2024.04.25. - Márk

Barackos gyümölcsrizs

Barackos gyümölcsrizs
Barackos gyümölcsrizsA vaníliarudat hosszában felmetsszük, és a belsejét kikaparjuk. A tejet felforraljuk a vaníliavelővel és -rúddal, a cukorral meg a sóval. Beleszórjuk a rizst, és alacsony hőfokon kb. 30 percig főzzük. Közben időnként megkeverjük. A befőttet lecsöpögtetjük, és a levét felfogjuk. A barack felét apróra daraboljuk, a zselatinlapokat beáztatjuk. A rizst tálba öntve 10 percig hűlni hagyjuk, és kivesszük a vaníliarudat. A kinyomkodott zselatint a meleg rizsbe keverve feloldjuk, majd beleforgatjuk a barackdarabokat. Hideg vízfürdőben lehűtjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tejszínt kemény habbá verjük, majd kevés kivételével a rizsbe forgatjuk. A gyümölcsrizst tálkákba töltjük, és hűlni hagyjuk.

A maradék barackot cikkekre vágjuk. A befőttlevet vízzel 4 dl-re hígítjuk, beletesszük a citromhéjat és felforraljuk. Hozzáadjuk a befőttet, és alacsony hőfokon 4-5 percig főzzük. Belevegyítjük a kevés vízben feloldott keményítőt, újra felforraljuk, majd hűlni hagyjuk, és a citromhéjat kivesszük. A rizst a kompóttal, tejszínhabbal és citromfűvel díszítjük.

Hozzávalók:

- 1 vaníliarúd
- 12 dkg rizs
- 5 dl tej
- 8 dkg cukor
- csipetnyi só
- 1 doboz (425 ml) sárgabarackbefőtt
- 4 lap zselatin
- 100 g tejszín
- 1/2 citrom vékonyan levágott héja
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- citromfű a díszítéshez

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!