rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Rántott brokkoli

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Rántott brokkoliA megtisztított és szétszedett brokkolirózsákat 1-2 percre forrásban levő sós vízbe dobjuk, aztán a vízből szűrőlapáttal kivesszük, és lecsepegtetjük. (Nehogy túlfőzzük, mert hamar pépesen puhává válnak!) A panírozáshoz tojást megsózzuk, belenyomunk egy fokhagymagerezdet ( vagy fokhagymasót szórunk bele) aztán villával jól felverjük. A zsemlemorzsába szezámmagot keverünk. A brokkolirózsákat a szokásos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban kisütjük. Sült krumplival vagy salátával vagy valamilyen mártogatóssal is fogyasztható.

    Hozzávalók:

    - fél kiló brokkoli nagyobb rózsákra szedve
    - só
    - liszt
    - tojás
    - szezámmag
    - zsemlemorzsa
    - 1 gerezd fokhagyma
    - olaj a kisütéshez.


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bevert tojás túrómártással

    Hozzávalók: 8 db tojás, 3 cl ecet, 1 dkg só, 25 dkg túró, 5 dkg vaj, egy csomó kapor, 35 dkg vajastészta.

  • Marton Levente: Konyhanyelv

    Egy könyv, amely új stílust teremt.

    A több, mint száz receptet közreadó, ínycsiklandó fotókkal fûszerezett kötet nemcsak ízekben gazdag élményekkel ajándékoz meg bennünket, de az összekötõ írások, kulináris karcolatok a lelkünket is felüdíti, egyben rámutat arra, hogy az ételben az ízeken és illatokon kívül benne van egy-egy nemzet története, kultúrája is. "Marton Levente szavai ízeket idéznek, a receptek, ételek pedig mesélnek, beszélnek hozzánk idõrõl, együttlétrõl, hagyományokról. Kell több a teljességhez?" - ( Molnár Gabriella, a Nõk Lapja fõszerkesztõje)

  • Diós és mákos kifli

    25 deka liszt, 15 deka vaj, 3 deka cukor, kevés só, 4 fillér ára, langyos tejben feloldott élesztõbõl, a szükséges tej hozzáadásával nem nagyon kemény tésztát gyúrunk.

  • Tonhalas falatok

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, 80 ml langyos tej, 1 csipetnyi cukor és só, 2 tojás, 1 tk olaj, 30 dkg friss tonhal, ½ dl szójaszósz, 1 tojás, só, szezámmag, chili tálaláshoz ázsiai szósz, mango chutney.

  • Banános raclette

    Hozzávalók: 4 darab nem túl érett banán, 8 dkg vaj, 4 ek vágott dió, 60 dkg raclette-sajt.

  • Bolgár krém

    Hozzávalók: 50 dkg gesztenye vagy 30 dkg mélyhûtött gesztenyemassza, 50 dkg alma, 5 dkg cukor, 2 tojásfehérje, 3 cl rum, 2 dl tejszín.

  • Zöldséges tészta

    Hozzávalók

    30 dkg száraztészta, 25 dkg vegyes zöldség – ízlés szerint, 1 szelet zeller, 1 hagyma, 1 dl tej, 10 dkg sajt, petrezselyem, snidling, 4 evõkanál olaj, 2 dkg vaj, só, bors

  • Kukoricagombóc

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.

  • Szója brassói

    Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 1 fej fokhagyma, 1 kávéskanál mustár, 1 fej hagyma, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, Vegeta.

  • Gyümölcsös bódulat

    Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz ananász, 1 liter jeges gyümölcstea, 1 dl rumaroma, 1 dl konyakaroma, 1/2 liter õszibaracklé, 2 evõkanál méz, szegfûszeg, fahéj, 3 dkg vaníliás cukor, 1 körte, 1 alma, 1 banán, 2 kivi, 2 mandarin, 1 narancs, 1 citrom, 1 üveg meggybefõtt, 1 üveg õszibarackbefõtt.

  • Erdélyi juhtúrós puliszka

    Hozzávalók: 1 és fél liter víz, 2 deka só, 60 deka kukoricaliszt, étolaj vagy vaj, 25 deka juhtúró, 3 deci tejföl.

  • Marhapörkölt

    Hozzávalók:

    60 dkg marhaszínhús, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evõkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, só

  • Erdei turmix

    Hozzávalók 4 személyre: 300 g erdei eper, 100 g áfonya, 100 g fekete ribizli, 100 g szeder,
    200 ml fekete ribizlilé, 200 ml szamócalé, 4 ek. méz, 50 ml acerolalé, (- másnéven barbadoszi cseresznye préselt leve. Az acerolának magas a kálium, megnézium és A vitamain tartalma. Jelentõs mennyiségben tartalmaz C vitamint is. Lédús, kellemes zamatú vadontermõ gyümölcs. A beltartalma miatt zöld állapotban kerül forgalomba. Sokan kérdezték hogy mi az acerola, itt a rövidke leírás!)

  • Frankfurti leves

    Frankfurti levesA kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk. Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje. Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal fűszerezzük. Ha megpuhult, belekarikázzuk a füstliket. A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk és a kelkáposztához adjuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és forralunk rajta még egyet.

  • Szerb rakott burgonya

    A rizst megmosom, és fél órára vízbe áztatom. A burgonyát hámozás után kis kockákra vágom. A hagymát nagyon finomra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. A zsírra ráteszem a vöröshagymát, és megfonnyasztom majd, a tûzrõl levéve belekeverem a pirospaprikát.

  • Õszibarackos sajtsaláta

    Elkészítés:
    A hozzávalókat feldaraboljuk kis kockákra, majd leöntjük a majonézzel. A végén apróra vágott snidlinget, ha nincs hagymát keverünk hozzá.

  • Camembert-túró szendvicskrém

    Hozzávalók: 20 dkg Camembert, 5 dkg vaj, 10 dkg sovány túró, 1 kis fej hagyma, só, bors, paprika.

  • Halfilé zöldségesen

    Halfilé zöldségesenA bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, leveleit lecsipkedjük. A halat megmossuk, bedörzsöljük citromlével, sóval és borssal. A parmezánt 6 dkg mandulával finomra őröljük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, 1,5 evőkanál olajat és 3 evőkanál vizet. Tovább őröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halat a tálba fektetjük, szétosztjuk rajta a bazsalikomos krémet, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a tésztát forró, leveskockával ízesített vízben kifőzzük.

  • Bazsalikomos cukkinikrémleves

    Hozzávalók 4 személyre: 2 cukkini, 2 fej vöröshagyma, 1 közepes fej burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss bazsalikom, 1 zöldségleveskocka, 3 evõkanál olívaolaj, só, frissen õrölt bors.

  • Cukkínikrémleves

    Hozzávalók: 1 db kisebb cukkíni, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 1 ek liszt, 1 ek vegeta, 4 szelet kenyér, 1 tk só, 1 kk olaj, késhegynyi vaj.