rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Ropogós-pikáns csirkeszárnyak

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Ropogós-pikáns csirkeszárnyakA szárnyakat megtisztítjuk, jól megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén besózzuk. Egy tálba öntjük az olajat, a balzsamecetet, a mézet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk ízlés szerint a fűszereket, majd jól összekeverjük. A szárnyakat egy tepsibe egymás mellé helyezzük, ráöntjük a pácot, jó alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje a szárnyakat. Legalább 1-2 órát ebben a pácban állni hagyjuk, de közben azért egyszer átforgatjuk. Sütés előtt a szárnyak alá öntjük a fehérbort, majd alufóliával lefedjük.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig pároljuk, majd a fóliát levéve mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tálaláskor krumplipürét vagy ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.

    Hozzávalók:

    - 12 db csirkeszárny
    - 3 evőkanál méz
    - 1,5 dl olaj
    - 2 teáskanál csípős paprikakrém
    - 1-2 evőkanál balzsamecet
    - 1 dl fehérbor
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - majoranna
    - bazsalikom
    - só
    - 1 teáskanál pirospaprika


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Meggymártás

    Nyolcz személyre fél liter vizhez egy liter érett magolt meggyet vegyünk; tegyük azt forró vizbe és adjunk bele egy tojásnyi czukrot, mert ez igen savanyu; kevés sót hozzá.

  • Rumos csokis csiga

    Rumos csokis csigaAz élesztőt kevés cukorral a langyos tejben felfuttatjuk. Közben kimérjük a tésztához a többi hozzávalót és egy tálban jól eldolgozzuk, majd a közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztős tejet. A tésztát jól kidolgozzuk, felemeljük, liszttel megszórjuk az edényt, majd a tésztát visszatesszük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, jól összedolgozzuk a töltelékhez a cukrot és a margarint. Kicsit habosítjuk, hogy könnyen kenhető legyen. Belekeverjük a narancshéjat és a rumaromát - persze lehet eredeti jamaikai rummal is készíteni.

  • Meggyes kocka

    Meggyes kockaA sütőt előmelegítjük 200 C fokra (légkeveréssel 180-ra). Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. A lisztet és a tejet felváltva hozzákeverjük a tojásos cukros vajhoz. A tésztát beleöntjük a kibélelt tepsibe és rászórjuk a meggyet. A tetejére valókat gyorsan összekeverjük (tejföl+cukor+tojás+vanília) és ráöntjük a meggyre. Az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni és fogyasztani.

  • Tzatziki saláta

    Összetevõk: 500 g natúr joghurt, 1 db kígyó uborka, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek kapor apróra vágva, 1 ek olaj, pár csepp citromlé, frissen õrölt bors.

  • Avokádósaláta

    Keverjen el teáskanálnyi olajat, 1/2 teáskanál csípõs mustárt, evõkanál vizet és teáskanál borecetet; ízesítse fekete vagy Cayenne borssal.

  • Citromos õzgerinc

    Hozzávalók: 50 dkg dagadó, 3 tojás, 1 citrom leve és lereszelt héja, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, ízlés szerint só.

  • Citromos chilis sertésszelet

    Hozzávalók:

    - 1 kg pecsenyének való sertéscomb
    - 6 fej vöröshagyma
    - 4 citrom
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 piros chili paprika
    - diónyi sertészsír
    - 1-2 étolaj
    - kakukkfû
    - 1 babérlevél
    - só

  • Medvetalp

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 31 dkg cukor, 6 dkg darált dió, 3 tojás, 18 dkg vaj, eper-, málna-, vagy ribizlilekvár, 6 tojásfehérje, 20 dkg durvára vagdalt dió, 5 dkg reszelt csokoládé.

  • Brokkoli-karfiol saláta

    Hozzávalók: 15 dkg brokkoli, 15 dkg karfiol, 5 dkg ketchup, 1 dkg majonéz.

  • Mogyorós fánk karamellöntettel

    Hozzávalók: 10 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 dl víz, 3-4 tojás, csipet só, csipet porcukor, sütéshez olaj, 10 dkg csokoládé, 5 dkg pörkölt, aprított mogyoró. A karamellöntethez: 15 dkg kristálycukor, víz.

  • Gurulós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 25 dkg kifejtett zöldborsó, 1/2 doboz kukoricakonzerv, 1 fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 1 tyúkhúsleveskocka, 1/2 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Sajtos hagymaleves

    Tisztítsunk meg és karikázzunk fel két nagy vöröshagymát, és egy kis margarinon pirítsuk meg. Ha kész, keverjük el két evõkanál liszttel, majd öntsük fel egy liter húslevessel.

  • Erdei szamócadzsem

    Hozzávalók: erdei szamóca, cukor (1kg gyümölcshõz 55-70 dkg cukor kell ízlésünknek megfelelõen).

  • Sárgarépaleves tortellinivel

    Hozzávalók: 2 szál újhagyma, 4 evõkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 sárgarépa, 2 evõkanál liszt, 1 liter húsleves (marhahúsleves-kockából), 25 dkg tortellini, 10 dkg parmezán sajt, 3 kanál tejföl, 1 evõkanál koriander, 1 evõkanál currypor, kis darab reszelt gyömbér, só, bors.

  • Rakott édeskáposzta

    Hozzávalók: 50 dkg dagadó, 20 dkg rizs, 70 dkg édeskáposzta, 8 dkg füstölt szalonna, 20 dkg reszelt sajt, 2 kis fej vöröshagyma, 25 dkg paradicsom, 25 dkg zöldpaprika, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, törött fehérbors.

  • Tejszínes sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók:

    - 1 kg reszelt sárgarépa
    - 8 dl tej
    - 3 dl tejszín
    - 4 púpos evõkanál liszt
    - 1 dl ét olaj
    - 1 dl víz
    - 2 teáskanál só
    - 1 púpos evõkanál kristálycukor
    - ízlés szerint további kristálycukor
    - 1 citrom héja
    - 2 evõkanál citromlé
    - 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
    - 2 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfû
    - 1 teáskanál õrölt fehérbors
    - 1 teáskanál szárított, õrölt gyömbér

  • Libaaprólék rák-öntettel

    7 deci tejben puhára fõzünk 15 deka válogatott jól megmosott rizst és kihagyjuk hûlni. A libaaprólékot és 1/4 kiló kockára vágott borjúcombot a rizzsel egyidejûleg sósvízben puhára fõzünk, úgyszintén 6-10 szép nagy rákot.

  • Finom kókuszos

    A tészta: 7 tojás fehérjét felverünk 30 dkg cukorral, hozzákeverünk 5 evõkanál réteslisztet és 15 dkg kókuszreszeléket. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe öntjük, és elõmelegített sütõben megsütjük. Kb. fél óra, de vigyázzunk, mert könnyen kiszárad.

  • Sörös gombóc

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertés- vagy marhahús, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 3 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, késhegynyi cukor, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Sült derelye

    A tejben felfuttatjuk az élesztõt és összeállítjuk a tésztát. Pihentetjük 15-20 percig, majd kerekre nyújtjuk. A tészta egyik felére kanállal halmokat rakunk a töltelékbõl, ami ízlés szerint lehet túró vagy lekvár, és ráhajtjuk a tészta másik felét, befedjük vele.