rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Hagymaleves

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    HagymalevesA hagymákat megpucoljuk, majd felszeleteljük őket. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rátesszük a feldarabolt hagymákat, ízlés szerint megsózzuk és lassú tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd kicsit tovább pirítjuk még. Először kevés hideg vizet öntünk rá, majd felöntjük a forró levessel és közepes lángon kb negyed órát főzzük. Ha szükséges még ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Pirítós szeletekre olvasztott sajttal tálaljuk. A hagymaleves nem csak nagyon finom, de egészséges is.

    Hozzávalók:

    - 40 dkg vöröshagyma
    - 5 dkg vaj
    - 1 evőkanál finomliszt
    - 1,5 liter csontleves
    - 1 teáskanál só
    - őrölt fekete bors
    - 8 szelet bagett
    - 10 dkg sajt


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Diétás narancsos sárgarépaleves

    Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 3 dkg vaj, 1 dl narancslé, 1, 2 liter zöldségalaplé, 1 kis vöröshagyma, 1 teáskanál szárított kakukkfû, só, bors, tejföl, reszelt szerecsendió.

  • Sárgabarack ivólé

    Hozzávalók: 2 kg sárgabarack, 1 l víz, cukor.

  • Sütőtökös tekercsek

    Sütőtökös tekercsekA lisztet a vajjal, a tejjel, az élesztővel, az 1 evőkanál cukorral és egy csipet sóval alaposan elkeverjük, és fakanállal hólyagosra verjük, meleg helyen fél órát hagyjuk kelni, amíg duplájára nő. A sütőtököt megtisztítjuk, fél-fél centis kockákra vágjuk. A vajon elkezdjük pirítani, hozzáadva a félbevágott vanília rudat, a késlappal megtört rózsaborsot, a mézet és a fahéjat, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. A felét leturmixoljuk, majd összekeverjük a darabos résszel. A megkelt tésztát lisztes deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, megkenjük a sütőtökpéppel, szorosan feltekerjük és 4-5 centis karikákra vágjuk.

  • Cukkinipástétom

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 csõ zöldpaprika (lehet csípõs is), kevés olaj, 10 dkg RAMA, 8 dkg szójapehely, só, bors, paprika, 1 evõkanál Vegeta.

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, 8 dkg vaj vagy margarin.

  • Kókuszos-chilis csirke

    Hozzávalók:

    - 60-70 dkg csirkemellfilé
    - 2 db magozott chilipaprika
    - 1/2 lime
    - 1 dl kókusztej
    - 300 ml forró csirke alaplé
    - 2 tk étkezési keményítõ
    - 3 ek mogyoróolaj

  • Ananászos pulyka

    Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg pulykamell, 5 evõkanál liszt, 1 doboz körszeletes ananászkonzerv, 10 dkg trappista sajt, 4 evõkanál olaj, 20 dkg vékonyra szeletelt gépsonka, 3 dl tejszín.

  • Sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 6 paradicsom, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 1 kiskanál olaj, só, csipetnyi pirospaprika.

  • Lencsefõzelék pikánsan

    Hozzávalók: fél kg lencse, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, fél db zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél,3 db burgonya, 1 kávéskanál citromlé, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Balencia

    Jéggel félig telt pohárba töltjük a likõrt, felöntjük narancslével, és a gyümölcsszelettel díszítjük.

  • Csokis mandulás muffin

    Hozzávalók: 5 tojás, 1 pohár natúr kefir, 30 dkg cukor, 40 dkg liszt, 1,8 dl olaj, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg csokoládé/ét/, 3 evõkanál lekvár/barack/, 3-4 dkg szeletelt mandula. /32 db lesz belõle/.

  • Angol keksz

    Hozzávalók: 150g vaj, 200g liszt, 1/2 l tej, 15g élesztõ, 1 kávéskanál porcukor, egy csipetnyi só.

  • Cseresznyés palacsinta részegen

    Hozzávalók: palacsinta alapmassza 20 db palacsintához, 50 dkg cseresznye, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, kevés porcukor, 2 evõkanál cseresznyepálinka vagy sherry brandy (ha gyerekek is esznek belõle, akkor 1, teáskanál pálinkaaroma fél deciliter tejbe keverve);

  • Borban párolt káposzta (fehér vagy lila)

    Hozzávalók: 1 kg káposzta, 2 evõkanál olaj, 1 vöröshagyma, fél mokkáskanál kömény, 1 dl fehérbor, 1 mokkáskanál cukor, 2 evõkanál ecet, só.

  • Barackleves hidegen

    Barackleves hidegenA barackot megmossuk és a héját le hámozzuk majd fel kockázzuk.Egy lábosba tesszük és körülbelül egy liter vízzel felöntjük,bele tesszük a szegfűszeget,fahéjat,és fel forraljuk amíg a barack megpuhul. Egy nagyobb tálba bele tesszük a tejfölt a lisztet és a tejszínt, majd turmixgéppel jól össze keverjük.Ha ez kész bele merjük a barackot,de a szegfűszeget meg a fahéjat előtte ki kell szedni, ha őrölt akkor nem számít,majd szép lassan össze turmixoljuk az egészet. Az így elkészült levest kihűtjük és már fogyasztható is tegyünk a tetejére tejszínhabot úgy még finomabb.

  • Juhsajttal töltött paprika

    Hozzávalók: 4 nagy piros paprika, 20 dkg Feta sajt, 2 tojás, 1 csomó petrezselyemzöld, feketebors, 6 ek olivaolaj, 2 ek borecet.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál currypor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Levendulás eperlekvár

    Hozzávalók: 1.2 kg eper, fél kiló befõzõcukor, 1 db citrom, 8 ág levendula virág

  • Szilveszteri sütemény

    Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 20 dkg. zsír, 20 dkg. cukor 1 cs. sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 tojás.

  • Tepsis gombás csirke

    Hozzávalók:

    - 70 dkg csirke felsõcomb
    - 4 ek napraforgó olaj
    - 25 dkg gomba
    - 3-4 sárgarépa
    - 1 tk bors
    - só
    - 2 kg burgonya
    - 2 paradicsom
    - napraforgó olaj vagy zsír a tepsihez
    - 1 dl víz