rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Sült zöldséges tészta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Sült zöldséges tésztaFőzzük fogkeményre a tésztát, közben állítsuk össze a mártást. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát kockázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk (vagy reszeljük, ekkor intenzívebb az íze), a gombát vékonyan szeleteljük, a brokkolit szedjük apró rózsáira, a szárát hámozzuk meg (a fás részt), majd karikázzuk. Olivaolajon pároljuk meg a vöröshagymát (csipet sóval, így könnyebben kiengedi a levét és az ízét), adjuk hozzá a tört borsot (kellemes ízt kap a pirítástól), majd a fokhagymát. Tegyük rá a gombát és a brokkolit, majd fűszerezzük és pároljuk a zöldségeket fogkeményre.

    Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk össze. Ha megfőtt a tészta, szűrjük le, adjuk a mártáshoz és keverjük össze alaposan. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a sütőedényt és reszeljük le a sajtot. Öntsük a mártásos tésztát a tálba, egyenletesen oszlassuk el és szórjuk meg sajttal.
    10-15 perc alatt süssük aranybarnára a sajtot a 180 fokon.

    Hozzávalók:

    - 25 dkg száraztészta
    - 50 dkg brokkoli
    - 50 dkg csiperke gomba
    - 2 dl tejszín
    - 1 db vöröshagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - só
    - tört rózsabors
    - petrezselyem
    - 2 evőkanál olivaolaj
    - 10 dkg kemény sajt


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók:

    1/2 kg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 1 tejföl, kevés olaj, só, bors, pirospaprika
    palacsintához: 2 tojás, 1/2 l tej, liszt, olaj

  • Paradicsomos lepény

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt, 1 tasak élesztõ (7 gr), 5 púpos ek joghurt (3,5 %-os), 2 tk só, 1 tk cukor, 1 tojás, 1 kis pohárnyi olvasztott vaj (1-1,5 dl), 2-3 mokkáscsészényi langyos víz; töltelék: 2 tömlõs sajtkrém (20 dkg), 2 dl sûrû tejszín, 3 nagy gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyem, kicsi só (ha szükséges), frissen õrölt bors, 1,5 ek keményítõ, 3 nagy paradicsom, 10 dkg Taleggio sajt

  • Szalonnás virslifalatok nyárson

    Hozzávalók: 6 pár bõrös virsli, 12 dkg füstölt szalonna, 2-2 zöld és piros színû paprika, só.

  • Szõlõmártás

    Hozzávalók: 1 pohár tejföl, kevés liszt, só, 2 fürt szõlõ.

  • Brokkolikrémleves

    Hozzávalók: 75 dkg brokkoli, 2 leveskocka, 2,5 dl tejszín, fokhagymapor, szerecsendió, bors, reszelt sajt vagy pirított zsemlekocka.

  • Barna süti

    Hozzávalók: 1 tojás sárgáját habosra keverünk 5 dkg margarinnal v. vajjal, 25 dkg cukorral, 25 dkg liszttel, 1 sütõporral, 3 evõkanál kakaóval, 2,5 dl tejjel. Jól kidolgozzuk. Belekeverünk durvára vágott diót, mazsolát, csokit, amit szeretünk. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjuk és megsütjük.

  • Vegyes nyársonsült

    Hozzávalók: 50 dkg hátszín, 50 dkg borjúszelet, 3 paradicsom, 1 fej hagyma, 1-2 piros színû paprika, 1 dl olaj, só, bors;

  • Sonkás tészta

    Hozzávalók: darált sonka 25 dkg, tejföl 3 dl, tojás 2 db.

  • Alma-fahéj krémlikõr

    Egy turmixgépben keverjük simára a hozzávalókat. Jéggel tálaljuk a kikevert italt. Ízlés szerint díszítsük. Jól lezárva, hûtõben tároljuk. Fogyasztás elõtt keverjük föl.

  • Túrós rakás

    Hozzávalók: 5 zsemle, 3 dl tej, 3 tojás, 2 cs. vaniliás cukor, 3 kanál kristálycukor, 25 dkg túró, 10 dkg margarin, cukor, citromhéj és mazsola ízlés szerint.

  • Görög rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 30 dkg darált marhahús (eredetileg bárány)
    - 1 vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 ek olívaolaj
    - 5 szelet bacon
    - 1 kisebb padlizsán
    - 40 dkg paradicsom
    - 1 kk görög fûszerkeverék
    - 4 ek szárított majoranna (vagy oregánó)
    - 1,25 dl vörösbor
    - 50 dkg tollhegytészta (penne)
    - só
    - 10 dkg reszelt parmezán sajt
    - 4 dkg vaj
    - 1 ek finomliszt
    - 4 dl tej
    - 3 ek zsemlemorzsa

  • Hagymás krumplilángos

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, áttört burgonya, 35 dkg finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 1 dkg élesztõ, fél dl tej, 1 mokkáskanál só;

  • Meggyes baklava

    Hozzávalók: 50 dkg réteslap, 1 üveg meggybefõtt, 2 dl cukor, 2 dl joghurt, 5 tojás, 2 dl olaj, 1 kávéskanál fahéj. A sziruphoz: 4 dl víz, 4 dl cukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom leve.

  • Epres frissítõ ital

    Hozzávalók: 0,5 l tej, 2 dl eperszörp, 2 kanál eperíz, 1 tojás.

  • Hal a tortán

    Jó érzés olyan mûsort készíteni, amit az emberek néznek, és amirõl másnap beszélnek.

    Ugyanilyen jó érzéssel készült ez a könyv is, amely a benne szereplõ történeteket, kulisszatitkokat és az egyes epizódokból kimaradt eseményeket tekintve remek kiegészítõje a tévémûsornak.

  • Hagymás rostélyos

    Hozzávalók:

    4 szép szelet marhafelsál, 4-5 nagyobb fej vöröshagyma, 50 dkg burgonya, zsír, olaj, bors, mustár, flekken fûszerkeverék, só

  • Duna hullám

    Hozzávalók: 40 dkg margarin felolvasztva, 40 dkg cukor, 60 dkg rétesliszt,1 csomag sütõpor, 2 vaníliás cukor, 7 tojás, meggy, 5 dkg kakaó. Krém: 1 vaníliás pudingpor, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor. Tetejére: reszelt csokoládé.

  • Mexikói halleves

    Hozzávalók: 30 dkg mélyhûtött tengeri hal, egy 1/2 citrom leve, 1 húsleveskocka, bors, babérlevél, egy kiskanál paradicsompüré, egy fél doboz fehérbabkonzerv vagy 15 dkg fehér bab.

  • Baconös rakotthús

    Baconös rakotthúsEgy kerek jénait kimargarinozunk, majd a baconcsíkokkal kibéleljük. A sajtot lereszeljük. A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk és kiklopfoljuk. A bacon szeletekre rakosgatjuk egy rétegben. Fűszerezzük ízlés szerint fűszervarázzsal. Rétegezzük a sonkát, a sajtszeleteket, majd ismét hús jön, míg betelik a tál. A főzőtejszínt elkeverjük egy kis reszelt sajttal, és leöntjük az egészet. Kicsit megemelgetjük a rétegeket, hogy bejusson a tejszín, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és berakjuk a sütőbe. Alá tepsit teszünk, mert a tejszín és a zsiradék miatt kifolyhat a kisült lé.

  • Tejszínes lencsekrémleves

    Hozzávalók:
    30 dkg sertéscsont, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 15 dkg lencse, 6 dkg liszt, 6 dkg vaj, 2 dkg só, 2 dkg hagyma, 1 dl fõzõtejszín, 1 tojás sárgája,
    1 db zsemle;