rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Forró csoki házilag

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Forró csoki házilagEgy lábasban a tejszínt, a tejet és a barnacukrot lassú tűzön, időnként megkeverve felforraljuk. Közben a csokoládét aprítsuk fel. Ha felforrt, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett még egyszer felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén botmixerrel turmixolhatjuk kicsit, ha nem oldódik fel teljesen a csokoládé. Végül poharakba adagolva esetleg tejszínhabbal díszítve kínáljuk. Egy hűvöskés, esős napon nincs is jobb mint bekucorodni a melegbe, ezzel a finomsággal.

    Hozzávalók:

    - 500 ml tejszín
    - 100 ml 2,8%-os tej
    - 200 g étcsokoládé
    - 80 g cukor - barna

    A díszítéshez:
    - tejszínhab
    - étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Marhapörkölt

    Hozzávalók:

    60 dkg marhaszínhús, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evõkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, só

  • Házais rakott zöldbab

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 2 db tojás, 10-15 dkg füstölt reszelt sajt, ízlés szerint só,õrölt bors, 5-6 evõkanál zsemlemorzsa, morzsa olaj / 3-4 evõkanál amin a morzsát megpirítjuk /, * 5 dkg vaj vagy margarin.

  • Fasírt amerikai módon sütve

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertés darálthús
    - 2 ek. kecup
    - 1 ek. mustár
    - 1 tojás
    - 1 kk. só
    - 1 kk. bors
    - 1 fej vöröshagyma lereszelve
    - 2 gerezd fokhagyma átzúzva
    - 10 dkg baconszalonna vagy házi szalonna
    - 1 csomag lapkasajt

  • Knisesz

    Hozzávalók: 2 csésze liszt, 1 tojás, 3 evõkanál libazsír, 1 csésze hideg víz, só.

  • Disznósajtsaláta

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, kb 30 dekányi füstölt házi disznósajt, fél mk õrölt feketebors, 2 ek ecet, 1 kk só, 2 kk cukor.

  • Brassói szász lakodalmi leves

    Hozzávalók: 1 öreg kövér tyúk, 1 kg marhahús, 6 murok, 4 petrezselyemgyökér, 2 közepes zeller, 2 fej hagyma, 2 pohár rizs, 2 evõk. vagdalt petrezselyemzöldje, 3 tojássárgája, 2 csésze tejföl, só, bors.

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Tejfölös csirkeszelet

    Tejfölös csirkeszeletA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és forró olajon mindkét felüket pirosra sütjük. Közben felteszünk körülbelül két liter vizet forrni, amelybe teáskanálnyi ételízesítőt és három darab babérlevelet dobunk. Ha a húsok megsültek, a vízben teljesen puhára főzzük. Ez hozzávetőlegesen 30-40 percet vesz igénybe. Ezután a forró vízhez adjuk a tíz evőkanál prézlit, 1 evőkanál búzadarát és a tejföllel elkevert mustárt. Tíz percig összefőzzük, a prézlitől és a darától sűrű, szaftos lesz. (Aki szereti, az tehet bele egy kis gombát is a szószba.)

  • Májleves

    MájlevesA sertésmájat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fekete borsot, a babérlevelet. Megvárjuk, amíg felforr, majd lassú tűzön fél óráig tovább főzzük. Elkészítjük a rántást: felhevített olajon megdinszteljük a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, megszórjuk liszttel, tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A máj főzőlevéből kiveszünk 2 merőkanállal, és felengedjük vele a rántást. Szűrőkanál segítségével a levesbe szűrjük, hogy a hagyma ne kerüljön bele.

  • Csíkos kocka

    Hozzávalók:

    - 3 tojás
    - 15 evõkanál cukor
    - 15 evõkanál liszt
    - 3 doboz tejföl
    - 3 mokkás kanál szódabikarbóna

    Krém:

    - 2 csomag vaníliás puding
    - 25 dkg margarin
    - 20 dkg porcukor
    - 1 citrom leve

    Máz:

    - 15 dkg keserû csoki
    - 1/2 dl tejszín

  • Száraz sárgaborsó fõzelék

    Hozzávalók: borsó 0.5 kg, zsír 10 dkg, liszt 2 ek., bors, só 1-1 késh., hagyma 1/2 fej.

  • Sate

    Hozzávalók:

    1 kg vesepecsenye 2 cm-es kockákra vágva. Páclé: 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 4 gerezd reszelt fokhagyma, 1/2 citrom leve, 1 evõkanál szójamártás, 16 bambuszpálcika

  • Villámkonyha

    Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelõtt az elfoglalt embereknek szól.

  • Spagetti budai módra

    Hozzávalók: 35 dkg spagetti, 1 kis doboz paradicsompüré, 2 dl tej, 8 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evokanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 evokanál só, kevés porcukor, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors.

  • Hagymaleves

    Kisegítõ levesnek néha ez is jó, egész egyszerû, de jól elkészítve elég ízletes. Úgy mint a paprikáshoz, finomra vágott kis fej vereshagymát sárgára pirítunk, fél kávéskanál rózsapaprikát teszünk hozzá és kevés liszttel behintjük, meleg vízzel felöntve jó sokáig fõni hagyjuk.

  • Tepsis csigatészta

    Hozzávalók: 25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta, úgynevezett körettészta), 10 dkg gomba, 10 dkg párizsi, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál paradicsompüré, 1 evokanál vegeta, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint;

  • Cool Boy

    Hozzávalók: 9 cl (jeges) tea, 1 cl ribizliszirup, 1 cl citromlé, 9 cl ásványvíz.

  • Paprikás krumpli

    Hozzávalók:

    15 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 mokkáskanál köménymag, 1 csapott evõkanál pirospaprika, 1 evõkanál Piros Arany, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1,2 kg tisztított rózsakrumpli, só

  • Banános kenyér

    Banános kenyérVegyünk elő egy mély tálat, abba kerül elsőként a jó érett banán, törjük össze villával pépesre, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, szóval minden hozzávalót. Kapjuk elő a robot gépünket és az egészet jó alaposan keverjék össze, ez kb egy öt perces művelt. Jöhet a gyümölcskenyér forma. Alaposan vajazzuk ki, mehet bele a massza. 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük. Egy jó negyven perc és kész! Miután kisült borítsuk sütőrácsra. Egy kicsit álljon, hogy szépen lehessen szeletelni! És már fogyasztható is.

  • Riói jegeskávé

    Személyenként: Fél csésze erõs kávé, fél csésze kakaó, 1 ek fehér rum, 1 gombóc vaniliafagyi.