2024.03.29. - Auguszta

Pudingos almaleves

Pudingos almaleves
Pudingos almalevesEz a leves számos módon elkészíthető, többféle recept is van hozzá. Íme az egyik: Egy nagy tálba hideg vizet teszünk, és citromlevet facsarunk benne, ebbe tesszük majd az almát, hogy ne barnuljon meg. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat, felcikkezzük, és a cikkeket is félbe vágjuk. Az almákat az előkészített citromos vízbe tesszük. Feltesszük a tűzhelyre egy lábasba főni a vizet, cukrot, sót fűszereket, és citromlevet. Felfőzzük, és mikor forr, beletesszük az almákat. Kb. 15 percig főzzük alacsony-közepes hőn, míg megpuhul az alma. Míg az alma fő, a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Végül mikor elkészült az alma, hozzáöntjük a tejjel kikevert pudingport, és további 3-4 perc alatt készre főzzük. Mikor elkészült kóstoljuk, és ízlés szerint adhatunk még hozzá cukrot. Forrón, vagy hidegen is tálalhatjuk az elkészült pudingos almalevest.

Hozzávalók:

Az alma áztatáshoz:
- víz (hideg)
- citromlé

A leves alaphoz:
- 500 g alma
- 800 ml víz
- 70 g kristálycukor
- 2 rúd fahéj (egész)
- 14 db szegfűszeg (egész)
- 1 apró csipet só
- 1 teáskanál citromlé

A sűrítéshez:
- 40 g pudingpor (vaníliás)
- 300 ml 2,8%-os tej

Forrás: www.aprosef.hu

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!