rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Citromos sült csirke

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Citromos sült csirkeA csirkét mossuk meg, papír kéztörlővel töröljük szárazra. A csirkét a mellénél vágjuk szárnyasollóval ketté, hajtsuk szét és lapítsuk le. Dörzsöljük be sóval és borssal. A citrom levét facsarjuk ki. A páchoz keverjük el az olajat a citrom kifacsart levével. A zsályát mossuk meg, vágjuk fel csíkokra és szintén adjuk az öntethez. A páccal alaposan dörzsöljük be a csirke mindkét felét (sőt a mellének bőre alá is juttassunk belőle). Tegyük a csirkét egy megfelelő méretű sütőtálba, fedjük le, és hagyjuk állni 1-2 órát.

    A bepácolt csirkét dörzsöljük át ismét a páclével, majd tegyük 200 fokos sütőbe és süssük készre úgy, hogy szép színt is kapjon (sütési idő végefelé saját levével néha locsolgassuk). Villát a combhúsba szúrva ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A kész csirkét hagyjuk kissé pihenni, majd vágjuk darabokra és tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 1 (kisebb) csirke
    - 1 citrom
    - 1 dl olívaolaj
    - 10 zsályalevél
    - só
    - bors


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Császármorzsa

    CsászármorzsaA búzadarát, cukrot és a pici sót langyos tejben áztatjuk! Ha a dara megduzzad, hozzákeverünk cukrot a tojás sárgáját és a kemény habot. A zsírt egy zománcozott sütőben szét kenjük, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk és megsütjük. Nem kell kiszárítani! Azután két cm-es kockákra vágjuk a tűzhely tetején, ahol nem forró, addig keverjük amíg darabos morzsára szétesik. Ha van a masszába keverhetünk mazsolát. Tálon felhalmozva, cukrozva tálaljuk. Lekvárt vagy málna szörpöt adunk hozzá. melegen tálaljuk.

  • Gombás tarja tepsiben

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 15 dkg margarin, 1 kg sertéstarja, õrölt bors, só, 30 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 4 dl tejföl, 1 kis fej hagyma.

  • Gombás szendvics

    A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, vajon megpároljuk, megsózzuk, enyhén megborsozzuk, majd mindkét felén vajban világosra pirított vékony kenyérszeletekre rakjuk.

  • Articsóka, mártással

    4 közepes articsóka, 1 l víz, 6 dkg vaj, 2 dl kefir, 1 ek. petrezselyemzöld, 4 ek. rozsliszt, só, fél citrom, só.

  • Stahl Judit - Gyors házias ételek

    Stahl Judit új szakácskönyvébõl kiderül, hogy házias ízekért nem kell feltétlenül hosszasan fõzni.

  • Húsfalatkák

    Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 2 tojás, 1 fej hagyma, 1 citrom reszelt héja, 1 dl vörösbor, õrölt bors, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, mustár, só, olaj.

  • Mákos kuglóf

    Mákos kuglófEgy edényben a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a levet, majd egyenként beleütjük a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk a tésztát. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport, a sót, és a mákot. Ezután a lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, majd az egészet egy kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha sülés közben a teteje nagyon kezdene pirulni, fedjük le fóliával.

  • Diós pite

    Hozzávalók:

    21 dkg liszt, 14 dkg ráma, 7 dkg porcukor, 2 tojássárgája, fél dl rum, ezeket jól összegyúrjuk

  • Céklaleves

    CéklalevesA céklákat nyersen megpucolom, gyufa nagyságúra reszelem, és olajon kb. 10 percig pici sóval párolom. Felöntöm kb. 1 liter vízzel, beledobom a húsleveskockát, és ízesítem, körülbelül egy negyed óra alatt puhára főzzük. (De ezt céklája válogatja mennyi idő kell neki a teljes puhuláshoz.) Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt,és a joghurtot is. (Lehet úgyis csinálni, hogy a levest tejföllel és liszttel elkeverve sűrűsítjük be.) Legvégén lehet még izésíteni citromlével, cukorral aki szereti. Nem csak roppant finom, de nagyon egészséges is.

  • Norvég lazac besameles mártásban

    Hozzávalók: 1 kg lazacszelet (2,5 cm vastag), 5 dl besamelmártás, só, frissen õrölt bors, citromlé, 3 dkg vaj.

  • Lazaccal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 1 kis üveg piros lazactörmelék, 12 db elõre megsütött, sós palacsinta, 1 db egész tojás teáskanálnyi citromlé, 1 evõkanál tejföl, teáskanálnyi búzadara, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa.

  • Narancsos marhafelsál

    Hozzávalók: 70 dkg marhafelsál, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 6 dkg zsír, 3 dkg liszt, 3 dkg cukor, 4 dkg paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 2 db babérlevél, 2 dl vörösbor, 1-2 szem narancs, szemes bors, kakukkfû.

  • Burgonyaleves

    BurgonyalevesA megtisztított, megmosott burgonyát kockákra vágjuk és a levesnek megfelelő mennyiségű hideg sós vízben, az egészben hagyott vöröshagymával együtt feltesszük főni. Közben zsemleszínű rántást készítünk, amelyet ízesítünk fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyem zöldjével. Hideg vízzel fölengedjük, a lecsót hozzáadjuk és a tűzről lehúzva simára keverjük. Amikor a burgonya megfőtt, besűrítjük a levest. Még egyszer kiforraljuk, és ha szükséges, utóízesítjük.

  • Egyszerû narancsos csirke

    Hozzávalók:

    - csirkecombok
    - olaj
    - narancsok vagy 100%-os narancslé
    - fokhagyma
    - só

  • Finomfõzelék

    Hozzávalók:

    - 50 dkg zöldborsó
    - 2 db sárgarépa
    - 1 db karalábé
    - 1 cs petrezselyem
    - 2 dl tejföl
    - 2 db tojássárgája
    - 1 db húsleveskocka
    - cukor, só
    - 2 ek sima liszt
    - 2 ek olaj

  • Garnélarákos minipizza

    Hozzávalók: 300 g fõtt garnélarák, 270 g liszt, 175 g reszelt parmezán sajt, 1 tojás, 4 g élesztõ, fél tk. só, fél tk. cukor, 1 ek. creme fraiche, 3 ek. petrezselyemzöld, 2 ek. olivaolaj, citrombors, só, õrölt fekete bors.

  • Borsos tokány

    Legjobb, ha bélszín szélébõl, az úgynevezett pacsniból készítjük. Személyenként fél vöröshagymát apróra vágunk, zsírban megpároljuk és hozzátesszük a metéltre vágott húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés apróra vágott petrezselyemzöldjével, majd puhára pároljuk.

  • Finomfõzelék

    Egy diónyi vöröshagymát metéljünk apróra. 25 dg sárgarépát és 25 dg karalábét tisztítsunk meg, vágjuk kb. 0,5 cm széles kockákra, és a hagymával együtt 1 evõkanál étolajon, 1 púpozott mokkáskanál só, valamint fél mokkáskanál barna cukor hozzáadásával dinszteljük pár percig. Utána engedjük fel 4 dl vízzel, és fedõ alatt fõzzük kb. 5 percig, amíg kissé megpuhul.

  • Tiroli rétes

    Hozzávalók: Vajastészta, 3 tojás, 15 deka cukor, 15 deka dió vagy mogyoró.

  • Cappuccino-s muffin

    Hozzávalók: 4 db tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 1 teáskanál fahéj, 2 evõkanál kakaó, 3 evõkanál cappuccino por, 20 dkg liszt, 1 csomag sütõpor.