rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Hagymaleves

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    HagymalevesA hagymákat megpucoljuk, majd felszeleteljük őket. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rátesszük a feldarabolt hagymákat, ízlés szerint megsózzuk és lassú tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd kicsit tovább pirítjuk még. Először kevés hideg vizet öntünk rá, majd felöntjük a forró levessel és közepes lángon kb negyed órát főzzük. Ha szükséges még ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Pirítós szeletekre olvasztott sajttal tálaljuk. A hagymaleves nem csak nagyon finom, de egészséges is.

    Hozzávalók:

    - 40 dkg vöröshagyma
    - 5 dkg vaj
    - 1 evőkanál finomliszt
    - 1,5 liter csontleves
    - 1 teáskanál só
    - őrölt fekete bors
    - 8 szelet bagett
    - 10 dkg sajt


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tepsis csigatészta

    Hozzávalók: 25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta, úgynevezett körettészta), 10 dkg gomba, 10 dkg párizsi, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál paradicsompüré, 1 evokanál vegeta, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint;

  • Turbó-tejpép ( 8 hónapos kortól)

    Hozzávalók: 1 ek túró, 1/2 banán, 1/2 alma, 1 kk. natúr tejpép, vagy babagríz.

  • Gombás rakott hal

    Egy vöröshagymát apróra vágunk, és a tûzhelyen olajon megfuttatjuk, majd megpárolunk benne 25 dkg felszeletelt gombát.

  • Parmezános masnitészta

    Hozzávalók: 50 dkg masnitészta. A szószhoz: 5 dkg zsázsa, 6 dkg parmezán sajt, 5 gerezd fokhagyma, 2,5 dl tejszín, õrölt bors, só.

  • Sárgarépa fõzelék tejszínesen

    Hozzávalók:

    - 1 kg reszelt sárgarépa
    - 8 dl tej
    - 3 dl tejszín
    - 4 púpos evõkanál liszt
    - 1 dl olaj
    - 1 dl víz
    - 2 teáskanál só
    - 1 púpos evõkanál kristálycukor
    - 1 citrom héja
    - 2 evõkanál citromlé
    - 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
    - 2 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfû
    - 1 teáskanál õrölt fehérbors
    - 1 teáskanál szárított, õrölt gyömbér

  • Olasz gombaleves

    Hozzávalók: fél kg vargányagomba, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Barackos hajók

    Hozzávalók 8 darabhoz: 13 dkg liszt, 3 tojás, 5 dkg vaj vagy margarin, só, 30 dkg õszibarack, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 citrom, 3 lapzselatin, 4 dkg szálasra vágott mandula.

  • Sajtgombócos leves

    Sajtgombócos levesA leves hozzávalóit egy lábasba tesszük, és elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a gombócokat. A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a vajat, a lereszelt sajtot, a szódabikarbónát és a búzadarát. Jól összekeverjük, és hagyjuk kb. 10 percet pihenni, hogy a búzadara megdagadjon. Amikor már a répa megpuhult, a hagymákat kivesszük a levesből, és beletesszük a gombócokat. 5 percet főzzük, majd tálaljuk. Az alaplé, amiben feltesszük főni, lehet húslevesből megmaradt lé is, úgy még ízletesebb lesz a leves.

  • Hagymás rostélyos

    Hozzávalók: 4 szelet rostélyos, 1 fej hagyma, zsír, só, bors.

  • Házi készítésű túrógombóc

    Házi készítésű túrógombócElkészítés: A túrót a tojások sárgájával, a búzadarával és a sóval jó alaposan összedolgozzuk. 1-2 órát állni hagyjuk, majd a már elkevert egyveleghez hozzákeverjük a tojások felvert habját. A masszából gombócokat formázunk, majd sós, lobogó vízben kifőzzük azokat. Zsemlemorzsát pirítunk és a kifőtt kis gombócokat megforgatjuk benne, porcukorral, fahéjjal meghintve, tejföllel tálaljuk. Hozzávalók: 50 dkg túró, 12 dkg búzadara, 3 db tojás, csipet só, zsemlemorzsa, olaj, porcukor, fahéj, reszelt citromhéj.

  • Hagymás káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 káposzta, 1 nagy fej hagyma, só, 3-4 ek cukor, 3-4 ek ecet, 2 tk köménymag.

  • Rakott gomba

    Hozzávalók: 1/2 kg gomba, 5 db tojás, 3 db kifli, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 dl tej, kávéskanál pirospaprika, 1 evõkanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál vaj, vegeta;

  • Szilvás rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 25-30 dkg házi ecetes szilva, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl.

  • Fácánsült

    A fácánt megtisztítjuk, alaposan megmossuk, különösen a belsejét. A fejét levágjuk, a lábát összekötjük. Hasüregét megsózzuk, beletesszük a megmosott almákatés a petrezselymet. A fácán mellét, combját szalonnával beborítjuk. Tepsibe tesszük a madárkát, és kevés zsíradékon sütjük, majd kevés vizet hozzáadva megpároljuk. Lassan kell sütni, mert nehezen puhul. Szárnyasvágó ollóval daraboljuk a tálaláshoz. Köretként párolt gyümölcsöt kínálunk.

  • Palócleves

    Hozzávalók: 40 dkg birkalapocka, 30 dkg burgonya, 30 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa, 3 gerezd fokhagyma, 1 kanálnyi finomliszt, 5 dkg zsír, só, paprika, kömény, kapor, babérlevél, 1 pohár tejföl.

  • Erdélyi rablóhús

    Hozzávalók: 80 dkg vesés, 10 dkg füstölt húsos szalonna, 1 kk paprika, bors, só, 20 dkg kukoricadara, 8 dkg zsír.

  • Túrós galuska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 50 dkg liszt, 3 db tojás, 2,5 dl tejföl, 20 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só.

  • Fit turmixok

    ...a tiszta fejért! A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag italok felfrissítenek, erõt adnak, üdévé varázsolják a bõrt és segítik a koncentrációt.

  • Finn palacsinta

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 db tojás, 5 dl tej, 1/2 dl olaj, só, alma, párizsi, téli szalámi, uborka, sonka, tarja törek stb;

  • Virsli sült burgonyában

    Hozzávalók: 8 db hosszúkás, közepes nagyságú burgonya, 2 pár virsli ízlés szerint só;