2024.04.20. - Tivadar

Házi croissant

Házi croissant
Házi croissantA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztunk, majd hűtőbe tesszük 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágjuk, gömbölyítjük őket, majd mindet kinyújtjuk jó vékonyra, kör alakúra. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeljük és körülbelül 7 egyenlő kupacra osztjuk. Az első kinyújtott lapra szórunk egy adagot, rátesszük a következő lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogy. (A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.) Ezután a tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 16 cikkre vágtjuk (lehet 20 is, akkor kisebb kiflik lesznek).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Feltekerjük őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd reggel tojással lekenjük, sajttal megszórjuk és hideg sütőben kezdjük sütni, 180 fokra állítva, kb. 25-30 percig.

Hozzávalók:

- 70 dkg liszt
- 1 pohár joghurt vagy kefir vagy tejföl
- 2 dl tej
- 1 kk só
- 4 ek. cukor
- 2 tojás
- 5 dkg élesztő
- 25 dkg hideg vaj vagy margarin
- 1 tojás a kenéshez

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!