rss
  • Rakott kelkáposzta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Rakott kelkáposztaForraljunk fel 1.5 liter vizet, eközben a kelkáposztát vágjuk vékony csíkokra. A forrásban levő vizet ízesítsük 2 tk Delikáttal, tegyük bele a kelkáposztát, főzzük 3-4 percig. Szedjük ki szűrőkanállal. A forrásban lévő káposzta vízében főzzük félpuhára a rizst (kb. 10-12 perc). Ezalatt pirítsuk meg olajon a darált húst, adjuk hozzá a Knorr Pörkölt kockákat, és 1.5 dl vizet. Lassú tűzön pároljuk 4-5 percig. Egy hőálló tepsi aljára terítsük ki a kelkáposztát. Tegyük rá a leszűrt, félig főtt rizst, majd borítsuk be a darált hússal.

    A tejfölt keverjük simára a tojással, ízlés szerint tehetünk bele 1 kis kanál fűszerpaprikát is. A tejföllel kenjük meg a húst. Tegyük 175°C-ra előmelegített sütőbe és süssük készre 30 perc alatt.

    Hozzávalók:

    - 1 kisebb kelkáposzta
    - 50 dkg darálthús
    - 15 dkg rizs
    - 4 db pörköltkocka
    - 2 teáskanál ételízesítő
    - 1 db tojás
    - 1 db kis pohár tejföl
    - 2 evőkanál olaj


    Forrás: www.receptmuhely.hu


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók:

    1/2 kg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 1 tejföl, kevés olaj, só, bors, pirospaprika
    palacsintához: 2 tojás, 1/2 l tej, liszt, olaj

  • Rizsbor

    Hozzávalók: 1 kg rizs (törtrizs is megfelelõ), 1,5 kg cukor, 20 dkg mazsola, 3 drb. citrom karikára vágva, 10 – 10 szem szegfûszeg, szegfûbors, 1 dkg élesztõ.

  • Metélttel töltött padlizsán

    Hozzávalók: 2 hosszúkás padlizsán, 1 tojás, 2 evõkanál reszelt rokfort (márványsajt), 2 evõkanál apróra tört cérnametélt, 1 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Welcome koktél

    Hozzávalók: 1 EK méz, 1 EK citromlé, 75 ml grapefruitlé, 75 ml narancslé, jégkocka, ásványvíz.

  • Egresmártás

    Hozzávalók: fél kg egres, 12 dkg cukor, fahéj, citromhéj, 2 tojás, 2 kanál liszt.

  • Aranygaluska

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2.5 dkg margarin, 2.5 dkg élesztõ, 2.5 dkg porcukor, 1 tojás, 1.3 dl tej, 3 csipet só, egy citrom reszelt héja, 10 dkg darált dió, 10 dkg kristálycukor, olvasztott vaj.

  • Habart bableves

    Hozzávalók: 30 dkg fehérbab, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 1 pohár tejföl, egy kanál liszt, só.

  • Blood and Sand

    Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szûrjük.

  • Borsós krumplisaláta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg krumpli
    - 1 db lilahagyma
    - 10 dkg zöldborsó
    - 1-2 evőkanál tárkonyecet
    - só
    - 1 teáskanál ételízesítő
    - cukor

    Az öntethez:

    - 2 dl tejföl
    - 1 teáskanál csípős mustár
    - 1 mokkáskanál currypor
    - só
    - őrölt fehérbors
    - cukor

    Tetejére:

    - 10 dkg sajt

  • Banános kakaótorta

    Hozzávalók: 2,5 dkg vaj, 3 tojás, 15 dkg cukor, 1,5 dl tej, 18 dkg liszt, 1,5 kávéskanál sütõpor, 3 dkg kakaó, 3 banán, tetejére porcukor.

  • Húskenyér raclette

    Hozzávalók: 40 dkg húskenyér, vaj, mustár, bors, 1 pritaminpaprika, 60 dkg raclette-sajt.

  • Medvehagyma leves

    Hozzávalók: 30 dkg friss medvehagymalevél, 2 dkg vaj, 2 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 4 dl tej/ növényi tej, 4 dl víz, 2 dl tejföl/növényi tejszín, só, õrölt fehér bors.

  • Császár kuglóf

    Egy edénybe teszünk kevés sót, porcukrot, az 1 dl tejben felfuttatott élesztõt, tejszínt, és a liszttel jól eldolgozzuk, apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat, és addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik.

  • Barbecue szósz

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 db újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1-1 dl borecet, víz, ketchup, citromlé, chiliszósz, 10 dkg barna cukor, 1 ek õrölt mustármag, 2 ek Worchester szósz, 1-1 mk Cayenne-bors, õrölt fekete bors, bazsalikom, szurokfû, só.

  • Borjúborda Szent Gellért módra

    Hozzávalók: 650 g borjúborda, 4 db tojás, fél dl tejszín, só, bors, 50 g vaj;

    Paprikás mártáshoz: 300 g borjúcsont, 50 g zsír, 50 g vöröshagyma, 10 g fûszerpaprika, fél dl tejfel, fél dl tejszín, só, 20 g liszt, 200 g libamáj, 8 db gombafej, 200 g zöldmetélt, 30 g vaj;

  • Vaniliás, csokis, fahéjas süti

    Hozzávalók: 2dl tejföl, 2dl cukor, 2dl liszt, 1tojás, fél cs. sütõpor, 1 cs. vaniliás cukor, kakópor/ vaníliás cukor/ fahéj (attól függõen milyen izût szeretnénk készíteni, a vaníliás cukorból mindenképpen kell egy csomag az alapba, ha vaníliásat szeretnénk még több kell, és mindenki ízlés szerint teszi bele a hozzávalókat).

  • Kelbimbó leves

    Hozzávalók:


    50 dkg kelbimbó, 5 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt kolbász ( vagy 2 db virsli), 4 dkg vaj, liszt, 4 dl tejföl, só, szerecsendió, õrölt bors, kakukkfû, 1 kis marék eperlevél tészta

  • Rizses lecsóval rakott padlizsán

    Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 1 csésze rizs, 4 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 3 fej hagyma, késhegynyi pirospaprika, 1 kávéskanál vaj, 1 kávéskanál olaj, csipetnyi cukor, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Rizses káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg rizs, só, 2 dl tejföl, 2-3 szem borókabogyó, 1 babérlevél, 1 csipet kapor, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, kevés olaj, liszt.

  • Tarhonyás lecsós pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csípõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.