rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Rántott brokkoli

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Rántott brokkoliA megtisztított és szétszedett brokkolirózsákat 1-2 percre forrásban levő sós vízbe dobjuk, aztán a vízből szűrőlapáttal kivesszük, és lecsepegtetjük. (Nehogy túlfőzzük, mert hamar pépesen puhává válnak!) A panírozáshoz tojást megsózzuk, belenyomunk egy fokhagymagerezdet ( vagy fokhagymasót szórunk bele) aztán villával jól felverjük. A zsemlemorzsába szezámmagot keverünk. A brokkolirózsákat a szokásos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban kisütjük. Sült krumplival vagy salátával vagy valamilyen mártogatóssal is fogyasztható.

    Hozzávalók:

    - fél kiló brokkoli nagyobb rózsákra szedve
    - só
    - liszt
    - tojás
    - szezámmag
    - zsemlemorzsa
    - 1 gerezd fokhagyma
    - olaj a kisütéshez.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos tallér

    Sajtos tallérEgy tálba beleszitájuk a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a köménymagot (de aki nem szereti, ezt ki is hagyhatja belőle)és a sót. Majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáreszeljük a füstölt sajtot, és elkeverjük. Ezután egy mélyedést készítünk, beleütjük a két tojást, és hozzáadjuk a tejfölt, közepesen kemény tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órát pihentetjük. Kis gombócokat formálunk belőle, és forró sütővassal kisütjük. Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 20 dkg füstölt sajt, 3 dl tejföl, 2 tojás, 1 tk só, 1 tk sütőpor, 1/2 tk köménymag.

  • Sajtos kivi-saláta

    Kedvenc salátájából tépkedjen össze 1/2 fejnyit, kockázzon fel 2 kivit és 1 szeletke Gouda vagy Trappista sajtot.

  • Bailey's muffin

    Hozzávalók: 2 tojás, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 8 dkg vaj, 1,2 dl Bailey's, 15 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütõpor;

  • Pulykatokány reform módra

    Hozzávalók: 2 teáskanál olaj, 1 db hagyma ,1 db paprika ,1 db paradicsom, 25 dkg pulyka comb hús , 20 dkg cukkini ,1 csokor kapor ,só vagy vegeta ,csipet bors, 1-1,5 dl tejföl 12%-os ,2 tk étkezési keményítõ.

  • Vegyes leves

    Hozzávalók: fél kg karalábé (nem fás!), fél kg fejtett zöldborsó, 3 ek olaj, só, cukor, pirospaprika, jó adag csipetke (1 tojás, maréknyi liszt, csipetnyi só), vágott petrezselyemzöld, 1 ek olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt.

  • Íróleves dinnyében

    Hozzávalók: fél sárgadinnyék, 6 dl író, fél citrom leve, csipetnyi õrölt fahéj, 1 kk vágott mentalevél, 1/2 kk só, 4 ek cukor, mentalevelek a díszítéshez.

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 kis hagyma, zsír, paprika, fokhagyma, 1 ek liszt, só, 3 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl.

  • Gesztenyeleves olaszosan

    Hozzávalók: 70 dkg gesztenye, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 fej zeller, 2.5 dkg vaj, 1 l víz, petrezselyem, só.

  • Kapros tökpüréleves

    Hozzávalók: 1 kisebb friss, vagy 1 csomag mirelit tök, 1 csokor kapor, 1 db sárgarépa, 1 pohár tejföl, 1 tk só, 2 ek liszt, késhegynyi vaj, 3 szelet kenyér vagy 3 zsemle felkockázva, vegeta.

  • Vesepecsenye szalonnával

    Jó feküdt és bõrétõl szépen megtisztított 1 kiló vesepecsenyét besózunk, kevés borssal és liszttel behintjük és sûrûn megtûzdeljük szalonnával.

  • Böjti szilvás gombóc, túróval

    Hozzávalók: 30-40 szem szilva, 2 db zsemle, 1 dl tej, 200 g liszt, 1 db tojás, só, 20 g vaj, 250 g házi túró, 2 dl tejföl, porcukor;

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.

  • Andalúz fõzelék

    Hozzávalók: 20 dkg húsos,füstölt szalonna, 60 dkg zöld ceruzabab, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 szép kemény paradicsom, só,õrölt bors, borsikafû.

  • Áfonya konyakban

    Hozzávalók: fél kg áfonya, fél kg cukor, 2,5 dkg cukrozott narancshéj, 2,5 dkg cukrozott citromhéj, 1,5 dl konyak.

  • Rakott karalábé lusta asszony módra

    Melegben hagyjuk a finom sültet kihûlni!

    A karalábé és a fasírt szerelemgyereke a sütõbõl. Gyorsan elõkészíthetõ, laktató és nagyon finom. Zöldséges is, húsos is, imádjuk!

    Karalábéból nem a lila, hanem a zöld fajtát szoktam venni, mert nekem, ha nem a nagymamámtól kapom, akkor a lila mindig fás. A zöld viszont sohasem. Még akkor sem, ha a nagyobbakat választom.

  • Beatrix aprópecsenye

    Hozzávalók 4 személyre: 600 g pulykamell, 100 g füstölt szalonna,1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 250 g zöldborsó, 80 ml olaj, 100 g Trappista sajt, petrezselyemzöld,4 adag hagymás törtburgonya, só, bors.

  • Fõtt sonka

    Hozzávalók: 1,2 kg hagyományos füstölésû, kötözött sonka;
    Tálaláshoz: tojás, ecetes torma;

  • Borjúpárizsis brokkoli saláta, graham pirítós

    Hozzávalók: 5 dkg borjú párizsi, 5 dkg graham kenyér, 1 dl sovány joghurt, 15 dkg fõtt brokkoli, só - ízlés szerint.

  • Tepsis rakott zöldbab

    Tepsis rakott zöldbabEgy lábasban feltesszük forrni 2 pohárnyi vizet, ha már forr mehet bele a só és az ételízesítő és az 1 pohár rizs. Fedő alatt kis lángon megfőzzük, néha megkavarjuk, hogy ne ragadjon le. Közben pár kanál olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, ha kész teszünk bele egy kis pirospaprikát és beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és teszünk bele 2 gerezd zúzott fokhagymát is. Ha szükséges öntünk rá egy kicsi vizet is és fedő alatt megpároljuk. Közben a zöldbabot megtisztítjuk és felvágjuk kb. 2 cm-es darabokra.

  • Mogyorós fánk karamellöntettel

    Hozzávalók: 10 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 dl víz, 3-4 tojás, csipet só, csipet porcukor, sütéshez olaj, 10 dkg csokoládé, 5 dkg pörkölt, aprított mogyoró. A karamellöntethez: 15 dkg kristálycukor, víz.