rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Erdei gyümölcsös sajttorta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Erdei gyümölcsös sajttortaA zabkekszet összetörjük és a tortaformába terítjük, majd meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Összekeverjük, majd a forma aljába nyomkodjuk, és 180 fokos sütőben 5 percig a sütjük. Egy tálban habverővel összekeverjük a krémsajtot, a cukrot, a sót és a vaníliaaromát, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A tortaformába öntjük, majd vízgőzben 120 fokon 40-50 percig sütjük. A fagyasztott gyümölcsöt a cukorral addig főzzük, amíg a gyümölcsök ki nem olvadtak, a leve kicsit be nem sűrűsödik, de a gyümölcsök még egyben maradtak. Ha kihűlt a torta, felszeleteljük, és a szósszal kínáljuk.

    Hozzávalók:

    - 1 csomag zabkeksz
    - 4 ek vaj
    - 90 dkg krémsajt
    - 30 dkg cukor
    - 4 db tojás
    - 1 ek vaníliaaroma
    - 1 csipet só
    - 1 csomag erdeigyümölcs-mix
    - 7-10 dkg cukor


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Grillezett hal sajtos spárgával

    Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé, 1 kg spárga, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, só, olaj, 1 citrom, 1 dl tej.

  • Currys lángos

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, fél zacskó sütõpor, 1 teáskanál só, ugyanennyi curry-por, 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors, 2 dl víz, 2 evõkanál olaj.

  • Tejfölös omlett

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 evõkanál tejföl, 1 dkg porcukor, 3 dkg liszt, csipetnyi só, gyümölcslekvár.

  • Klasszikus tiramisu

    Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 3 db tojás, 1 dkg kakaópor, 5 cl rum, 3 dl kávé, 10 dkg porcukor, 2 g só.

  • Dél-olasz rakott tészta

    Hozzávalók: 30 dkg spagetti vagy cérnametélt, 1 csomag szója-granulátum, 2 fej hagyma, késhegynyi fokhagymakrém, késhegynyi pirospaprika, 1 ½ pohár tejföl, 2 db paradicsom, 1 evõkanál só, 1 evõkanál olaj, vegeta.

  • Böjti bableves

    Hozzávalók: 20 dkg száraz bab, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 1 fej foghagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 egész burgonya, só, pirospaprika.

  • Hústekercsek

    Hozzávalók: marhahússzeletek, zsír vagy olaj, bor, víz, vagy sûrített paradicsom erõsen hígítva.

  • Szárazbab leves

    Böjti levesnek nagyon alkalmas. Veszünk egy negyed liter jófajta fehérbabot, sósvízben puhára megfõzzük, Egy merõkanálnyit az egész szemekbõl félreteszünk, a többit a levével együtt megpasszírozzuk.

  • Hétköznapi lakomák

    Iván Gizella könyvének érdeme, hogy étel-összeállításaiban fõszerephez jut a hagyományokat tisztelõ, egészséges és tudatos táplálkozás. Teljesen igaza van, amikor kijelenti, hogy a fõzés nemcsak tudomány, hanem fantázia, kreativitás, türelem és szeretet, elsõsorban családszeretet kérdése is.

  • Pikáns csirkemell

    Hozzávalók: 2 db csirkemell, 15 dkg gomba, 10 dkg trappista sajt, majoránna, bors, Delikát, liszt, kevés olaj, paradicsompüré, rizs.

  • Párizsis sajtsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg sajt (ementáli), 20 dkg minõségi marhapárizsi, 1 csomó retek, 1 zöld kaliforniai paprika, 200 g zsírszegény joghurt, 3 ek majonéz, cukor, 2 vöröshagyma, 1 csokor metélõhagyma, só, fehér bors.

  • Füstölt hallal töltött tojás

    Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, 20 dkg füstölt hal, 20 dkg majonéz, 1 evõkanál joghurt, néhány szál petrezselyem.

  • Tejszínes, paradicsomos, pestos csirkemell

    Összetevõk: 2 szép csirkemell, 3 dl tejszín, 8-10 db koktélparadicsom, 6-7 kk pesto.

  • Forró csoki házilag

    Forró csoki házilagEgy lábasban a tejszínt, a tejet és a barnacukrot lassú tűzön, időnként megkeverve felforraljuk. Közben a csokoládét aprítsuk fel. Ha felforrt, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett még egyszer felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén botmixerrel turmixolhatjuk kicsit, ha nem oldódik fel teljesen a csokoládé. Végül poharakba adagolva esetleg tejszínhabbal díszítve kínáljuk. Egy hűvöskés, esős napon nincs is jobb mint bekucorodni a melegbe, ezzel a finomsággal.

  • Blue Heaven

    Hozzávalók: 5 cl fehér rum, 1,5 Amaretto, 1,5 cl Blue Curaçao, 1,5 cl friss lime-lé, 9-10 cl ananászlé, jég.

  • Mandulában sült szilva

    Hozzávalók: 40 dkg szép, nagy szemû, magvaváló szilva, 10 dkg darált mandula, 2 db egész tojás, kevés porcukor a tetejére.

  • Káposzta fõzelék ecettel savanyítva

    Egy közepes nagyságú káposztát meggyalulva besózunk s éppen úgy mint a tököt, 1-2 órán át a sóban hagyunk. Rántást készítünk egy kanál zsírból a szükséges liszttel s ha már sárgul, apróra vágott kevés kaprot és hagymát teszünk a rántásba.

  • Mozzarellás gombatál

    Hozzávalók: 1 kg apró gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg paradicsom, 1 tasak mini mozzarella, friss bazsalikomlevelek.

  • Joghurt-koriander pác

    Hozzávalók: 1 pohár joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 2 kk só, 2 kk koriander.

  • Sonkás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg száraztészta (bármilyen lapos formájú), 20 dkg apróra vagdalt fõtt, füstölt hús (sonka, tarja, csülök), 3 db tojás, 1 dl tejföl vagy tejszin, 1 kk só, késhegynyi õrölt bors, 1 ek zsiradék;