2024.04.23. - Béla

Padlizsán saláta

Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 1 db lilahagyma, 5 db paradicsom, 1 csomag retek, só, olaj/ ha lehet olíva/, ecet cukor, bazsalikom, 2 dl joghurt, saláta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, és felszeleteljük, a levét lecsurgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és pár kanál olajon megsütjük. Papírtörlõre szedjük ki.

A salátát megmossuk, felaprítjuk, a lilahagymát felaprítjuk, a retket felszeleteljük, a paradicsomot felkockázzuk. A kihûlt padlizsánt felkockázzuk, és a többi zöldséggel óvatosan összekeverjük.

A joghurthoz hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, a zúzott fokhagymát, egy kis olívaolajt, és összekeverjük. A salátát hûtõbe rakjuk, és tálaláskor meglocsoljuk a joghurtos öntettel. Egymagában is fogyasztható, de kitûnõ grillezett húsokhoz.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!