rss
  • Csokis-rumos golyók

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Csokis-rumos golyókA darált kekszhez hozzáadjuk a rumot vagy rumaromát, a kakaóport, a főzött kávét, 5 dkg csokoládé reszeléket és első lépésként csak kevés tejet. Ezeket jó alaposan összedolgozzuk és annyi tejet adunk még hozzá, hogy formázható legyen a massza. Ezután golyókat formázunk és megforgatjuk a maradék csokoládé reszelékben. Egymás tetejére pakolva kínáljuk. Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 1,5 dl rum vagy rumaroma , 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál főzött kávé, 5 dl tej, 10 dkg csokoládé reszelék. Jó étvágyat!


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Barackleves

    Hozzávalók: 1/5 kg barack, 2 dl édes fehérbor, 2 kanál zsemlemorzsa, 12 dkg cukor, fél citrom leve,
    1 tojás, 1 dl tejszín.

  • Erdei szamócadzsem

    Hozzávalók: erdei szamóca, cukor (1kg gyümölcshõz 55-70 dkg cukor kell ízlésünknek megfelelõen).

  • Fûszeres muffin

    Hozzávalók:

    15 dkg csokoládé, 15 dkg szilva, 2 tojás, 10 dkg vaj (vagy margarin), 25 dkg liszt, 1 csomag, sütõpor, 1 teáskanál kardamom, 1 teáskanál szegfûbors, 1/2 mokkáskamnál fahéj, 1/2 mokkáskanál, gyömbér, 5 dkg porcukor, csokikukac, só

  • Krumplifõzelék tejfölösen

    Hozzávalók:

    - 1 kg krumpli
    - fél hagyma
    - pirospaprika
    - só
    - bors
    - babérlevél
    - majoránna
    - ecet
    - liszt
    - 2 dl tejföl

  • Almasaláta

    Hozzávalók: 3 szép alma, 2 dkg teavaj, 1 citrom, 2 dl tejföl, ízlés szerint cukor, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg.

  • Szardíniás spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 1 kis doboz füstölt hal (sprotni vagy bückling), 2 db húsos zöldpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evokanál tejföl, 1 evokanál só, 1/2 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 evokanál olaj.

  • Töltött csirkemell

    Hozzávalók:

    4 pici csirkemell (vagyis 2 egész), 8 vékony szelet sonka, 10 deka morzsálódós frisssajt, 2 szem aszalt paradicsom, néhány levélke zsálya, olívaolaj, bors, fürtös miniparadicsom, 1 kanálka zsályaméz (jó ha van, de nem ettõl függ a dolog sikere), tej, zsálya, só, paradicsomsûrítmény

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, 1 nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Habos-rácsos sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 25 dkg finomliszt
    - 25 dkg rétesliszt
    - 3 tojás sárgája
    - 15 dkg cukor
    - 20 dkg zsír
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1,5 dl tej
    - kevés kekszmorzsa

    A töltelékhez:

    - 3 tojás fehérje
    - 15 dkg porcukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 15 dkg sárgabaracklekvár
    - 5-6 szem reszelt alma
    - 1 kávéskanál fahéj

    A tetejére:

    - durvára vágott dió

  • Granola

    Hozzávalók:

    6 dl hántolt zab, 3 dl korpás liszt, 2 dl búzacsíra, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 2 dl barna cukor (pörkölt süvegcukor), 2 dl lágy margarin vagy vaj, 1 dl méz, 1,5 teáskanál vanília, 2 db tojás, 1 dl mazsola, 1 dl durvára darált mandula, 1/2 dl szezámmag, 1/2 dl tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgó

  • Szőlőleves

    SzőlőlevesA szőlőlevet egy lábasban felforraljuk, közben beletesszük a mézet és belereszeljük az alaposan megtisztított citrom héját. A tojások sárgáját csomómentesre elkeverjük egy kevés forró szőlőlével, és a leveshez öntjük. Azonnal levesszük a tűzről, hogy a tojás ne csapódjon ki. Végül beletesszük a megmosott és félbevágott szőlőszemeket, és hagyjuk kihűlni a levest. (Ha édesnek találjuk, adhatunk hozzá egy kevés citromlevet!) Igazán finom és egészséges, vitaminokkal teli leves. Díszítésnek rakhatunk rá néhány lila szőlő szemet is.

  • Macedón fõzelék

    Hozzávalók: 20 dkg sárgarépa, 15 dkg karalábé, 1 kisebb zeller, 1/2 kg zöldborsó, 15 dkg füstölt szalonna, 5 dkg rizs, 5 dkg spagetti, 6 dkg reszelt sajt.

  • Gombás fasírt

    Hozzávalók:

    - 2 nagy csokor friss petrezselyem
    - 1 egész tojás
    - 3 zsemle
    - 70 dkg darált hús
    - 7-8 gerezd fokhagyma
    - pirospaprika
    - só
    - bors
    - ételízesítõ
    - szárított vegyes erdei gombafûszer
    - kevés tej
    - olaj a sütéshez
    - morzsa

  • Vadgesztenye

    Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg margarin, 2 ek. rum, 1 cs. gesztenyemassza, 15 dkg porcukor, tej.

  • Sült csirke almásan

    Sült csirke almásanA csirkemellfilét és a combfiléket besózzuk, majd szárnyaspáccal is beszórjuk. A tepsialját olívaolajjal nagyon vékonyan kikenjük majd az almacikkekkel kirakjuk az alját. Erre ráfektetjük a csirkehúst és a tetejét is betakarjuk az almaszeletekkel. A húst én dúsítottam egy kis másnapról megmaradt hajdinapalacsinta tészta. A tésztát felcsíkoztam és ráraktam a húsra. Ezután kerültek rá az almaszeletek . Az almaszeleteket beszórtam őrölt tarkaborssal . Felöntöttem a fehérborral majd alufóliával letakartam és a hűtőbe raktam kb. félórára, majd a sütőbe került.

  • Erdélyi fokhagymaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 1 ek zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 pohár tejföl, só, ecet, cukor, darabka citromhéj;

  • Tiszta borsos-leves

    Két kis csirkét szépen megtisztitva vagdaljunk fel részeire; a combját, szárnyát, mellét, hátát, külön csinos darabkákba.

  • Májszelet

    Hozzávalók: Borjúmáj 70 dkg, tojás 2 db, morzsa 15 dkg, liszt 3 dkg, só 1 késh., zsír 1/4 kg.

  • Spenótos rizottó

    Hozzávalók: 10 dkg rizs, 3 dkg vaj, 2,5 dl fehérbor, 3 dl zöldségleves kockából, 29 dkg vegyes paprika paradicsommártásban, 5 dkg spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, néhány szál rozmaring, 3 dkg parmezán sajt.

  • Laskatészta recept

    Hozzávalók:
    120 g liszt, 1 db tojás, 50 g bacon szalonna, só;