2024.04.25. - Márk

Gyümölcskenyér

Gyümölcskenyér
GyümölcskenyérA margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és a reszelt narancs héjat. A tojásfehérjét a maradék 6 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos masszával. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenhetjük. Csokizás után egy kis darált mogyoróval díszíthetjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 8 tojás
- 34 dkg porcukor
- 40 dkg liszt
- 40 dkg margarin
- 1 sütőpor
- 5 dkg dió
- 5 dkg sótlan aprított mogyoró + a tetejére
- 5 dkg datolya
- 5 dkg füge
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg kandírozott gyümölcs
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 cs. vaníliás cukor

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!