rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Brokkolis rakott tészta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Brokkolis rakott tésztaA penne tésztát kifőzzük. Közben megfőzzük ételízesítős vízben a brokkolit. Kevés olajon elkezdjük megpirítani a gombát, majd hozzáadjuk a brokkolit, sózzuk, borsozzuk és jó alaposan megszórjuk fokhagymagranulátummal vagy összepürésített fokhagymával. Hozzáöntjük a kifőtt pennetésztát és összesütjük. Folyamatosan kell kevergetni, hogy ne égjen oda a tészta. Amikor már megpirultak, akkor megszórjuk mandulával és még sütjük 5 percig. Reszelt sajttal tálaljuk. Gyorsan elkészíthető étel és igen ízletes, a brokkoli pedig tele van vitaminnal.

    Hozzávalók:

    - fél kg penne tészta
    - fél kg brokkoli
    - 1 ek vegeta
    - 1 ek olaj
    - 1 doboz szeletelt gomba konzerv
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors
    - 1 mk fokhagymagranulátum
    - 1 marék szeletelt mandula
    - 1 marék reszelt sajt


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Barhesz

    Hozzávalók: Másfél kg liszt, 2 közepes fõtt burgonya, reszelve, 2 dkg élesztõ, 1 kanál só, kevés cukor, 3 kanál olaj, langyos víz szükség szerint.

  • Éjféli pezsgõkoktél

    Adagonként 2 cent curacaót és 2 cent narancslét shakerben összerázunk, majd koktélos

  • Köpönyeges virsli

    Hozzávalók: 1/2 kg darált húst elkészítek Maggi Fasírt Fix-szel és 8 felé osztom, ellapítom.

  • Lencsesólet

    Hozzávalók: 30 dkg lencse, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze gersli, fél kg marhahús, fél kg füstölt pulykacomb, 2 kanál libazsír, kevés liszt, só, babérlevél.

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 evõkanál olaj, 3 dkg vaj, só.

  • Virslis tészta

    A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd ráteszem a karikára vágott virslit. Meghintem pirospaprikával és felöntöm egy kevés vízzel.

  • Meggyes fagylaltkehely

    Hozzávalók 4 személyre: Egy doboz vanília-meggy fagylalt, fél kg meggybefõtt, vagy friss meggy, 2 és fél dl tejszínhab, 2 csomag vaníliás cukor, 2 cl cseresznyepálinka.

  • Avokádós saláta

    Hozzávalók:

    3 közepesen érett avokádó, 1 citrom húsa, 1 citrom leve, 1,5 kígyóuborka, frissen õrölt fekete bors, 3-4 ek extra szûz olívaolaj

  • Tárkonyos raguleves

    Tárkonyos ragulevesA húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá, majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

  • Csokoládépuding kókuszos krémmel

    Hozzávalók 4 személyre: A pudinghoz: 1 zacskó csokoládéízû pudingpor, 2,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 3 evõkanál cukor. A mártáshoz: 1 zacskó vaníliaízû desszertkrémpor, 5 dl tej, 6 evõkanál kókuszreszelék, 2 evõkanál cukor, esetleg mentalevél.

  • A görögdinnye remek vitaminforrás

    A legkedveltebb nyári gyümölcs szezonja is eljött. A görögdinnye valószínûleg a legtöbbet vásárolt hûsítõ. Nemcsak mézédes íze miatt szeretjük, de rengeteg vitamin található benne, és méregtelenítõ hatásáról is igen híres.

  • Rakott máj

    Hozzávalók: 70 dkg sertésmáj, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg szeletelt trappista sajt, 4 fej vöröshagyma, 4 tojás, 1 dl olaj, ízlés szerint só, õrölt bors, morzsolt majoránna.

  • Hegedûs húsfalat

    Hozzávalók: 25 dkg maceszliszt vagy pászkagombóc dara, 25 dkg kicsontozott csirkemell, 3 dl tej, 3 db egész tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, kevés liszt;

  • Gyümölcsös rizsgombóc

    Hozzávalók: 15 dkg rizs, fél liter tej, 2 db egész tojás, 3-4 evõkanál kristálycukor, 25-30 dkg vegyes gyümölcs (szilva, ringló, sárgabarack), csipetnyi só, liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, a tetejére fahéjas porcukor.

  • Almatorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vaníliás pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé, 1,5- 2 dl Hulala tejszín.

  • Paradicsomleves

    Egy liter, szitán áttört paradicsomléhez mindig vehetünk félliter vizet, de a vizbe elõbb fõzzünk mindenféle zöldséget; akár télben akár nyárban, mert ha paradicsommal együtt tesszük a tüzre a zöldséget, ez soha sem fõ meg kellõ idõre, sõt teljesen kemény marad és izét sem adja ki.

  • Andalúz fõzelék

    Hozzávalók: 20 dkg húsos,füstölt szalonna, 60 dkg zöld ceruzabab, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 szép kemény paradicsom, só,õrölt bors, borsikafû.

  • Banánnal töltött piskótatallér

    Hozzávalók: 2 banán, lekvár, 20 dkg tortabevonó, 10 dkg kókuszreszelék, 2 cs. piskótatallér.

  • Dinnyés longdrink

    Hozzávalók: 1 szelet görögdinnye (kb. 4-5 evõkanálnyi tiszta gyümölcshús szükséges), 1 db õszibarack, 1 ek aperol (olasz keserû likõr), pár csepp (zöld)citromlé, 0,5 dl limonádé (vagy bátrabbaknak száraz pezsgõ).

  • Hideg sárgadinnyeleves

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só.