2024.04.20. - Tivadar

Tésztás, gombás padlizsán

Hozzávalók: egy közepes méretû padlizsán, csavaros, tojás nélküli száraztészta (teljes kiõrlésû biolisztbõl készült), gomba (csiperke), tejföl (elhagyható), petrezselyem, hagyma, só, olaj, zöldségkeverék (vagy Vegeta).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A padlizsánt mossuk meg, hosszában vágjuk ketté és a húsát úgy vájjuk ki, hogy körülbelül fél centiméter vastag héj maradjon. A kivájt belsejét kockázzuk fel, kicsit sózzuk be, ezt is és a héjat is hagyjuk állni 20 percig.

Eközben a gombát a hagymával pároljuk meg, és fõzzük meg hozzá a tésztát. Ha letelt a 20 perc, a padlizsánt és kockákat öblítsük át folyóvízben, majd fûszerezzük a zöldségkeverékkel.

A padlizsánkockákat, a gombát és a tésztát keverjük össze és töltsük vissza a héjba, ha marad, azt helyezzük el köré a sütõtálcában. A tejfölt keverjük össze a petrezselyemmel és tegyük a töltött padlizsán tetejére. Meleg sütõben pár perc alatt "megpirul". Magában vagy salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!