rss
  • Kukoricafőzelék

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    KukoricafőzelékA konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval valamint őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét. Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával. Tetejére tálaláskor lehet szórni egy kis pirított császárszalonnát is.

    Hozzávalók:

    - 50 dkg kukorica
    - 5 dkg vaj
    - 1 evőkanál liszt
    - 1-2 dl tej
    - 1 dl tejszín
    - só
    - őrölt fehér bors
    - 1 csokor petrezselyem



    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • A burgonyarétes (Szepesi étel)

    Egy kiló deszkára helyezett lisztbe tegyünk egy nagytányérnyi megfôtt és megreszelt burgonyát, két egész tojást és sót. Ezeket gyúrjuk össze jól, és formáljunk belôle kis, tojásnyi nagyságú cipócskákat, amelyeket lisztes deszkán jól nyújtsunk ki tányérnyi nagyságú lepényekké.

  • Zöldborsós csirkeleves

    Hozzávalók 4 személyre:

    2 csirkecomb vagy 1 mell (kb. 30 dkg), 1 közepes fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 1 kávéskanál pirospaprika, 25 dkg burgonya, 25 dkg zöldborsó, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, 1 kis csokor kapor

  • Csirkegulyás bográcsban

    Hozzávalók: 1 2,5 kg-os kakas, vegyes zöldség, 2 fej hagyma, paradicsom, zöldpaprika, 1 csípõs csöves paprika, só, kömény, 1-2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 60 dkg burgonya.

  • Túrós barátfüle

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, 25 dkg tehéntúró, 1 tojás, 5 dkg cukor, 3-4 kanál tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Banana Cow

    A rumot, szirupot, tejet néhány jégkockával és egy fél szétnyomkodott banánnal összedolgozzuk egy keverõpohárban. Koktélospohárban, szívószállal kínáljuk.

  • Kelkáposztaleves virslivel

    Hozzávalók: egy kis fej kelkáposzta, egy fej vöröshagyma, egy gerezd
    fokhagyma, egy kanál zsír, egy kanál liszt, késhegynyi pirospaprika, köménymag, törött bors, só, 2 pár virsli.

  • Vadas csirke

    Hozzávalók: 4 csirkemell, vagy 8 kicsi comb, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, karalábé, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 ek liszt, 2 pohár kefir, 7-8 babérlevél, ételízesítõ por, borsikafû, 2 ek mustár, 2 ek kristálycukor, 1 mk Piros Arany krém, citromlé, só.

  • Pulykamell rolád

    Hozzávalók: 4 szép szelet pulykamell-filé, 15 dkg gesztenyemassza, 15 dkg pulykaszív és máj, olaj, 1 csapott evõkanál reszelt hagyma, 1 tejben áztatott zsemle, 1 tojás, só, bors, szerecsendió, fél liter leveslé;

  • Alap gofri

    Hozzávalók: 25 dkg olvasztott Rama, 15 dkg cukor, 6 tojás, 1-2 csomag vaníliás cukor, 1 sütõpor, 1 l tej, 80-90 dkg liszt, 1,5 dl olaj.

  • Bols Blitz

    Jéggel félig telt borospohárba öntjük elõbb a likõrt, majd a brandyt, feltöltjük gyömbérrel, s a gyümölcsszelettel díszítjük.

  • Spanyol krumplisaláta

    Hozzávalók: fél kg salátaburgonya (pl. kiflikrumpli), 1 dl majonéz, 1 doboz olajos tonhal, fél üveg magozott olajbogyó, 2 keménytojás, 1 hagyma (közepes fej), 3 ek fagyasztott zöldborsó, egy grillezett pirospaprika (konzerv), só.

  • Rák csilipaprikával

    Hozzávalók:

    1 kg tisztított rák, 3/4 tk. só, 4 szárított cseresznyepaprika kettévágva, 6 evõkanál salátaolaj, 1 tk. reszelt gyömbérgyökér, 5 gerezd fokhagyma, 3 szál tisztított, apróra vágott zöldhagyma, 3 1/2 dl víz, 1 ek. Vegeta, 2 ek. szójamártás, 1 ek. citromlé, csipet cukor, 1 ek. finomra vágott petrezselyem

  • Ananászos kocka

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 4 tojás, 30 dkg cukor, 20 dkg liszt, ananászkonzerv, 2 evõkanál rum, a sütéshez kevés vaj.

  • Zöldségkrémleves

    Hozzávalók: friss vegyes zöldség (kb. fél kg, fõleg sárgarépa), késhegynyi curry, 1 teáskanál só, 2 db babérlevél fél csokor petrezselyem, 1 evõkanál tárkonyecet, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Erdélyi juhtúrós puliszka

    Hozzávalók: 1 és fél liter víz, 2 deka só, 60 deka kukoricaliszt, étolaj vagy vaj, 25 deka juhtúró, 3 deci tejföl.

  • Cseresznyés felfújt

    Elõkészítés: A cseresznyét megmossuk, szárát leszedjük, és a gyümölcsöt kimagozzuk. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a belét kikaparjuk.

  • Almás húscipó

    Hozzávalók: 40 dkg dagadó, 2 savanykás, közepes nagyságú alma, fél citrom reszelt héja, 1 késhegynyi õrölt szegfûszeg, 1 késhegynyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanál porcukor, 2 tojás, 2 evõkanál liszt, 2 dkg vaj, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, só.

  • Lecsós hússzeletek

    Hozzávalók: 1,5 kg krumpli, 60 dkg sertéscomb, 1 üveg lecsó, 3 fej fokhagyma, 1 kicsi paradicsomkonzerv, 10 dkg sajt, só, bors, olaj.

  • Fokhagymakrém leves

    Fokhagymakrém levesA megpucolt fokhagymagerezdeket áttörjük, majd a felolvasztott vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és a húslével fokozatosan felöntjük, közben folyamatosan keverjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk frissen reszelt szerecsendióval. Felforraljuk, majd lassú tűzön még 5 percig főzzük. A tűzről levéve a fokhagymakrémleveshez hozzáadjuk a tejszínt, így krémesebb levest kapunk. Tálaláskor, a fokhagymakrémleves tetejét díszíthetjük snidlinggel, vagy kevés sajttal is megszórhatjuk. Pirított kenyérkockát, vagy levesbetét gyöngyöket kínálhatunk még hozzá.

  • Gombafejek sörtésztában

    Fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.