2024.04.25. - Márk

Gesztenyés kacsasült

Hozzávalók: 1 fiatal kacsa, fél kg szelídgesztenye, 1fej hagyma, 3dkg vaj, 25 cl felfõzött leveskocka, tárkony, turbolyalevél, kakukkfû, majoránna, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Szedjük le a gesztenye héját. Dobjuk forrásban lévõ vízbe. 3 perc múlva szedjük ki, csöpögtessük le, és hámozzuk le a második héját. Pirítsuk meg vajon a vékonyra vágott hagymát. Ha már üveges, húzzuk félre, adjuk hozzá a gesztenyét, az apróra vágott fûszereket és egy kevés sót, borsot.

Öntsük a felfõzött leves-kockalébe, fõzzük 10 percig, majd hagyjuk kihûlni. Töltsük meg a kacsát a gesztenyével, majd varrjuk össze. Kívülrõl szórjuk meg sóval, borssal. Szúrjuk nyársra, és grillsütõben, 175 °C-on süssük egy óra hosszat.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!