rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Túrós bukta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Túrós buktaA lisztet összegyúrjuk a zsírral, a cukros tejben megkelesztett élesztővel, a sóval, és annyi tejjel dagasztjuk be, hogy könnyű tésztát kapjunk. 2-3 óra hosszat kelesztjük, majd félujjnyi vastagra nyújtjuk, és egyforma, négyzet alakú lapokra vágjuk. A tojássárgáját simára keverjük a porcukorral meg az áttört túróval, beletesszük a tojás habbá vert fehérjét, a reszelt citromhéjat meg a mazsolát, és mindegyik tésztalapra teszünk a töltelékből 1-1 halommal. A tészta négy csücskét összefogjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és akkor tesszük a sütőbe, amikor begyújtottuk.

    A tésztákat szép aranysárgára sütjük, és melegen vagy hidegen tálaljuk. Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral is a tetejét.

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 35 dkg liszt
    - 10 dkg zsír
    - 1 dkg élesztő
    - tej
    - egy evőkanál cukor
    - egy csipetnyi só

    Töltelékhez:
    - 1 tojás
    - 3 evőkanál porcukor
    - 25 dkg áttört tehéntúró
    - egy evőkanál tej
    - 5 dkg mazsola
    - egy kevés reszelt citromhéj

    Tetejére:
    - 1 tojássárgája


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pudingos-epres gyümölcstorta

    Pudingos-epres gyümölcstortaA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és az ecettel kemény habbá verjük, majd kis adagonként, kézi habverővel beleforgatjuk a liszttel összeszitált sütőport, és fokozatosan hozzáadogatjuk a tojások sárgáját és az étolajat is. A tésztát egy zsírozott-lisztezett gyümölcstorta-formába öntjük, és 160 fokon (légkeverésen) kb 10-13 perc alatt aranysárgára sütjük. A tésztát kihűtjük, majd tálra borítjuk. Közben elkészítjük a pudingot a tasakon jelzett hagyományos módon, és a kihűlt torta mélyedését megtöltjük a langyos krémmel.

  • Kissel (áfonyapuding)

    Hozzávalók: 1/2 kg áfonya, 1/2 l víz, 2,5 dl kristálycukor, 2 ek kukoricakeményítõ, 2 ek narancs juice, 0,5 l zsíros tejszín.

  • Citromos torta

    Citromos tortaA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. Mikor felverődött, kanalankét hozzáadjuk a cukrot, miközben tovább verjük, míg kemény habbá nem válik. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatosan összekeverjük a habos masszával. Kivajazott kerek tortaformában 150 fokon megsütjük. A tejben megfőzzük a pudingot és a vaníliás cukrot. Kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a citrom levét, reszelt héját, és az egészet újra kikeverjük.

  • Paradicsomleves

    Hozzávalók:

    10-15 dkg darált sertéshús (bármilyen hús jó hozzá), 10-15 dkg káposzta, 10-15 dkg sárgarépa, 1 kis fej hagyma, 10 dkg spagetti, 1 kis paradicsompüré konzerv, majoránna, bazsalikom, só, olaj

  • Lasagne babos-paradicsomos mártással

    Hozzávalók: 25 dkg fehér vagy fekete szemû aztatott szárazbab 2 kávéskanál olivaolaj, 1 fej apróra vágott hagyma, 2 zúzott fokhagymagerezd, 1 kávéskanál római kömény, 37,5 dkg darabolt paradicsom, 2 evõkanál paradicsompüré, 1 evõkanál szójaszósz, só, bors, 17,5 dkg teljesõrlésû lisztbõl készült lasagne 1 kávéskanál citromlé, 3 dl joghurt, 1 kávéskanál nyílgyökér vagy kukoricaliszt;

  • Brokkolis csirkemell

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkemell filé
    - 1 nagyobb brokkoli vagy 1/2 kg mirelit brokkoli rózsa
    - só
    - szárnyas fûszerkeverék
    - étolaj

    A besamel mártáshoz:

    - 1/2 l tej
    - 10 dkg vaj vagy margarin
    - 3 ek. finom liszt
    - ételízesítõ

  • Tejfölös zöldbabsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, fél csokor petrezselyemzöld, 1 pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 EK ecet, 1 mk só, 1 EK cukor, késhegynyi õrölt bors, 1 leveskocka.

