rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Sajtos-paradicsomos csirkemell

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Sajtos-paradicsomos csirkemellA csirkemelleket középen szétnyitjuk. Kicsit kiklopfoljuk. Ne vékonyra, mert kétszer fogjuk sütni és kiszárad! A paradicsomokat felszeleteljük. Az oregánót, bazsalikomot, ha friss apróra vágjuk. A csirkemelleket szárnyas fűszerrel megszórjuk és serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Egy tűzálló tálba /tepsi, jénai/ egymás mellé fektetjük a melleket. Egyenként 3-4 szelet paradicsommal betakarjuk őket. Megszórjuk a fűszerekkel és 2-3 szelet sajttal lefedjük. Előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre amíg a sajt ráolvad és egy kis színt kap!

    Friss salátával, tetszőleges körettel/sült burgonyával, burgonyapürével, zöldséges rizzsel/tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkemell filé
    - 2-3 db paradicsom
    - szárnyas fűszerkeverék
    - bazsalikom
    - oregánó
    - étolaj
    - 25-30 dkg mozzarella sajt


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Nápolyi zöldségleves

    Hozzávalók: 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 2 karalábé, 1/4 zeller, 1 citrom, 1 kk levesizesítõ, 1 kk paradicsompüré, 10 dkg parmezán, õrölt bors, só.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók: fél kg vöröshagyma, 1 evõkanál olaj, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 4 szelet pirítós kenyér, fél dl konyak, 5 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi curry, vegeta.

  • Diós-sárgarépatorta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 30 dkg liszt, 3 tojás, 30 dkg cukor, 35 dkg vaj, 3 db sárgarépa, 15 dkg dió, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál õrölt fahéj, 1 teáskanál õrölt gyömbér, negyed teáskanál õrölt szegfûszeg, negyed teáskanál reszelt szerecsendió, fél csomag sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só A krémhez: 20 dkg natúr tejszínkrémsajt, 12 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 evõkanál citromlé, 1 citrom reszelt héja

  • Sárga túró

    1 liter tejet felforralunk, beleöntünk 15 db jól felvert tojást (én gépi habverõvel vertem fel), és folytonos keverés közben közepes tûzön együtt forraljuk.

  • Borkrémes tekercs

    Hozzávalók: (8 személyre):

    A tésztához: 4 tojás, 8 dkg cukor, 8 dkg liszt, a krémhez: a 3 dl száraz fehérbor, 4 tojássárgája, 1 citrom leve, 6 dkg cukor, 2 cs. vaníliacukor, 4 dl tejszín, 2 dkg zselatinpor, a tepsi kikenéséhez: sütõpapír, a tetejére porcukor

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Gombafejek sörtésztában

    Fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Palócgulyás

    Hozzávalók: 50 dkg marha- vagy disznóhús, zsír, olaj, 50 dkg burgonya, 50 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom, pirospaprika, só ízlés szerint, babérlevél, csipet majoránna, bors, 1 pohár tejföl. A csipetkéhez: 15 dkg liszt, 1 tojás.

  • Sütõtök kenõ

    Hozzávalók: Fél kg sütõtök, 2 ek olaj, 1 kis fej hagyma, só, paprika.

  • Banános csirke

    Hozzávalók: 50 dkg csirkehús, 15 dkg fokhagymás paprikás kolbász, 2 éretlen zöld banán, 2 lilahagyma, 15 dg mirelit kukorica, 1 hegyes-erõs paprika, 2,5dl húsleves, 1 rúd fahéj, 1 teáskanál ecet, olaj, só, 2 tyúkhúsleves kocka.

  • Szõlõs ponty

    Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, 40 dkg szõlõ, 2 dl száraz fehérbor, 3 dkg Liga vaj, 1 evõkanál rizsliszt, só, 4-5 szem bors, 1 babérlevél, 2 szegfûszeg, körömnyi fahéj, egy darabka citromhéj.

  • Gyümölcsmorzsa

    Hozzávalók: 50 deka gyümölcs, 25 deka liszt, 12 deka + egy kicsi cukor, 10 deka margarin.

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Sajtleves

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, fél liter tej, 15 dkg reszelt sajt, 2 kifli, szerecsendió, fehér bors, só.

  • Bruschetta - olasz elõétel

    Hozzávalók: pirítani való kenyér, paradicsom, fokhagyma, friss bazsalikom, só, bors, olívaolaj.

  • Hagymás tojás

    Hozzávalók: 4 kemény tojás, 2 nagy fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, 1 csirkemáj, 1 kanál só, kevés törött bors.

  • Süllõ vajjal

    Egy nagyobb, vagy két kisebb süllõt, ha lepikkelyeztünk, fölbontottunk, megtisztítva megmostunk, besózzuk és 1-2 órán át állni hagyjuk.

  • Csirkemájas burgonyapogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg nyers burgonya, 25 dkg csirkemáj (szívvel együtt), 2 db egész tojás, késhegynyi sütõpor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tej, 1 db zsemle (vagy 1 szelet kenyér), ízlés szerint só és törött bors, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, kevés
    zsemlemorzsa.

  • Stíriai metélt

    Hozzávalók: liszt 40 dkg, tojás 1+4 db, túró 0.5 kg, vanília fél rúd, tejföl 2.5 dl, cukor 10 dkg, vaj 5 dkg, só késh.

  • Citromszörp

    Hozzávalók: 1 liter víz, 1 kg cukor, 3 db citrom, 10-15g citromsav, 2 g szalicilsav.