rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Hagymás-sonkás krumplisaláta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hagymás-sonkás krumplisalátaA burgonyát héjában megfőzzük, majd megvárjuk amíg teljesen kihűl. A tojás sárgáját habosra keverjük a sóval, a cukorral, a mustárral és a borssal, majd folyamatos keverés mellet apránként hozzácsorgatunk annyi étolajat, amennyit felvesz. (A fehérjét is bele lehet darabolni a salátába.) A burgonyát megpucoljuk, az újhagymát felkarikázzuk a zöldjét is felhasználva. A sonkát kockákra vágjuk, majd összekeverjük a majonézzel és a hagymával. Hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott burgonyát is, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.

    Hozzávalók:

    - krumpli
    - tojás sárgája
    - só
    - bors
    - cukor
    - mustár
    - olaj
    - sonka kockára vágva
    - újhagyma

    A majonéz alapja:
    - 1 tojás sárgája
    - só
    - 1 tk cukor
    - bors
    - 1 ek mustár
    - 0,5-1 dl olaj


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Káposztás tekercs

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 25 dkg sütõmargarin
    - fél dl tejföl
    - 1 ek. ecet
    - 1 tojássárgája
    - csipetnyi só
    - csipetnyi cukor
    - szénsavas ásványvíz

    Töltelékhez:

    - 1 fej édes káposzta
    - só
    - bors
    - fél dl olaj
    - apró darabokra vágott kolbász

  • Karotta leves

    Hozzávalók: 2 csokor zsenge karotta (apró sárgarépa), 2 tyúkhúsleves-kocka, 2 dl tejföl, 2 evõkanál olaj, 1-1 csokor petrezselyemzöld és kapor, 1 diónyi vöröshagyma, 1 púpozott teáskanál liszt, 1-1 teáskanál piros fûszerpaprika, majoránna, 1 csapott mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint só.

  • Rizsgolyócskák

    Hozzávalók: 10 dkg hosszú szemû rizs, 15 dkg mascarpone, 1 dl tejszín, 1 csokor metélõhagyma, 1 csokor petrezselyem, 4 hámozott mogyoró, 2 evõkanál apróra vágott zöldfûszer − bazsalikom, metélõhagyma, petrezselyem.

  • Párizsis nyárs

    Hozzávalók: 30 dkg párizsi egy darabban, 2 csokor zöldhagyma, 8 kicsi gombafej, 2 nagy zöldpaprika, só, törött bors, mustár ízlés szerint, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 fél hurkapálca (vagy hosszú hústûk).

  • Fokhagymakrém leves

    Fokhagymakrém levesA megpucolt fokhagymagerezdeket áttörjük, majd a felolvasztott vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és a húslével fokozatosan felöntjük, közben folyamatosan keverjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk frissen reszelt szerecsendióval. Felforraljuk, majd lassú tűzön még 5 percig főzzük. A tűzről levéve a fokhagymakrémleveshez hozzáadjuk a tejszínt, így krémesebb levest kapunk. Tálaláskor, a fokhagymakrémleves tetejét díszíthetjük snidlinggel, vagy kevés sajttal is megszórhatjuk. Pirított kenyérkockát, vagy levesbetét gyöngyöket kínálhatunk még hozzá.

  • Pirított amarántos tekercs

    Tegyük össze az elsõ öt hozzávalót, majd adjuk hozzá a lisztekhez. Forgassuk meg a tésztát egy enyhén lisztezett felületen. Kenjük rá a vajat, majd szórjuk rá az amaránt magok kivételével a többi hozzávalót. Olajon pirítsuk aranybarnára az amarántot. Tekerjük fel a tésztát és vágjuk fel kb. 5 cm vastagságú darabokra. Fektessük egy olajozott tepsibe közel egymáshoz a tekercseket. Szórjuk meg amaránt magokkal, és 200 C. fokon süssük meg 30-40 percig.

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Babgulyás füstölt csülökkel

    Hozzávalók: 1 db füstölt csülök kb. 80- 100 dkg, 50 dkg tarka bab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya.

  • Babos csirke

    Hozzávalók: 30 dkg bab, 35 dkg csirkemell, 30 dkg sajt, 2 dl joghurt, 2 dl kefír, petrezselyem, majoranna, só, bors.

  • Csokis muffin

    Hozzávalók: 0,8 dl olaj, 1 csomag vaniliás cukor, 12 dkg cukor, 1 darab tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2,5 teáskanál sütõpor, 25 dkg liszt, 2,5 dl kefir, 15 dkg étcsokoládé.

  • Szalonnás káposzta

    Hozzávalók: 1 ek földimogyoró olaj, 1 piros chili, 1 tk Szechuan bors, összetörve, 6 szelet füstölt szalonna csík, 1 tk kínai rizsbor (Shaoshing), 30 dkg zöld káposzta, 1 ek rizsecet (kínai), 1 zöldcitrom leve, 1 tk szezámolaj.

  • Lasagne verdi

    Hozzávalók: 2 csomag zöld elõfõzött lasagnelap, 2 sárgarépa, 2 zeller, 1 közepes fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 30 dkg darált hús, 1 kis doboz paradicsompüré, 1.5 dl vörösbor, 1.5 dl húsleves, 2 csomag mozzarella, rozmaring, só, bors, olaj;

    A besamelhez: 2.5 dl tej, 3 dkg liszt, 3 dkg vaj, frissen reszelt szerecsendió, só;

  • Szerb rizses hús

    Hozzávalók: 75 dkg sertéslapocka, 2,5 dkg só, 15 dkg zsír, 1,5 dkg pirospaprika, 10 dkg hagyma, 25 dkg lecsó, 35 dkg rizs.

  • Fussili

    Hozzávalók:

    50 dkg fussili, 20 dkg gorgonzola (NEM helyettesíthetõ mással), 10 dkg fõzõtejszín, 5 dkg vaj (NEM margarin), 5 dkg parmezán (és használjuk már az eredetit, a többinek se íze se bûze...), fehér bors, só

  • Fokhagymás paradicsomos tepsis karaj

    Hozzávalók:

    - 5 szelet karaj
    - 5 paradicsom
    - 10 fokhagymagerezd
    - fokhagymás pecsenye fûszerkeverék
    - só
    - napraforgó olaj

  • Olasz gombaleves (Zuppa di funghi)

    Hozzávalók: fél kg vargánya, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Sajttal sonkával töltött kifli

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 50 dkg liszt
    - 5 dkg margarin vagy vaj
    - 1 teáskanál só
    - 1 teáskanál cukor
    - 3,5 dkg élesztõ
    - 1,5 dl víz
    - fél dl tej

    Töltelékhez:

    - 20 dkg natúr krémsajt
    - 30 dkg fõtt sonka
    - 2 evõkanál finomra vágott metélõhagyma

    Kenéshez:

    - tojássárgája

    Díszítéshez:

    - köménymag
    - szezámmag

  • Gombás, csirkemájas rakott burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg héjában fõtt burgonya, 50 dkg csirkemáj, 30 dkg gomba, kis fej vöröshagyma, tejföl, reszelt sajt, só, bors, majoránna, olaj.

  • Zöld paradicsom savanyúság

    Hozzávalók: Hibátlan zöldparadicsom, cukor, só, kapor, szemes bors, tasakos savanyúságtartósító, ecet, tiszta üvegek, celofán, befõzõ gumi, üvegtetõ, nem használt körömkefe.

  • Sonkapuding

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt, füstölt sonka, 1,5 dl tej, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás, 1 kiskanál mustár, só, õrölt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld.