2024.04.19. - Emma

Csokis-mézes puszedli

Csokis-mézes puszedli
Csokis-mézes puszedliA mézet és a zsírt (vagy vajat) összeolvasztjuk. Egy tálban alaposan elkeverjük a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadjuk a mézet. A lisztet alaposan elkeverjük a szódabikarbónával, majd ráöntjük a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverjük. A tálat egy fóliával lefedjük és másnapig hűtőbe teszem. Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszünk ki a masszából, golyót formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Míg sülnek a tojásfehérjét a cukorral kemény, fényes habbá verjük. A kisült puszedliket még forrón a mázba mártom. Tetejére apró díszítőcukrot szórunk, vagy a mézeskalács írókájával, vagy olvasztott fehércsokoládéval díszítem.

Hozzávalók:

- 3 tojás sárgája
- 1 egész tojás
- 15 dkg porcukor
- 3 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- 4 ek. tejföl
- 25 dkg méz
- 5 dkg zsír (vagy 8 dkg vaj)
- 60 dkg liszt
- 2 tk. szódabikarbóna



Forrás: www.limarapeksege.hu
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!