rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Tárkonyos húsgombócleves

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Tárkonyos húsgombóclevesA hagymát apróra vágjuk, a répát-burgonyát meghámozzuk, a répát karikákra a burgonyát kockákra vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a répát, burgonyát, borsót, zöldbabot, szeletelt gombát. 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tárkonyt, borsot, sót és felöntjük a vízzel. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Addig elkészítjük a gombócokat is had álljon kicsit. A darált húshoz adjuk a tojást, búzadarát, aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük, majd amíg a zöldségek megpuhulnak, hagyjuk pihenni.

    Mikor jók a zöldségek már, a húsból kicsi gombócokat formázunk. A gombócokat a levesbe tesszük, és kb. 15 percig főzzük, ez alatt puhára fő a gombóc is. Ha kész a tejszínhez adjuk a lisztet, csomómentesre keverjük. Adunk pici főzőlevet a tejszínhez majd a levesbe öntjük. Addig főzzük tovább, míg forr egyet a leves.

    Hozzávalók:

    A leveshez:

    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 1 db sárgarépa
    - 3 db burgonya
    - 300 g zöldborsó
    - 200 g zöldbab
    - 150 g gomba
    - 3 evőkanál étolaj
    - só
    - feketebors (őrölt)
    - 1 kávéskanál tárkony
    - 400 ml főzőtejszín
    - 1 evőkanál búzaliszt
    - 1.5 L víz

    A gombóchoz:

    - 25 dkg sertés darált hús
    - 1 db tojás
    - 60 g búzadara
    - 1 kávéskanál petrezselyemzöld
    - só
    - feketebors (őrölt)


    Forrás: www.aprosef.hu


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Joghurtos rántott leves

    Hozzávalók: 2 evõkanál liszt, margarin, 2 zöldségleves-kocka, só, bors, pirospaprika, 1 pohár joghurt, pirított kenyér.

  • Bárányszûzsült-szeletek

    Hozzávalók (8 személyre): 8 szelet bárányszûz, 1 kis csomó kakukkfû, 5 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 egész citrom, só, bors, ízlés szerint.

  • Sonkás lepény

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg mirelit leves tészta, 20 dkg gouda sajt, 7 tojás, 300 g habtejszín, frissen reszelt szerecsendió, 15 dkg apróra kockázott sonka, kakukkfû, só, bors.

  • Kürtõskalács

    1 kiló lisztbõl, 15 deka olvasztott vajból, 5 deka, 1/2 liter tejben felolvasztott élesztõbõl, 6 tojássárgájából és kevés sóból tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, és annyi cipóra osztjuk, ahány kalácsot készítünk.

  • Borzas teasütemény

    Verjük habossá a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a csipetnyi borkõsavat és verjünk kemény habot belõle. Vékony sugárban adagoljuk hozzá a mézet, állandó, folyamatos verés közben.

  • Csirkecomb cukkinivel

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg cukkini, 4 csirkecomb, 1,5 dl sovány tejföl, õrölt pirospaprika, 2 ek. finomra vágott kapor, só, bors.

  • Cukrozott narancshéj

    Hozzávalók: narancshéj, cukor

  • Gombapörkölt szegfûgombából

    Hozzávalók: fél kg szegfûgomba (csibegomba, tyúkgomba), egy nagy fej hagyma, 3 ek olaj, só, 2 ek paprika.

  • Norvég lazac besameles mártásban

    Hozzávalók: 1 kg lazacszelet (2,5 cm vastag), 5 dl besamelmártás, só, frissen õrölt bors, citromlé, 3 dkg vaj.

  • Paprikás csirke Lieven módra

    A szokásos módon vajon süssünk meg egy fiatal csirkét, de ne hagyjuk túlságosan megpirulni. Vágjuk fel négy vagy hat egyenlõ részre, tegyük meleg helyre.

  • Füstölt pulykamellsaláta

    Hozzávalók 4 szemályre: 500 g fõtt,füstölt pulykamell, 800 g póréhagyma, 1 db citrom leve, só, bors, cukor, 50 ml citromos olívaolaj, pár csepp balzsamecet.

  • Falatkák pármai sonkával

    Hozzávalók 8 személyre: 4 kifli, 10 dkg vaj, 1 kisebb, édes sárgadinnye, 25 dkg párimai sonka, õrölt bors.

  • Tökös kapros lecsó

    Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 30 dkg tök, 2 nagy hagyma, 2 paradicsom, 2 dl tejföl, 4 evõkanál olaj, 1 csokor kapor, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 1 evõkanál Vegeta, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál cukor.

  • Tárkonyos ragu leves

    Tárkonyos ragu levesA húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá, majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk, akkor adjuk a leveshez, ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

  • Húsgombóc készítés

    12 dkg finomra darált borjúhúshoz 1 tojást, 3 dkg búzadarát és 1 dkg lisztet keverünk.

  • 5 perces süti

    Hozzávalók: 2 db tojás, 1 csomag sütõpor, 4 evõkanálnyi kakaó, 2 pohár tejföl,2 pohár liszt, 2 pohár cukor, ízlés szerint mehet bele:rum és darált dió.

  • Almás-hagymás rostélyos

    Almás-hagymás rostélyosA húst kiklopfoljuk , sózzuk, borsozzuk. Felforrósított olajon, fedő nélkül jól átsütjük. Egy tányérra félretesszük. Közben a megtisztított hagymát felkarikázzuk, az olajon, amiben a hús sült, kicsit megforgatjuk, majd erre ráhelyezzük a lehámozott, és körülbelül fél cm- re vágott almaszeleteket. Erre rakjuk a sült marhahúst, és csak annyit sütjük, (most már fedő alatt, közben csak rázogatva) míg a hagyma, és az alma egy kicsit barnásra puhul, és pirul. Párolt, hagymás- vegetás rizzsel tálalom. Köretnek kitűnők hozzá a nyers almaszeletek.

  • Csirkés tésztasaláta

    Hozzávalók: 20dkg durumtészta, 20dkg hideg csirkesült, 1 fej brokkoli, 1 doboz koktélparadicsom, 1db cukkini, 1 szál sárgarépa, bazsalikom, 3 ek olívaolaj, só, fél citrom leve, bors.

  • Békési makaróni

    Hozzávalók: 40 dkg rigatoni vagy más csõtészta (makaróni), 10 dkg húsos, füstölt szalonna, 4 dkg Lajta sajt, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 dl húsleves, 1 evõkanál étkezési búzakeményítõ, 2 dkg vaj, só, oreganó, rozmaring, reszelt szerecsendió, (színes) bors.

  • Házi sajtkészítés

    Aki juhot, kecskét vagy tehenet tart, elõbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségû friss tejet valamilyen módon feldolgozza, hosszabb tárolásra alkalmassá tegye.