2024.04.20. - Tivadar

Csirkecomb ananászraguval

Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 6 karika ananászbefott, 1 dl ananászbefottlé, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, 2 húsos paradicsompaprika, 1 teáskanál citromlé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1 mokkáskanál orölt szerecsendió-virág és orölt fehér bors, ízlés szerint só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkecombokat megmosom, letörölgetem, majd a forgóknál kettévágom. Bedörzsölöm sóval, fehér borssal és alufóliába csomagolva grillsütoben vagy gázsütoben megsütöm, majd az alufóliából kibontva pirosra pirítom. Közben elkészítem az ananászragut.

A kis kockákra vágott ananászbefottet, a megmosott, kicsumázott és ugyancsak kockákra vágott paradicsompaprikát a vajon lepirítom, sóval, borssal, szerecsendió-virággal ízesítem, majd aláöntöm a tejszínt és az ananászlét. Surure forralom és meghintem a finomra vágott petrezselyemzölddel.

Ízesítem a citromlével (kellemesen savanykás legyen). Tálaláskor a sült csirkecombokat a meleg tálra teszem, és köréöntöm az ananászos ragut. Mandulás burgonyafánk vagy ropogósra sütött burgonya illik mellé.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!