rss
  • Birsalma krémleves

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Birsalma krémlevesElkészítés: A birsalmákat megmossuk majd meghámozzuk. Az almákat felkockázzuk, majd felöntjük az almákat annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi. Ezután enyhén megsózzuk és hozzáadjuk a fűszereket, a citrom sárga héját, és feltesszük főni. Amikor már megpuhult az alma, hozzáöntjük a tejszínt (ami lehet főzőtejszín vagy kókusztejszín is), még hagyjuk addig amíg még egyszer felforr a leves, citromlével, cukorral vagy édesítővel ízlés szerint édesítjük. Télen forrón tálalhatjuk, nyáron jégbe hűtve, ki hogyan szereti.

    Hozzávalók:

    - 4 db birsalma
    - fél citrom leve és héja
    - 2 dl tejszín
    - só
    - cukor vagy édesítő
    - csillagánizs
    - szegfűszeg


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Olasz gombaleves

    Hozzávalók: fél kg vargányagomba, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók:

    40 dkg sertéscomb, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg gomba, 20 dkg leveszöldség, 15 dkg vöröshagyma, 3 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 csokor kapor, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 evõkanál pirospaprika, só, õrölt bors, csipetke, kevés olaj

  • Barbecue-s csirkeszárnyak

    Barbecue-s csirkeszárnyakA csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, és egy főzőedényben fél húsleveskockával, 1 gerezd fokhagymával előfőzzük, de nem teljesen omlósra. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, besózzuk, pihentetjük, majd lemossuk a levét. Beszórjuk a grillfűszerrel a felszeletelt, darabolt zöldségeket és olajat öntünk rá. A szósz elkészítése: A serpenyőben a felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mézet, az eperszörpöt, sziruposítjuk, majd ketchuppal felöntjük, megszórjuk ízlés szerint chilivel, és tovább sziruposítjuk.

  • Görög húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 3 dkg élesztõ, fél csésze langyos tej, fél csésze olvasztott vaj, 2 felvert tojás, 1 tk reszelt citromhéj, fél csésze cukor, 3,5 csésze sima liszt, negyed tk só, 1 tl egész fahéj, 1 tojás a mázhoz, szezámmag.

  • Májszelet

    Hozzávalók: Borjúmáj 70 dkg, tojás 2 db, morzsa 15 dkg, liszt 3 dkg, só 1 késh., zsír 1/4 kg.

  • Avgolemono (Görög citrommártás)

    Hozzávalók: 1 tojás, 4 ek citromlé, némi keményítõ.

  • Paprikás csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú, csirke, 1 nagyobb fej hagyma, 3 evõkanál olaj, pirospaprika, só, 2 kanál paradicsompüré, néhány szem kömény.

  • Ricottás-spenótos lasagne egyszerûen

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma finomra vágva, 3 zúzott fokhagymagerezd, kb. 2-3 ek olívaolaj, 100 g friss spenót (én bébispenótot használtam), 150 g ricotta, 6 lap lasagne tészta, kb. 3 ek friss parmezán forgács, frissen õrölt só és bors;

  • Sárgarépa golyó

    Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 30 dkg porcukor, 1 db citrom, 15 dkg dió, kókuszreszelék vagy cukrozott kakaópor;

  • Csirkesaláta sajttal

    Hozzávalók:

    50 dkg csirkemellfilé
    25 dkg paradicsom
    10 dkg jégsaláta
    5 dkg sajt
    sült csirke fûszerkeverék
    olívaolaj

  • Szalonnával töltött gombóc

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 60 dkg burgonya
    - 40 dkg finomliszt
    - só
    - 1 tojás

    Töltelék:

    - 30 dkg húsos szalonna
    - 1 vöröshagyma
    - fél csokor petrezselyem
    - késhegyni reszelt szerecsendió

    A forma kikenéséhez:

    - vaj
    - finomliszt

    A lekenéshez:

    - 2 dl tej
    - 3 tojás
    - fél mk só

  • Tepsis karaj

    Hozzávalók:

    - 1 kg burgonya
    - 4 fej vöröshagyma
    - 8-10 szelet csontos karaj
    - 2 pohár tejföl
    - 1 pohár víz
    - 10 dkg füstölt szalonna

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Besamel mártás

    A besamel mártás vagyis a tejmártás így készül: 5 deka lisztbõl és 5 deka margarinból világos rántást készítek (lassú tûzön és kevergetés mellett felolvasztom a margarint, amikor elkezd gyöngyözni, rászórom a lisztet és kevergetem, amíg rózsaszín kezd lenni).

  • Füstölt hallal töltött tojás

    Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 20 dkg füstölt hal, 20 dkg majonéz, 1 evõkanál joghurt, néhány szál petrezselyem.

  • Budai sült csirke

    Kissé munkaigényes, de ünnepi étel, és nem nagyon drága.

  • Pácolt virslisaláta paprikával

    Hozzávalók: 4 pár virsli, borecet, só, cukor, koriander, mustármag, bors, vöröshagyma, 15 dkg trappista sajt, 2 db kaliforniai paprika.

  • Túró rudi ízesítésû torta

    Hozzávalók:

    A piskótához:

    - 2 tojás
    - 6 dkg cukor
    - 6 dkg finomliszt
    - fél kk sütõpor
    - 1 dkg cukrozatlan kakaópor
    - 5 dkg cukor

    A töltelékhez:

    - 1 csapott ek zselatinpor
    - 15-25 dkg porcukor
    - 50 dkg túró
    - 1 dl tejföl
    - 1 vaníliarúd
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1 ek citromlé
    - 2,5 dl hideg tejszínbõl vert hab
    - 3 ek cukrozatlan kakaópor

  • Babfõzelék

    Hozzávalók:

    1 csipet ételízesítõ
    35 dkg fehérbab konzerv
    1 gerezd fokhagyma
    2-3 db babérlevél
    3 evõkanál finomliszt
    3 evõkanál étolaj

  • Pudingos-epres gyümölcstorta

    Pudingos-epres gyümölcstortaA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és az ecettel kemény habbá verjük, majd kis adagonként, kézi habverővel beleforgatjuk a liszttel összeszitált sütőport, és fokozatosan hozzáadogatjuk a tojások sárgáját és az étolajat is. A tésztát egy zsírozott-lisztezett gyümölcstorta-formába öntjük, és 160 fokon (légkeverésen) kb 10-13 perc alatt aranysárgára sütjük. A tésztát kihűtjük, majd tálra borítjuk. Közben elkészítjük a pudingot a tasakon jelzett hagyományos módon, és a kihűlt torta mélyedését megtöltjük a langyos krémmel.