rss
  • Zöldséggel töltött karaj

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Zöldséggel töltött karajA zöldséget az olajon megpároljuk úgy, hogy még roppanós maradjon.Sóval, borsikafűvel fűszerezzük. A húsokat vékonyra klopfoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, fokhagymaporral, sóval. A szeletek közepére helyezünk 1 kanálnyi zöldséget és szorosan feltekerjük majd begöngyöljük a baconszalonnával. A tekercseket egymás mellé letesszük egy hőálló tálba, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, alufóliával lefedve addig sütjük, míg a hús megpuhul. A fóliát levéve szép pirosra sütjük a tetejét. A megmaradt párolt zöldséggel tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 4 szelet sertés karaj
    - 1 csomag bacon szalonna
    - 1 csomag apróra vágott fagyasztott zöldség
    - só
    - borsikafű
    - fokhagymapor
    - sertéshús fűszerkeverék
    - 4 ek olívaolaj


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vesés raclette

    Hozzávalók: 20 dkg borjúvese, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 3 dkg vaj, 1-2 ek madeirabor, só, frissen õrölt bors, 60 dkg raclette-sajt, 8 szelet fehérkenyér, vagy toast-kenyér.

  • Rózsafánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 7,5 dkg cukor, 2,5 dl langyos tej, 2 dkg cukrozott narancshéj vagy citromhéj (készen is kapható kandírozott formában, de ha nincs, elhagyható), 10 dkg mazsola, 2 ek vaníliás cukor, csipetnyi só, 7,5 dkg puha vaj, a sütéshez ghí.

  • Hagymás-dinnyés csirke

    Hozzávalók: 1 sárgadinnye, 1 narancs, 2 evõkanál citromlé, 2 hagyma (újhagyma a díszítéshez), 15 dkg csirkemellfilé, 2 evõkanál olaj, csipetnyi currypor, 1 evõkanál szójaszósz.

  • Zsályás fehérbab leves

    Hozzávalók: 35 dkg burgonya, 50 dkg nagyszemû fehérbab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter zöldségleves (kockából), 1 dl tej, 1 babérlevél, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 6 zsályalevél, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Szalonnás-sonkás töltött burgonya

    Hozzávalók: 8 nagyobb burgonya, 20 dkg sonka, 10 dkg szalonna, 1 hagyma, 6 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 1 teáskanál kakukkfû, olaj, só, bors.

  • Flekken

    Hozzávalók:

    - 8 szelet vastagabb sertéstarja
    - pirospaprika
    - bors
    - majoranna
    - õrölt kömény
    - fokhagyma reszelve vagy fokhagymakrém
    - olaj

  • Tojásos mártás

    Hozzávalók: Tojás, bors, só, mustár, olaj, citromlé.

  • Boros kuglóf

    A hozzávalókat: 37 dkg vaj, 22 dkg porcukor, 6 tojás, 0,5 cs. sütõpor, 1,5 dl tej, 1 cs. tortadara, 1 ekanál kakaó, 2 kkanál fahéj, 37 dkg liszt, összedolgozva tésztát keverünk.

  • Párizsi kosárkák

    Hozzávalók: 10-15 szelet párizsi, 3 db burgonya, 3 db fõtt tojás, 2 db ecetes csemege uborka, pirosarany, olaj a sütéshez.

  • Szedertorta

    Hozzávalók:

    a tésztához: 20 dkg puha vaj, 20 dkg finom szemcséjû cukor, 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 5 dkg õrölt mandula, 2 egész tojás és 2 sárgája, 2-4 ek tej, 15 dkg szeder + 8 szem a díszítéshez; a tojáshabhoz: 2 tojás fehérje, 10 dkg finom szemcséjû cukor + 2 tk a hab megszórásához, 2 ek szeletelt mandula; a krémhez: 2 dl hideg tejszín, 4 ek szeder lekvár vagy a szederhez passzoló ízû lekvár

  • Zöldséges sajtburger

    Hozzávalók: 20-20 dkg sárgarépa és karfiol, 1 paradicsom, 2 evõkanál majonéz, 15 dkg reszelt ementáli sajt, 4 szezámmagos hamburgerzsemle, õrölt bors, só.

  • Libamell fasírt

    Hozzávalók: 1 nagy libamell, 1 kis fej reszelt hagyma, 1 ek libazsír, 1 áztatott, kifacsart zsemle, 1 tojás, só, bors, kevés víz.

  • Csokis keksz

    Hozzávalók:

    - 15-15 dkg tej- és étcsokoládé
    - 3 evõkanál víz
    - 6 dkg margarin

    - 6 dkg étcsokoládé
    - pár csepp mandulaaroma
    - 10-12 dkg barna cukor
    - 1 kiskanál sütõpor
    - csipet só
    - 15 dkg zabpehely
    - 15 dkg finomliszt
    - 1 tojás
    - 10 dkg tisztított sózatlan mogyoró
    - 12 dkg margarin

  • Tejberizs eperrel

    Hozzávalók: 1 l tej, 4 dl víz, 4 ek cukor, 1 csipet só, 30 dkg rizs, 50 dkg földieper.

  • Burgonyasaláta

    Hozzávalók: 4 db burgonya, 25 dkg párizsi, 10 dkg csemegeuborka, 2-3 db édes alma, 4 dl tejföl, 1 tojássárgája, bors, só, pici cukor, pici citromlé, 1 dl olaj, 1 kávéskanál mustár.

  • Zöldbabsaláta sonkával

    Hozzávalók: 30 dkg zöldbab, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor zöldhagyma, 1 db csípõs paprika, 2 evõkanál borecet, 4 evõkanál olaj, só (ízlés szerint), törött fekete bors.

  • Pálma

    Hozzávalók: 40 dkg jó minõségû étcsokoládé, 30 dkg cukor, 250 g vaj, 6 tojás, 10 dkg liszt, egy marék mogyoró vagy dió.

  • Rebarbarás morzsasüti

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 10 dkg kristálycukor, 2,5 dl tej, 10 dkg vaj, 1 tojás, fél citrom reszelt héja, csipet só.

  • Sajtgolyó

    Hozzávalók 4 személyre: 450gr reszelt sajt ( maradék sajtok) 3 tojás, kb.100gr zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez.

  • Banana Bird

    Shakerben összerázzuk, és koktélospohárba szûrjük.