2024.03.29. - Auguszta

Lekváros, csokis finomság

Lekváros, csokis finomság
Lekváros, csokis finomságA lisztet elkeverjük a sóval, szódabikarbónával és a kakaóval. A vajat a cukorral habosra keverjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. A lisztet apránként a tojásos masszába szitáljuk, majd hozzáöntjük a tejet is, és az egészet habosra keverjük. A masszát egy kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrzöm. Egy rövid ideig hagyjuk hűlni a tepsiben, majd az egészet megkenjük a baracklekvárral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és rácsurgatjuk a lekvárral borított süteményre.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Megvárjuk, míg a csokimáz megdermed, majd vízbe mártott késsel kockákra szeletelve tálaljuk.

Hozzávalók:

- 1,5 csésze finomliszt
- 1,5 csésze cukor
- 8 ek kakaó
- 1/2 tk só
- 1,5 tk szódabikarbóna
- 10 dkg puha vaj
- 2 nagy tojás
- 1 csésze tej

A tetejére:
- sárgabarack lekvár
- 100 gr keserű csokoládé

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!