rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Cukkinifasírt

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    CukkinifasírtElkészítés: A cukkinit megmossuk, megpucoljuk, majd lereszeljük vagy legyaluljuk, jól megsózzuk, majd kis időre félretesszük pihenni. Később jó alaposan kinyomkodjuk a levét. Összekeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, majd hozzáadom a sajtot, a sót, a zsemlemorzsát. Formázzuk, mint a fasírtot, majd bő olajban kisütjük. Hozzávalók: 3 kisebb vagy 1 nagy cukkini, 3 tojás, 1 kis fokhagyma, petrezselyem vagy kapor, só, kevés reszelt sajt, zsemlemorzsa (annyi, hogy formázható legyen), olaj.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Baconbe tekert csirkemell

    Baconbe tekert csirkemellA csirkemellet sózzuk, borsozzuk majd fokhagyma péppel megkenjük. A bekent húsokat betekerjük a bacon szalonnába. A sütőzacskóba beletesszük a zöldséget (nem kell sózni), majd ráfektetjük a húsokat. Egy evőkanálnyi vizet öntünk a zacskóba,majd lezárjuk. Pár helyen hústűvel megszurkáljuk a zacskót, hogy jobban levegőzzön és ropogósra süljön. Sütőben körülbelül 30-40 perc alatt ropogósra sütjük. Ha a hús elkészült tálra tesszük a zöldséget, ráhelyezzük a megsült csirkemelleket, petrezselyem zölddel díszíthetjük és tálaljuk.

  • Túrós gomba

    Hozzávalók: 50 dkg gomba, 15 dkg juhtúró, 3 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 késhegynyi õrölt babérlevél és õrölt fekete bors, ízlés szerint só.

  • Céklasaláta

    A céklagumókat jól megmossuk, és meleg vízbe téve, lefedve puhára fõzzük. A fõzõvizet leöntjük, a céklát lehéjazzuk és - lehetõleg hullámos pengéjû cifrázó késsel - vékony szeletekre vágjuk. Közben a szokásosnál savanyúbb ecetes lét készítünk (a cékla édes, elviszi a savanyú ízt), sóval, köménymaggal, nagyon kevés cukorral felforraljuk.

  • Bolond körte

    Hozzávalók: 5 db körte, 5 dkg porcukor, 1 evõkanál méz, 2 teáskanál citromlé, 1/2 teáskanál õrölt szerecsendió, 1 evõkanál kukoricaliszt, 1 dl tejföl.

  • Moulin

    Hozzávalók: 6 cl brandy, 9 cl friss ananászlé, fehér habzóbor jól lehûtve, jég.

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Palacsintába bújt csirke

    Hozzávalók: 4 nagy palacsinta, 20 dkg maradék csirkehús, 20 dkg gomba, 2,5 dl tej, 1 diónyi vaj, 2 dkg liszt, só, bors, szerecsendió, 1 tojássárgája, 2 evõkanál tejszín vagy tejföl.

  • Karfiol budai módon

    Hozzávalók: 1 kg szép, tömör karfiol (tisztán mérve), 50 dkg kemény paradicsom, 10 dkg reszelt márványsajt, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg vaj, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt borókabogyó, 10 dkg füstölt húsos szalonna, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Gesztenyés kacsasült

    Hozzávalók: 1 fiatal kacsa, fél kg szelídgesztenye, 1fej hagyma, 3dkg vaj, 25 cl felfõzött leveskocka, tárkony, turbolyalevél, kakukkfû, majoránna, só, bors.

  • Francia diótorta

    Hozzávalók:

    5 tojás, 25-25 dkg cukor és õrölt dió, 2 evõkanál rum, 10 dkg kukoricaliszt, 5 dkg vaj, só;
    a tetejére: 3 evõkanál baracklekvár, 12 gerezd dió, a forma kikenéséhez, vaj

  • Citromos csirkeleves

    Hozzávalók:

    - fél kg csontos csirkemell
    - 20 dkg sárgarépa
    - 15 dkg petrezselyemgyökér
    - 5 dkg vöröshagyma
    - 5 dkg zellergumó
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1 ek liszt
    - 4 dkg margarin
    - 1 dl tejszín
    - 2 db tojássárgája
    - 1 db citromlé
    - 1 csokor petrezselyem
    - 1 csipet õrölt bors
    - 1 csipet tengeri só

  • Rigó Jancsi

    Hozzávalók: Piskóta: 4 tojás, 8 dkg kristálycukor, 8 dkg liszt, 2 dkg kakaó.

  • Vitaminsaláta

    Hozzávalók:


    5 dkg Anikó sajt, 5 dkg trappista sajt, 5 dkg ementáli sajt, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej saláta, 1 alma, 5 dkg idénygyümölcs, 2,5 dl natúr joghurt

  • Ciprusi húsvéti leves

    Hozzávalók: 80 dkg bárányhús csonttal, 2 liter víz, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 3 zellerszár, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg rizs, 3 tojássárgája, 1 evõkanál finom kukoricaliszt, 1 csésze tej, só, bors.

  • Gyömbéres-kókuszos sárgarépakrémleves

    Hozzávalók:

    2 ek olívaolaj, 2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 cm gyömbér, 500 g sárgarépa, 1 tk só, 600 ml víz (vagy zöldséglé), 100 ml fehérbor, 200 ml maracujalé, 300 ml kókusztej, 1,5 tk koriandermag, õrölt bors, frissen õrölt koriander v. petrezselyem, apróra vágva

  • Rántott ponty

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Édes, mézes krumplis ropogós

    Hozzávalók: 4 dl natúr, fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, 1 dl (kb.) tej.

  • Petrezselymes tojáspogácsa

    3 tojásból, kevés sóval, egy kis olajon rántottát készítünk, a szokásos módon. Hagyjuk egy kicsit kihûlni. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd ahogy megszívták magukat, jól kicsavarjuk és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk az egészen apróra metélt petrezselymet, egy felvert tojást, a tojásrántottát, a zsemlemorzsát és az ízesítõket. Kézzel jól összedolgozzuk. Ezután lapos korongokat formálunk a masszából és forró olajban mindkét oldalát aranyszínûre sütjük. Leginkább köretként fogyasztjuk.

  • Burgonyatorta

    Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg fõtt, áttört burgonya, 2 evõkanál kakaó, 3 dkg margarin, 3 kanál finom maceszliszt.

  • Fagylalttal töltött sárgadinnye

    Hozzávalók: két kisebb sárgadinnye, 12 gombóc fagylalt, 20 szem meggy, ostya, tejszínhab, Triple-sec.