rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Tejszínes-barackos csirkekockák

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Tejszínes-barackos csirkekockákA kifilézett csirkemellet apró kockákra vágjuk, ízlés szerint megfűszerezzük, majd forró olajon megpirítjuk az apró kockára vágott hagymával. Ezután kis vízzel felöntve puhára főzzük. Ha a csirkemell megfőtt, hozzáadjuk az apró kockára vágott barackot, a főzőtejszínt és a barack levéből 1 decilitert. Addig főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik. Ha szükséges, 1 ek liszttel sűrűsíthetünk. Megfőzzük a rizst. Ha kész, együtt tálaljuk. De tálalhatjuk kukoricás rizzsel is, az is nagyon jól passzol a barackos ételekhez. Igazén ízletes és nem túl bonyolult étel.

    Hozzávalók:

    - 50 dkg csirkemell filé
    - 420 g barackkonzerv
    - 2 dl főzőtejszín
    - 250 g barnarizs
    - só ízlés szerint
    - bors ízlés szerint
    - majoranna ízlés szerint
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 1 ek napraforgó olaj


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött karalábélevél

    Hozzávalók: 12 zsenge karalábélevél, 25 dkg darált sovány sertés- vagy marhahús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 4 zsenge karalábé, 4 dl tejföl, 2 dkg vaj, só, cukor, citromlé, õrölt fehér bors ízlés szerint, kevés ecet, 1 evõkanál liszt.

  • Bolgár joghurtleves

    Hozzávalók: 1 nagy uborka, 2 dl joghurt, 1 dl húsleves, só, bors, néhány szál kapor.

  • Babos tésztasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg trikolor orsótészta, 20 dkg zöldbab, 1 doboz vörösbab konzerv, 1 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 10 dkg sonka, 3 db fõtt tojás, 1 csokor snidling, 1 csokor bazsalikom, 1 csokor zsálya, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tk mustár, fél db citrom leve, fél dl olívaolaj, 1 csipet só, 1 kk porcukor, 1 csipet bors.

  • Fasírtgolyók

    Hozzávalók: 60 dkg darált lapocka, 1 kis fej hagyma, 1 zsemle, 1 tojás, 5 gerezd fokhagyma, 2 ek paprika, 1 mk õrölt bors, 2 kk só, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, olaj.

  • Sült hal

    Hozzávalók:

    1 kg tengeri hal, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin, 0,5 dl citromlé, 1 késhegynyi pirospaprika

  • Keménymagos, vagy rántottleves

    Nem nagyon kedvelt, de annál egészségesebb s beteg gyomornak nagyon ajánlatos leves. A készítése is nagyon egyszerû s azéert még sem éppen könnyû.

  • Sajtos csiga

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 mokkáskanál sütõpor, 15 dkg reszelt sajt, 2 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 dl tej.

  • Dr. Oetker: Villámgyors torták

    Nincs kedve órákig a konyhában állni, amíg elkészül egy szép torta?

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 1,5 kg sertés szûzpecsenye, 10 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 1 dkg fokhagyma, csipetnyi só, törött bors, burgonya.

  • Gyümölcsös túrókocka

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 8 tojás
    - 24 dkg liszt
    - 3 dkg kakaó
    - 30 dkg kristálycukor
    - 3 ek étolaj
    - 6 ek víz
    - fél cs sütõpor
    - késhegynyi szódabikarbóna
    - csipetnyi só

    A túrókrémhez:

    - 50 dkg túró
    - 15 dkg vaj
    - 15 dkg porcukor
    - 1 cs vaníliás cukor
    - 1 fél citrom reszelt héja és leve
    - 1 ü körtebefõtt
    - 1 ü õszibarack befõtt
    - porcukor vagy tortabevonó a tetejére

  • Gesztenyepüré badeni módra

    Szép, kerek gesztenyéket hasítsunk be a domború felükön. Sütõben pirítsuk rövid ideig, hogy le tudjuk szedni a külsõ, kemény héjat.

  • Sajtkrémmel töltött pogácsa

    Hozzávalók : 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztõ 1 dl tej 20 dkg Rama margarin 1 pohár tejföl 1 db tojás sárgája pici só.

  • Kakaós linzer

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 6 dkg kakaó, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2,5 dl tej, 1 tojás, 1 cs. sütõpor, 2 cs. vaníliáscukor, 1 citrom reszelt héja.

  • Brokkolis sonkatekercs

    Hozzávalók: 16 szelet gépsonka (kb. 30 dkg), 50 dkg brokkoli, 3 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, só, õrölt bors és szerecsendió.

  • Sonka fügével és szõlõvel

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt sonka, érett füge, kék szõlõ és mentalevelek.

  • Túrókrém gyümölccsel

    Hozzávalók: 500 g túró, 200 g friss gyümölcs, 4 ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor.

  • Palacsintában sült sajt

    Hozzávalók: 25-30 dkg parmezán sajt, 1 db egész tojás, 8-10 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkáskanál currypor, törött fehér bors, kevés szódavíz.

  • Húsvéti leves

    Hozzávalók:

    4 fõtt tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy csomó leveszöldség, 20 dkg gomba, só, 1 nagy csokor kapor, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 1 csapott kiskanál pirospaprika, õrölt bors, 1-1 dl tejszin és száraz vörösbor, 1 ek. finomliszt

  • Szalonnás pontyszelet

    Végy 1 kg pontyszeletet, sózd és kissé paprikázd meg. Süssél ki 10 dkg apró kockára vágott, füstölt szalonnát, futtass meg a zsírján egy kis fej reszelt hagymát, tégy bele 2 áztatott és jól kifacsart zsemlét, 2 tojást, fûszezezd meg sóval, borssal és finoman megvágott petrezselyemzölddel.

  • Rakott zöldbab

    Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, vagy borjúhús, 50 dkg friss zöldbab 3 pohár tejföl, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna só, bors, paprika.