rss
  • Sajtos-paradicsomos csirkemell

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Sajtos-paradicsomos csirkemellA csirkemelleket középen szétnyitjuk. Kicsit kiklopfoljuk. Ne vékonyra, mert kétszer fogjuk sütni és kiszárad! A paradicsomokat felszeleteljük. Az oregánót, bazsalikomot, ha friss apróra vágjuk. A csirkemelleket szárnyas fűszerrel megszórjuk és serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Egy tűzálló tálba /tepsi, jénai/ egymás mellé fektetjük a melleket. Egyenként 3-4 szelet paradicsommal betakarjuk őket. Megszórjuk a fűszerekkel és 2-3 szelet sajttal lefedjük. Előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre amíg a sajt ráolvad és egy kis színt kap!

    Friss salátával, tetszőleges körettel/sült burgonyával, burgonyapürével, zöldséges rizzsel/tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkemell filé
    - 2-3 db paradicsom
    - szárnyas fűszerkeverék
    - bazsalikom
    - oregánó
    - étolaj
    - 25-30 dkg mozzarella sajt


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Minestrone

    Hozzávalók: 2 l marhahúsleves leszûrve, 20–20 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér, 50 dkg zöldborsó, 20 dkg zöldbab, egy marék cérnametélt, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt.

  • Szezámmagos vaj

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 3 ek szezámmag mozsárban enyhén összetörve, 12,5 dkg vaj, csipetnyi só.

  • Sonkás tojássaláta

    Hozzávalók:

    - 8 tojás
    - 150 fõtt sonka
    - 2 csemegeuborka
    - 2-3 ág tárkony
    - 4 ek majonéz
    - 6 ek tejföl
    - 1 kk tárkonyecet
    - só
    - bors

  • Provance

    Hozzávalók: 1 füge, kis maréknyi szeder, 1 ág rozmaring, 50 ml tej, 50 ml joghurt, 1 tk méz.

  • Balatoni halerõleves ikrával

    Hozzávalók: 500 g ponty (vagy apróhal), 100 g vöröshagyma, 100 g vegyes zöldség, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 20 g ételízesítõ, 1 db halászlékocka, só, csípõs paprika, 1 dkg pirospaprika, 250 g ikra, 1 tojásfehérje.

  • Ananásztorta

    AnanásztortaAz ananászt apró darabkákra vagdaljuk és a levét jól kinyomkodjuk. Az ananászlében feloldjuk a zselatint. A kefirbe belekeverjük az ananászt, ízlés szerint cukrozzuk, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. Ezután hozzáadjuk az ananászlében feloldott zselatint is. Ezt a masszát hagyjuk a hűtőben kicsit dermedni körülbelül fél óra hosszat. Közben felverjük a két pohár tejszínt cukorral és ezt is hozzákeverjük a kefires masszához. A piskótaalapot belehelyezzük a sütőformába, ráöntjük a dermedt krémet és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

  • Tárkonyos csirkeraguleves

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 1 kanálnyi kacsazsír, ½ kg gyorsfagyasztott sárgarépa-borsó keverék, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi só, 3 dl fõzõtejszín, 1 citrom leve, 3 közepes krumpli, 1 kiskanál szárított tárkony, kevés õrölt bors.

  • Vincellér fejessaláta

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 1 savanykás alma, 10 dkg paradicsom, 15 dkg szõlõszem, egy citrom leve, 2 dkg dióbél, 3 ek olivaolaj, 1 ek méz, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 ek szardellapaszta, 2 szál tárkonylevél.

  • Gulyás német módra

    40 dkg apróra vágott hagymát zsíron fonnyasszunk meg. Megsózzuk, megpaprikázzuk, hozzáadunk kb. 40 dkg kockára vágott marhahúst.

  • Hawaii tekercs

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Balalajka

    Shakerben összerázzuk, koktélospohárba szûrjük, s a tetejét a narancshéjjal megpermetezzük.

  • Rakott pacal camembert-rel

    Hozzávalók: 1 kg tisztított, fagyasztott pacal, 25 dkg Tihany camembert, 2 tojás, só, durvára õrölt bors, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, ételízesítõ, egy csokor vágott petrezselyemzöld.

  • Besamel mártás

    A besamel mártás vagyis a tejmártás így készül: 5 deka lisztbõl és 5 deka margarinból világos rántást készítek (lassú tûzön és kevergetés mellett felolvasztom a margarint, amikor elkezd gyöngyözni, rászórom a lisztet és kevergetem, amíg rózsaszín kezd lenni).

  • Pácolt marharagu babbal

    Hozzávalók: 1 kg marha hús (pörkölt apró), só, bors, 8 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek mustár, 1 kk majoránna, olaj, 2 dl vörösbor, 3 fej vöröshagyma, 50 dkg vörös bab (lehet konzerv).

  • Tepsis sertéscsülök

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 tasak gombaszósz, 1 sertéscsülök, só, bors, magyaros fûszerkeverék, 3 fej hagyma, olaj, 3 dl tej.

  • Libamáj sütve

    A libamájat, ha a szokásos módon parázson megsütöttük, egy edénybe tesszük egy darab libahájjal és a fehérmájas zsírdarabbal együtt. Hozzáadunk egy-két gerezd fokhagymát, 1/2 vöröshagymát és a máj nagyságához mérten kb. annyi vizet töltünk hozzá, hogy alig ellepje és mire a víz elfõtt, a máj keresztül legyen fõzve.

  • Kirántott alma szeletek

    Fél liter liszt, 3 tojás, kevés só, kis cukor, 1 deci kevés vízzel kevert borból folyékony, de nem híg tésztát keverünk.

  • Tonhalas rizs

    Hozzávalók: 30 dkg rizs, 1 citrom, 20 dkg sóska, 20 dkg spenót, 15 dkg natúr tonhal, olaj, só, bors.

  • Erdõmester sült

    Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 evõkanál pirospaprika, zsemlemorzsa, 1 kg sertéscomb, 1 kg marhafelsál, 5 dl tejföl, só, bors és egy kukta.

  • Finom káposztaleves

    Hozzávalók: 75 dkg sertéscsont, 25 dkg sertésszív, 5 dkg zsír, 30 dkg fehérkáposzta, 10 dkg burgonya, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 2,5 dl tejföl, 1/2 babérlevél, 5 dkg hagyma, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 2 dkg só, csipetnyi bors, paradicsompüré.