rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Sült zöldséges tészta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Sült zöldséges tésztaFőzzük fogkeményre a tésztát, közben állítsuk össze a mártást. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát kockázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk (vagy reszeljük, ekkor intenzívebb az íze), a gombát vékonyan szeleteljük, a brokkolit szedjük apró rózsáira, a szárát hámozzuk meg (a fás részt), majd karikázzuk. Olivaolajon pároljuk meg a vöröshagymát (csipet sóval, így könnyebben kiengedi a levét és az ízét), adjuk hozzá a tört borsot (kellemes ízt kap a pirítástól), majd a fokhagymát. Tegyük rá a gombát és a brokkolit, majd fűszerezzük és pároljuk a zöldségeket fogkeményre.

    Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk össze. Ha megfőtt a tészta, szűrjük le, adjuk a mártáshoz és keverjük össze alaposan. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a sütőedényt és reszeljük le a sajtot. Öntsük a mártásos tésztát a tálba, egyenletesen oszlassuk el és szórjuk meg sajttal.
    10-15 perc alatt süssük aranybarnára a sajtot a 180 fokon.

    Hozzávalók:

    - 25 dkg száraztészta
    - 50 dkg brokkoli
    - 50 dkg csiperke gomba
    - 2 dl tejszín
    - 1 db vöröshagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - só
    - tört rózsabors
    - petrezselyem
    - 2 evőkanál olivaolaj
    - 10 dkg kemény sajt


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Magyaros pizza

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dkg élesztõ, olaj, só, 4 db zöldpaprika, 1 db vöröshagyma, 8 db paradicsom, 15 dkg lángolt kolbász, 10 dkg reszelt sajt.

  • Borostyán kocka

    Hozzávalók: 4 db tojás sárgája, 100 g porcukor, 400 ml tej, 140 g rétesliszt, 170 g krém margarin, 15 g vaníliás cukor, 1 db barna piskótalap kicsi, fél sárga piskótalap.

  • Kolbászos rántotta

    Kevés zsíron egy kávéskanál reszelt vöröshagymát megpirítunk, vékonyra szeletelt kolbászt teszünk bele...

  • Bábolnai burgonyaleves

    Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 1 csokor petrezselyem, 1/2 fej vöröshagyma, só, törött bors, burgonya, majoránna, tejföl.

  • Vegetáriánus fagylalt

    1 érett banánt hámozzunk meg, és feldarabolva helyezzük turmixgépbe. Adjunk hozzá még fagyott állapotban 10 dg mirelit málnát, 2 dg (1 púpozott kávéskanál) ikrás mézet, és keverjük simára. Elõzõleg lehûtött kehelyszerû üvegpoharakba tálalva, azonnal fogyasszuk, mert hamar megolvad.

  • Zöld rizottó

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, só, frissen õrölt bors, egy csipetnyi oregano, egy kisebb fej hagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zeller, egy közepes póréhagyma, 5 dkg vaj, 20 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, marhahúsleves felönteni, 15 dkg sorány sonka egyben, reszelt sajt, vágott petrezselyem, megszórni.

  • Shirly Temple

    Hozzávalók: fél citrom, 1cl grenadine, Gyömbér.

  • Csirkemellsaláta

    Hozzávalók: 1 maradék fõtt, sült, vagy grill csirkemell, 1 fürt nagy szemû szõlõ, 1 narancs, néhány szem dióbél, néhány salátalevél, 15 dkg majonéz, 2 dl kefír, 1/2 csokor petrezselyem, 2 tk. mustár, pár csepp citromlé, csipetnyi porcukor, só, bors.

  • Finom zsemlegombóc

    Hozzávalók: 10 kifli (50 dkg), 90 g vaj, 1/3 - 1/2 l tej, 2 tojás, só, 10-20 dkg durva liszt.

  • Májfelfújt

    Hozzávalók: 6 dkg baromfimáj, 0,5 zsemle, 1 db tojás, 1 kk apróra vágott petrezselyemzöld, ízlés szerint szerecsendió reszelék, és só, vaj a sütõforma kikenéséhez.

  • Édes pogácsa

    30 deka lisztet 25 deka vajjal, 2 tojás sárgájával, 1/2 csomag Váncza-sütõporral, 10 deka porcukorral, kis késhegynyi sóval késsel jól eldolgozunk, és 5-6-szor vékonyra nyújtjuk s minden alkalommal egész gyenge lisztezéssel többszörösen hajtogatjuk.

  • Burgonyaropogós

    Hozzávalók: 2,5 kg burgonya, 7 db tojás, 4 dkg só, 5 gramm szerecsendió, 15 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 1/2 liter olaj;

  • Tojás aszpikban

    Hozzávalók: 1 sárgarépa, 1 karfiolrózsa, só, 2 dkg zselatin, ecet, 4 keménytojás, petrezselyemzöld.

  • Almás kalács

    Hozzávalók: 8 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg cukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütõpor, késhegynyi fahéj, tejföl, 50 dkg hámozott, 8 részre vágott alma.

  • Fokhagyma mártás

    Hozzávalók: 3 dkg. liszt, 4 dkg. margarin, 2 ger. fokhagyma, 2 dl.tejföl, citromlé, cukor, só.

  • Túrófánk (nagyszerû ebédsütemény)

    25 deka lisztet dörzsöljünk el gyúródeszkán 20 deka vajjal, majd adjunk hozzá 25 deka friss, szitán áttört tehéntúrót, 2 tojás sárgáját, kevés sót, 1 csomag Váncza-sütõport és 12 deka cukrot.

  • Cseh knédli: (Èeské knedlíky)

    Hozzávalók: 500 g rétesliszt, 20 g élesztõ, 1 db. tojás, 3 dl tej, 3 db. tojás, 1 db zsömle, só, olaj a kenéshez.

  • Karácsonyi tej

    Hozzávalók: 1 l tej, fél darab fahéj, 1 szegfüszeg, pár szem koriander, fél rúd vanilia.

  • Részeges csirkemell

    Csirkemelleket ketté vágva ,hirtelen átsütjük forró olajban,de csak éppenhogy.

  • Omlós keksz (linzer)

    50 dkg lisztet 2 teáskanál sütõporral és nagyon hideg(!) 24 dkg margarinnal összegyúrjuk, morzsoljuk, majd hozzáadunk 2 egész tojást, 14 dkg cukrot, 2 zacskó vaníliás cukrot, és az egészet gyorsan jól összedolgozzuk.