A sütőt előmelegítjük 200 C fokra (légkeveréssel 180-ra). Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. A lisztet és a tejet felváltva hozzákeverjük a tojásos cukros vajhoz. A tésztát beleöntjük a kibélelt tepsibe és rászórjuk a meggyet. A tetejére valókat gyorsan összekeverjük (tejföl+cukor+tojás+vanília) és ráöntjük a meggyre. Az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni és fogyasztani.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók:
75 dkg kimagozott meggy
2 tojás
2 dl tej
12,5 dkg puha vaj
12 dkg cukor
25 dkg liszt
1/2 sütőpor
csipet só
A tetejére:
4 dl tejföl,
3 tojás
8 dkg vaníliás cukor
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!