2024.03.29. - Auguszta

Ínyenc frankfurti leves

Ínyenc frankfurti leves
Ínyenc frankfurti levesA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük. Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi. Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha puha, akkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, aminek szintén nem kell hosszú idő. Így azonnal tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát, összekeverjük egy habverővel. Adunk hozzá a levesből merőkanállal a levéből, jól összekeverjük és ráöntjük a levesre. Összeforraljuk és kész is.

Hozzávalók:

- 700 g kelkáposzta levél
- 2 szem burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db virsli
- 50 g szalonna
- 200 ml tejföl
- 1 evőkanál búzaliszt
- só
- őrölt feketebors
- őrölt köménymag
- majoránna
- fűszerpaprika
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!