2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kekszes-epres desszert

Kekszes-epres desszert
Kekszes-epres desszertAz kekszet daráljuk apró szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük el jó alaposan. A sütőforma aljába tegyünk sütőpapírt, majd nyomkodjuk bele a kekszes masszát. Simítsuk el a forma alján, egyenletesen, illetve kb. 1.5 cm magasságban a forma szélén is. Tegyük 30-40 percre hűtőbe, hogy megdermedjen a vajas keksz. A tejszínt forraljuk fel és öntsük rá a csokoládéra. Várjunk 1-2 percet, hogy kicsit olvadjon a csoki, majd keverjük addig amíg homogén állagú lesz a "krém". Vegyük ki a formát a hűtőből és öntsük a tejszínes csokoládét, a kekszes alapra.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egyenletesen simítsuk el a csokit. Az epreket vágjuk félbe és nyomkodjuk bele enyhén a csokirétegbe. Szórjuk meg a tetejét apróra vágott fehércsokival és legalább 2 órára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.

Hozzávalók:

Az alaphoz:

- 200 g Oreo keksz
- 60 g vaj (olvasztott)

A krémhez:

- 160 g étcsokoládé
- 150 ml habtejszín

A díszítéshez:

- 7 szem eper (friss)
- 10 g csokoládé - fehér

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!