  • Süni süti

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált háztartási keksz
    - 1 csésze fõzött kávé
    - ízlés szerint porcukor
    - 3 ek kakaópor
    - 3 ek lekvár
    - ízlés szerint rum
    - földimogyóró
    - csokoládé

  • Amerikai palacsinta

    Hozzávalók: 40 dkg sima liszt, 2 csomag sütõpor (24 g), 1 teáskanál só, 1 evõkanál kristálycukor, 6 dl zsíros tej, 2 db tojás, 10 dkg olvasztott vaj.

  • Olasz bableves

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 50 dkg fehérbab, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál olívaolaj, fél csokor bazsalikom, 1 liter paradicsomlé, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál édes-nemes paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk zeller vagy zöldje, 1 evõkanál olaj, só, bors.

  • Csipkebogyó szörp

    Hozzávalók: 1 kg csipkebogyó, 4 liter víz, 1-1,5 kg cukor, 10 g citromsav/liter.

  • Gombás vadnyúlszeletek

    Hozzávalók: 1,2 kg nyúlgerinc vagy -comb, 100 g füstölt szalonna, 1 dl olaj, 250 g champignon gomba, 1 csokor petrezselyem, 30 g paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl húsleves, 1 dl száraz fehérbor, néhány friss tárkonylevél vagy 1 ek szárított, só, bors.

  • Apró kiflik

    A lisztet a szobahõmérsékletû vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk. 16 egyforma kis gombócra osztjuk. Jól lezárt nejlonzacskóban másnapig hûtõszekrénybe tesszük.

  • Rántott libamell

    Hozzávalók: 2 libamell, 7 dkg margarin, 1 tojás, 1 ek liszt, 2 ek zsemlemorzsa, só, bors.

  • Áfonyával töltött sertésszelet

    Hozzávalók:

    A tekercshez:

    - 1 kg sertésszûz
    - 8 szelet bacon
    - 250 g vörösáfonya
    - 1 kis fej lilahagyma
    - 1 dl száraz vörösbor
    - 5 ek cukor
    - 2 db szegfûszeg
    - só
    - durvára õrölt bors
    - fokhagymagranulátum

    Rókagomba-mártáshoz:

    - 300 g rókagomba
    - 1 dl száraz vörösbor
    - 2 dl fõzõtejszín
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - só
    - bors

    Grillezett koktélparadicsomhoz:

    - 8 db koktélparadicsom
    - só
    - durvára õrölt bors

  • Ropogós fûszerlevelek

    Hozzávalók: 1 csokor friss zsályalevél, 1 csokor friss bazsalikom, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 ág zsenge rozmaring, 3 db tojás, 10 dkg liszt, só, 1 teáskanálnyi zöldséges ételízesítõ, szódavíz, olaj a sütéshez.

  • Málnás sárgarépalé

    Hozzávalók: Személyenként 5 dkg málna, 10 dkg reszelt sárgarépa, 1 dl tej, 1 kiskanál citromlé.

  • Anci káposztás tésztája

    Hozzávalók: fél kg száraztészta, 60 dg reszelt édeskáposzta, 1 evõkanál zsír, egy mokkáskanál só, õrölt bors;

  • Sósperec (pékperec)

    Hozzávalók: 80 dkg liszt, 10 dkg rozsliszt, 2 kocka élesztõ, 1 tk méz, 3 tk só, liszt a lisztezéshez, 2 ek olivaolaj, ágacska rozmaring, 3 dkg frissen freszelt parmezán.

  • Unicumturmix

    Hozzávalók: 8 dl tej, 0,5 dl mez, 2 dl Unicum, 2 tojássárgája, 8 dkg porcukor, 1 citrom leve, 2dl ásványvíz.