rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Sajtos-paradicsomos csirkemell

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Sajtos-paradicsomos csirkemellA csirkemelleket középen szétnyitjuk. Kicsit kiklopfoljuk. Ne vékonyra, mert kétszer fogjuk sütni és kiszárad! A paradicsomokat felszeleteljük. Az oregánót, bazsalikomot, ha friss apróra vágjuk. A csirkemelleket szárnyas fűszerrel megszórjuk és serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Egy tűzálló tálba /tepsi, jénai/ egymás mellé fektetjük a melleket. Egyenként 3-4 szelet paradicsommal betakarjuk őket. Megszórjuk a fűszerekkel és 2-3 szelet sajttal lefedjük. Előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre amíg a sajt ráolvad és egy kis színt kap!

    Friss salátával, tetszőleges körettel/sült burgonyával, burgonyapürével, zöldséges rizzsel/tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkemell filé
    - 2-3 db paradicsom
    - szárnyas fűszerkeverék
    - bazsalikom
    - oregánó
    - étolaj
    - 25-30 dkg mozzarella sajt


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Burgonya-leves

    Minden személyre két darab nagyobb fajta burgonyát vegyünk, tisztitsuk azt meg nyersen, aztán vágjuk fel szép egyenlõ koczkákba. Tegyünk egy fazékba mindenféle zöldséget és az árva levesekhez szükséges mennyiségû vizet: három személyre egy liternyit.

  • Gyors csokis kocka

    Gyors csokis kockaA cukrot a vajat és a vaníliaaromát krémes állagúra keverjük.Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat és felverjük. A sütőport,a kakaóport és a lisztet összeszitáljuk és a tojásos masszához adjuk, a tejet is hozzáöntjük. Kivajazott lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük a kész masszát. 190 fokon 55 percig sütjük. Ha kisült a tepsiben hagyjuk kihűlni. A sütemény tölthető csoki krémmel vagy valamilyen gyümölcsízzel is. De magában is fogyasztható, a tetejét bevonhatjuk csokival, de porcukorral megszórva is finom.

  • Rakott zöldköret

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy fél csomag sárgabab, 3/4 csésze rizs, 1 evõkanál vaj, 1 teáskanál só, vegeta

  • Pusztapörkölt

    Hozzávalók: 15 dkg v. hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg marhahús, 60 dkg burgonya, 2-2 paradicsom és paprika, köménymag, pirospaprika, só, olaj.

  • Majonézes karfiolsaláta

    30 dg zöldjétõl megszabadított és megtisztított karfiolt vegetás vízben fõzzünk meg
    és kisebb darabokra vágva keverjük fél adag tartármártáshoz.

  • Billiárd golyók recept

    Hozzávalók:
    25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg darált dió, 1 tojás, 50 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 csomag sütõpor, csipetnyi só
    Mázhoz:
    málnalekvár, birsalmalekvár, áfonyalekvár, baracklekvár

  • Eis-csokoládé

    Hozzávalók személyenként: 1-2 gombóc vanília fagylalt, 1,5 dl tej, 1 evõkanál csokoládészirup. Díszítéshez: tejszínhab, csokoládészirup.

  • Fûszeres, töltött kínai kel

    Hozzávalók:

    1 fej kínai kel, 35 dkg darált sovány marhacomb, 25 dkg darált sertés tarja, 6 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 evõkanál római kömény, 1 evõkanál õrölt koriander, 2 kis pohár tejföl, 1 teáskanál fûszerpaprika, 1 evõkanál szójaszósz, fekete bors, só

  • Kínai disznó

    Hozzávalók: 2 kk. só, 2 dl szójaszósz, 1 dl citromlé, 10 dkg cukor, 1 fej vöröshagyma, 1 kk. gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dkg kicsontozott lapocka.

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt tarja vagy, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evõkanál tejföl ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Párolt pecsenyekaraj mustáros szószban

    Hozzávalók:

    karaj, grillfûszer keverék, õrölt szerecsendió, 3 dl must, 1 nagyobb fürt szõlõ, 1 csomag tökmag, 1 csomag rizs, liszt

  • Húsvéti csülöktál

    Hozzávalók: Füstölt fõtt csülök, zöldhagyma, fõtt tojás, frissen reszelt torma, ecetes torma, frissen õrölt feketebors.

  • Gyümölcssaláta

    Hozzávalók: 2 banán, 2 kivi, 2 alma, 1 ananászkonzerv, 1 fürt szõlõ, 2 õszibarack, 2 narancs, 2 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé.

  • Spanyol krumplisaláta

    Hozzávalók: fél kg salátaburgonya (pl. kiflikrumpli), 1 dl majonéz, 1 doboz olajos tonhal, fél üveg magozott olajbogyó, 2 keménytojás, 1 hagyma (közepes fej), 3 ek fagyasztott zöldborsó, egy grillezett pirospaprika (konzerv), só.

  • Édes, mézes pogácsa

    Hozzávalók: 4 dl fehérítetlen liszt, 1 evõkanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 0,5 dl fõzõmargarin, 1 evõkanál reszelt narancshéj, 1 evõkanál reszelt citromhéj, 1,5 dl puhára fõtt krumpli, hámozva és áttörve (püré), 0,5 dl méz, kb.1 dl tej.

  • Borjúhús ízletes elkészítése

    Nagyon finom és pikáns húst készíthetünk a következõ módon. Egy szép darab borjú combot megmosva, megveregetjük, besózzuk és gyengén behintjük borssal. Fölszeletelünk egy darab füstölt húst, vagy sonkát kis ujjnyi darabkákra, úgyszintén szalonnát és füstölt marhanyelvet is.

  • Mézes-citromos csirke (diétás)

    Hozzávalók:

    2 csirkecomb, 1 csirkemell, 3 evõkanál méz, 1 citrom leve, 3 sárgarépa, víz, szójaszósz, só, gyömbér, kurkuma, sáfrányos szeklice

  • Spagettisaláta

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 20 dkg puha sajt, 1 zöldpaprika, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 1 szétnyomott fokhagymagerezd, 4-5 ek olivaolaj, 2-3 ek borecet, vagy balzsamecet, só, bors.

  • Tárkonyos bárányleves

    Hozzávalók: 30 dkg bárány színhús, 2-2 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, 1 citrom, 1-1 dl tejföl és tejszín, 2 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, tárkonylevél, tárkonyecet, só, õrölt bors.

  • Halpástétom

    A szardínia olajos levét leöntjük, a halat villával összetörjük. A zöldhagymát apróra vágjuk és a vajon megpároljuk. Levesszük a tûzrõl, összekeverjük a hallal, a dióval, a paradicsom pürével, és ízlés szerint sózzuk.