze a tojással, a fűszerekkel és a lenmaggal. Egy őzgerincformát béleljünk ki sütőpapírral (ha teflonos vagy szilikon, akkor nem kell) a massza felét nyomkodjuk bele úgy, hogy egy kis mélyedés legyen benne. Az apróra vágott párolt zöldségeket tegyük a formában lévő húsra, majd fedjük be a húsos massza másik felével, nyomkodjuk rá és óvatosan ütögessük az asztalhoz. Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25 percig. Óvatosan borítsuk egy rácsos tepsire, húzzuk le róla a sütőpapírt és tegyük vissza a sütőbe.

    Süssük még kb. 20 percet, és az utolsó 5 percre kapcsoljuk rá felső grillt, ha van. Vegyük ki, pihentessük legalább 5-10 percig, majd szeletekre vágva tálaljuk. Ha a zöldség túl lenne, és nem fér bele a fasírtba, verjünk fel 2 kisebb tojást,forgassuk össze a zöldségekkel, adagoljuk és kiolajozott szuflé formákba és süssük meg. Az ilyen ételekben az a jó, hogy hidegen is nagyon finomak.

    Hozzávalók:

    - 80 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen)
    - kb. 1+1/2 tk. só
    - 1 tk. őrölt bors
    - 2 kisebb vöröshagyma apróra vágva vagy reszelve
    - 2-3 gerezd fokhagyma zúzva
    - 1 nagy tojás
    - 3 dkg arany lenmag darálva
    - 1 tk. szárított kakukkfű
    - kb. 30 dkg párolt zöldség



    Forrás: www.receptkiraly.hu


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csöröge- vagy forgácsfánk recept

    Hozzávalók:
    30 dkg liszt, 5 evõkanál vaj, 4 evõkanál porcukor, 5 tojássárgája, 3 dl tejföl, 0,5 dl rum, 1 mokkáskanál só;

  • Túróval töltött zsemle

    Hozzávalók:

    1 db zsemle, 30 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 15 dkg vaj, 2 tojás, reszelt citromhéj, fél csomag mazsola

  • Tojásos kockák

    Hozzávalók: 8 tojás, 8 evõkanál tej, 8 evõkanál morzsa.

  • Fügével töltött pite

    Hozzávalók 4 személyre:

    20 dkg liszt, 20 dkg friss, érett füge, 1 evõkanál száraz fehérbor, 1 evõkanál olaj, 2 dkg élesztõ, só

  • Savanyított káposzta - eredeti recept 1811-bõl

    Hozzávalók: fehérkáposzta, só, kevés liszt, illeszkedõ falap tetõvel ellátott kõedény, kõbõl készült súlyok.

  • Mogyorós csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 csirkeszárny, 10 dkg darált mogyoró, 2 tojás, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 csapott tk só, csapott mk törött fehér bors, 3 ek liszt.

  • Áfonyalekvár

    Hozzávalók: 1 kg áfonya, 1 citrom leve, 1/2 mokkáskanál õrölt koriander, 1 kg befõzõ cukor.

  • Sertéskaraj töltött tojással

    Hozzávalók:

    - 4 fõtt tojás
    - 6 gerezd fokhagyma
    - 3 dkg vaj
    - 2 dl tejföl
    - só
    - 1 mokkáskanál grill fûszerkeverék
    - õrölt bors
    - 4 evõkanál olaj
    - 60 dkg sertéskaraj

  • Göngyölt borjú

    Hozzávalók: 10 dekás borjúszeletek, 1 szeletke füstölt szalonna, 1 szál leveszöldség, egy kis töröttbors és 6 deka zsír.

  • Paradicsomleves

    Az érett piros paradicsomot széttördeljük, miután elõzõleg megmostuk s zöld petrezselyem és egy kis fej vereshagymával kevés vízzel tûzhelyre tesszük.

  • Húsvéti muffin

    Hozzávalók: 12 darabhoz, 20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 egész tojás, 2 kk. sütõpor, 2 kk. szódabikarbóna, 1 cs. vaníliás cukor, 1 dl tej, 0,5 dl olaj, 1 csipet só, 1 ek. méz, 1 tk. rum csokis mazsolás drazsé, szines csokidara, szines apró tojáscukor.

  • Paradicsomos nyúlragu

    Hozzávalók: 60 dkg nyúlcomb, vagy lapocka, 20 dkg paradicsom, 20 dkg gomba, 3 dkg liszt, 3 dl fehérbor, 1 dl olaj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só.

  • Tyúk leves

    Ha a tyúk fiatal, akkor együtt kell forró vízbe fõni tenni mindenféle zöldséggel: répa, zeller, karalábé, petrezselyem-gyökér, vereshagyma és néhány szem fekete borssal, sóval.

  • Gombaleves

    Egy fazékba tegyünk forrni annyi vizet, a mennyire szükségünk van: három személyre mindenkor egy liter vizet számithatunk. Tegyünk a vizbe mindenféle zöldséget, sót és borsot; azalatt mig a viz forr, egy lábasba tegyünk egy kanál zsirt rántásnak, három személyre egy fakanál lisztet számitva.

  • Csicsóka pogácsa

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt csicsóka, 30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1dkg élesztõ megfuttatva, 1dkg só, 1 dl tej, 1db tojás, 1 tojás sárgája kenéshez, 3 dkg dióbél.

  • Csirkekrémleves

    Hozzávalók:

    1,2 l csirkeleves (kockából), 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 5 dkg darált dió, 2 dkg durvára vágott pirított dió, 30 g liszt, petrezselyemzöld, currypor, õrölt fekete bors, só, 6 dkg levestészta

  • Citromos rántott szelet

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb vagy karaj (csont nélkül), 2 citrom, 1 db egész tojás, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Zsályás fehérbab leves

    Hozzávalók: 35 dkg burgonya, 50 dkg nagyszemû fehérbab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter zöldségleves (kockából), 1 dl tej, 1 babérlevél, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 6 zsályalevél, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Tárkonyos bárány (egy régi recept nyomán)

    Hozzávalók: 1 db eleje, 2 tojás, 1 dl tejföl, fûszer, liszt, só, tárkony.

  • Szalonnás zöldbab

    Hozzávalók: 16 szelet sliced bacon, 60 dkg egészben hagyott zöldbab, Vegeta.