rss
  • Hagymás-sonkás krumplisaláta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hagymás-sonkás krumplisalátaA burgonyát héjában megfőzzük, majd megvárjuk amíg teljesen kihűl. A tojás sárgáját habosra keverjük a sóval, a cukorral, a mustárral és a borssal, majd folyamatos keverés mellet apránként hozzácsorgatunk annyi étolajat, amennyit felvesz. (A fehérjét is bele lehet darabolni a salátába.) A burgonyát megpucoljuk, az újhagymát felkarikázzuk a zöldjét is felhasználva. A sonkát kockákra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel és a hagymával. Hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott burgonyát is, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.

    Hozzávalók:

    - krumpli
    - tojás sárgája
    - só
    - bors
    - cukor
    - mustár
    - olaj
    - sonka kockára vágva
    - újhagyma

    A majonéz alapja:
    - 1 tojás sárgája
    - só
    - 1 tk cukor
    - bors
    - 1 ek mustár
    - 0,5-1 dl olaj


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Polip üvegtésztával

    Hozzávalók: 50 dkg polip, 30 dkg kínaikel, 12 dkg szárított fafülgomba, 12 dkg rizsmetélt, 1 hagyma, 1 csokor metélõhagyma, fél dl szaké (rizsbor), 2 ek szójaszósz, 2 citrom leve, 1 ek szezámolaj, õrölt fehér bors, só.

  • Virsli falatok

    A virsliket, miután a bõrüket lehúztuk, három centis darabokra vágjuk. A tojást jó habosra felverjük, megsózzuk és megborsozzuk. A zsemlemorzsát és a reszelt sajtot összekeverjük.

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Hideg uborkaleves

    Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg kígyóuborka, 2 dl 0%-os joghurt, metélõhagyma, só,bors.

  • Pácolt hal

    Hozzávalók: Négy nagy szelet hal, a páchoz: 1,5 dl joghurt, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mokkáskanál ételízesítõ, 2 evõkanál õrölt koriander, 2 evõkanál kapor, olaj az alufólia kenéséhez.

  • Kókuszkrémes torta

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 8 tojás
    - 8 ek. kristálycukor
    - 8 ek. finomliszt
    - fél cs. sütőpor

    Krémhez:

    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 2 dl tej
    - 2 dl kókusztej
    - 1 cs. vaníliás puding
    - 20 dkg cukor
    - 25 dkg mascarpone
    - 2 dl habtejszín
    - 1 cs. habfixáló por

  • Mars szelet házilag

    Hozzávalók: 5 szelet Mars csoki (42g/db), 5 dkg vaj, 7 dkg kukoricapehely.

  • Pulykamell rolád mandulás körtével

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 vékony szelet pulykamell-filé, ételízesítõ, 1 mogyorónyi friss gyömbér, 4 kelkáposztalevél, 4 db közepes körte, 1 ek. citromlé, 4 szelet sonka, 4 szelet sajt, 5 dkg margarin, 5 dkg szeletelt, pirított mandula, 3 ek. méz, 1 ek. étkezési keményítõ, 1 dl félédes fehérbor.

  • Paradicsomleves tejszínesen

    Paradicsomleves tejszínesenA paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját. Kevés olajon 1 gerezd aprított fokhagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megfűszerezzük, felöntjük alaplével, amennyi ellepi. Megfőzzük. Kivesszük az 1/3-át a paradicsom daraboknak, a többit botmixerrel pürésítjük. Felöntjük paradicsompürével, utánafűszerezzük, és tovább főzzük. A végén egy kis tejszínnel meglocsoljuk, elkeverjük benne. Közben a darálthúst, egy gerezd fokhagymával, 1 tojással, zsemlével, fűszerekkel aprítógépben összedolgozzuk.

  • Rakott zöldbab Tercsi módjára

    Hozzávalók: 1 kg zöldbab 250 g fõtt füstölt tarja, 200 g füstölt sajt, 30 g sûrített paradicsom, 2 dl tejföl, diónyi vaj, zsemlemorzsa, só, 8 tojás, petrezselyem.

  • Cseh túrós

    Hozzávalók A tésztához: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 1 egész tojás, 1/2 csomag sütõpor, 15 dkg margarin.

  • Lencseleves virslivel

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, 15 dkg sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 2 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, 3 pár virsli.
    A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

  • Spenótos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg fodros kocka tészta
    - 30-40 dkg spenót
    - 4-5 gerezd fokhagyma
    - 4-5 dkg sütõmargarin
    - 2 dl tejföl
    - 20 dkg trappista sajt
    - só
    - bors

  • Ananászos csirkemell

    A csirkemellet lebõrözzük és két darabra vágjuk, a közepén levõ nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk és a húst megtûzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük és tûzálló tálra egymás mellé
    fektetjük.

  • Italkorcsolya

    Hozzávalók: a tésztához 40 dkg finomliszt, 2 dl tej, 1 teáskanál só, a töltelékben: 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika (esetleg erõs), 1 mokkáskanál curry-por, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojásfehérje;

  • Túrókrém gyümölccsel

    Hozzávalók: 500 g túró, 200 g friss gyümölcs, 4 ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor.

  • Cigánypecsenye

    Hozzávalók: 75 dkg sertéskaraj, 16 dkg füstölt szalonna, 1 kk paprika, 1/2 kk õrölt bors, 5 dkg liszt, olaj, só, hasábburgonya.

  • Párolt édes káposzta

    Hozzávalók: 1 kg káposzta, 1 kk köménymag, 1 csipet só, 1 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 kk pirospaprika, 1 ek ecet.

  • Rokfortos csirkemell

    Hozzávalók: 4 kis csirkemell, 12 dkg rokfort sajt, 8 dkg vaj, 4 szelet gépsonka, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 1 evõkanál liszt, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, flekkenfûszer.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj, só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál curry-por, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;