rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Brokkolis rakott tészta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Brokkolis rakott tésztaA penne tésztát kifőzzük. Közben megfőzzük ételízesítős vízben a brokkolit. Kevés olajon elkezdjük megpirítani a gombát, majd hozzáadjuk a brokkolit, sózzuk, borsozzuk és jó alaposan megszórjuk fokhagymagranulátummal vagy összepürésített fokhagymával. Hozzáöntjük a kifőtt pennetésztát és összesütjük. Folyamatosan kell kevergetni, hogy ne égjen oda a tészta. Amikor már megpirultak, akkor megszórjuk mandulával és még sütjük 5 percig. Reszelt sajttal tálaljuk. Gyorsan elkészíthető étel és igen ízletes, a brokkoli pedig tele van vitaminnal.

    Hozzávalók:

    - fél kg penne tészta
    - fél kg brokkoli
    - 1 ek vegeta
    - 1 ek olaj
    - 1 doboz szeletelt gomba konzerv
    - 1 csipet só
    - 1 csipet bors
    - 1 mk fokhagymagranulátum
    - 1 marék szeletelt mandula
    - 1 marék reszelt sajt


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Párizsis sajtsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg sajt (ementáli), 20 dkg minõségi marhapárizsi, 1 csomó retek, 1 zöld kaliforniai paprika, 200 g zsírszegény joghurt, 3 ek majonéz, cukor, 2 vöröshagyma, 1 csokor metélõhagyma, só, fehér bors.

  • Kapros krumplileves

    Hozzávalók:

    50 dkg újburgonya; 3 dkg vaj; 5 dkg liszt; 1 dl tejföl; 0,5 dl tejszín; só; fehérbors; balzsam ecet kb.3 evõkanál; 1 csomag friss kapor

  • Húsvéti sonkaleves

    Hozzávalók: 40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja (esetleg füstölt csülök), 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 dl száraz vörösbor, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 evõkanál natúr reszelt torma, 1 púpozott teáskanál liszt.

  • Nyári hûsítõ citromfagylalt

    Hozzávalók: 2 dl kefir, 2 dl tejszín, 15-20 dkg porcukor ízlés szerint, 3 közepes nagyságú citrom leve, 1 teáskanál frissen reszelt citromhéj, csipetnyi só.

  • Flódni

    Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 dl fehér bor.

  • Medvehagymás pogácsa

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 25 dkg vaj
    - 1 dl tejföl
    - kb. 30-40 levél medvehagyma
    - 2 tojás sárgája
    - 1 dl tej
    - 1 evõkanál cukor
    - 1 erõsen csapott evõkanál só
    - 5 dkg élesztõ
    - 10 dkg reszelt sajt
    - 1 tojás villával fölverve a pogácsák lekenéséhez

  • Zöld dinnye ecetben

    Hozzávalók: zöld dinnye, szõlõ- és meggylevél, vasfû, csombor, tormaszeletek, bors, só, ecet, 1 l ecetes léhez 1 késhegynyi szalicil.

  • Spárgás tészta

    Hozzávalók:

    Tésztához (linguine tésztát készítünk vagy veszünk):

    - 3 tojás
    - 30 dkg tésztaliszt
    - kevés só

    Továbbá:

    - 70 dkg zöldspárga
    - 3 ek sótlan vaj
    - 2 nagy citrom frissen reszelt citromhéja és leve
    - 1 tk só
    - 1-1,5 dl tejszín
    - 1 marék bazsalikomlevél
    - 10 dkg parmezán sajt frissen reszelve

  • Baconbe tekert csirkecombok

    Hozzávalók:

    4 db csirkecomb
    8 szelet bacon
    1,5 kg burgonya
    3 fej vöröshagyma

    szárnyas fûszerkeverék
    õrölt bors
    õrölt kömény
    fokhagyma
    rozmaring

  • Kaszásleves

    Hozzávalók: egy evõkanál zsiradék, 2 evõkanál liszt, 20 dkg kolbász, betétnek apró krumplis gombócok, egy kávéskanál pirospaprika, só, egy gerezd fokhagyma, tejföl, ecet (akkor készítsük, ha füstölt húst vagy sonkát fõztünk ki és megmaradt a leve).

  • Mézes kivi

    Hozzávalók (1 kehelyhez):

    2 kivi, 2 evõkanál tejszín, 1 teáskanál méz

  • Szalonnák nyárson

    Hozzávalók személyenként: 10-20 dkg füstölt szalonna, 2-3 szelet kenyér, 1 hagyma, kökény-, fûz -, vagy akácnyárs;

  • Ecetes karfiol

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 1,5 dl 20 %-os ecet, 1+1 ek só, 1 ek mustármag.

  • Habos gyümölcsjoghurt

    Hozzávalók:

    1 literes üveg õszibarackbefõtt, 2 dl joghurt, 2 dl tejszín, 4 evõkanál méz, 1 citrom lereszelt héja

  • Sült paradicsom

    Hozzávalók: 8 kemény paradicsom, olaj, só, õrölt bors;

  • Sonkás-juhtúrós rakott palacsinta

    A fott sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, és kevés tejfölt adunk hozzá. A juhtúrót villával áttörjük, tejföllel krémszeruvé keverjük, sózzuk, a finomra vágott metélohagymával összekeverjük. A palacsintákat felváltva megkenjük az ízesített juhtúróval, a következot a sonkával, majd a legfelso palacsintát vastagon bekenjük a tejfölös juhtúróval. A rakott palacsintát elomelegített sütoben átforrósítjuk, és tetejét megpirítjuk. Tortaszeruen felszeletelve tálaljuk.

  • Tejszínes csirkeleves

    Hozzávalók: 30 dkg csirkemell, 2 dl tejszín, 1 szál sárgarépa, 1 kisebb póréhagyma, 2 tojássárgája, 2 húsleveskocka, só, õrölt bors, fél citrom héja, pirított zsemlemorzsa.

  • Töltött tojások

    Töltött tojásokNagyságtól függően három - négy medvehagyma-levelet finomra vágunk, a petrezselymet felaprítjuk. A tojásokat tíz perc alatt keményre főzzük. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, majd lereszeljük őket. A retket tisztítást követően hajszálvékony szeletekre vágjuk. A főtt tojásokat gyorsan hideg vízbe helyezzük, langyos állapotukba megszabadítjuk mindegyiket a héjától, majd félbevágjuk őket. A tojások keményre főtt sárgáját egy közepes keverőtálba rakosgatjuk, a félbevágott fehérjéket pedig egy másik lapos tálra.

  • Champagne Cocktail

    Kockacukrot felitatunk 2-3 csepp Angostura-val, és beletesszük a pezsgõs kehelybe.

  • Hagymakrémleves

    HagymakrémlevesA vöröshagymákat, a fokhagymákat, a lilahagymákat és a póréhagymákat kockákra vágjuk, nem baj, ha lesz egy-két nagyobb darab. Egy lábasba 2-3 evőkanál vajat teszünk, ha elolvadt, először a vöröshagymát rakjuk bele, takarékon megdinszteljük. Ha üveges, hozzáadjuk a fokhagymát, egy kis idő múlva a póréhagymát, végül pedig a lilahagymát is. Egy kicsit még így hagyjuk, majd megsózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd a liszttel meghintjük. Hozzáadjuk a vizet (vagy húslevest), megkavarjuk, majd hagyjuk takarékon főni.