rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Fűszeres retek saláta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Fűszeres retek salátaA retket ízlés szerint daraboljuk fel. (A kisebbeket negyedeljük, a nagyobbakat pedig ízlés szerint daraboljuk fel.) Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt retket. (Ízlés szerint használhatunk mogyoróolajat, olívaolajat, vagy éppen napraforgó étolajat is.) Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, majd locsoljuk meg két evőkanál balzsamecettel. Ezután forgassuk alaposan össze, majd a a serpenyőt félig lefedve, pároljuk 10-15 percig. Közben többször forgassuk össze, és ha szükséges még ízesítsünk utána.

    Amikor a retek már kellően megpárolódott, vegyük le a fedőt, majd vegyük nagyobbra a hőfokot, és pár perc alatt pirítsuk szép pirosra, ropogósra. (Párolás közben többször ellenőrizzük egy villával, hogy a retek kellően megpuhult e.) Tálaláskor a sült fűszeres reteksalátát ízlés szerint kínálhatjuk pl. sós kalácsok, húsok, pástétomok mellé.

    Hozzávalók:

    - 2 cs hónapos retek
    - 2 ek mogyoróolaj
    - 2-3 ek balzsamecet
    - kakukkfű
    - só
    - őrölt fehér bors


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Keménytojás vadasan

    Hozzávalók: 8 tojás, 7 dkg zsiradék, 10 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 4 dkg liszt, 2 g õrölt bors, 1 tk szemesbors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só, ecet.

  • Toscanai paradicsomleves

    Hozzávalók: 50 dkg érett paradicsom, 30 dkg szikkadt fehérkenyér, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 1 liter forró húsleves, 1 csomó bazsalikom, só, bors.

  • Brókersaláta

    Hozzávalók: 1 kis doboz csöves kukorica, 5 húsos paradicsom, 1 kis doboz gombafej, 20 dkg brokkoli (mélyhûtött), 4 keménytojás, 1,5 dl olivaolaj (extraszûz), 5 ek borecet, 2 tk só, 1/m mk frissen õrölt feketebors.

  • Májas-lepény

    Hozzávalók: Máj 15 dkg, tojás 2 db, só 1 késhegynyi, bors 5 szem, petrezselyem 2 szál, morzsa 5 dkg, zsír 3 dkg.

  • Gesztenyekrémleves

    GesztenyekrémlevesA fűszereket egy kisebb edénybe téve egy deciliter vízzel felöntjük és felforraljuk, majd a levet leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A gesztenyemasszát áttörjük és a tejszínnel alaposan elkeverjük. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük. A tejszínes gesztenyét, a tejjel elkevert pudingot és a fűszerkivonatot, a tojások sárgáját, valamint a rumot turmixgépbe tesszük, enyhén sózzuk, majd össze turmixoljuk. Levescsészébe adagoljuk, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tejszínhabbal, őrölt fahéjjal vagy reszelt csokival díszíthetjük.

  • Tojás mártás

    Végy 4 keménytojás sárgáját, 2 nyers tojás sárgáját, 2 evõkanál fehérbort, 2 evõkanál tejfölt, 2 teáskanál apróra vágott snidlinget, 1/2 teáskanál mustárt...

  • Gombócos leves

    Gombócos levesA krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk,bő,sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt, levét leszűrjük,de nem öntjük ki, hanem félrerakjuk. A hagymát pici olajon megfuttatjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a krumpli levével. Bele rakjuk a zöldségeket, ízesítjük, majd szinte teljesen készre főzzük. A krumplit krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt,hozzáadjuk a tojást, a zsírt, a sót, jól eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Apró gombócokat formálunk és a levesbe szaggatjuk. Mikor feljön a gombóc a leves tetejére, akkor főtt meg kellőképpen.

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • White lady

    Hozzávalók: 2 jégkocka, 2 cl fehér curacao, 2 cl gin, 2 cl citromlé.

  • Babos krém

    Hozzávalók: 2 kg bab, 3 kg hagyma, 3 kg paprika, 2 kg paradicsom, 3 ek törött paprika, 3 ek só, 1 liter olaj.

  • Calzone tészta

    Hozzávalók: 1 csipet cukor, 2 dkg élesztõ, 40 dkg liszt (finom), 1 csipet só, 5 evõkanál olívaolaj, 7 dkg sonka, 4 db paradicsom, 15 dkg sajt (mozzarella), 1 csokor kakukkfû, 3 db tojás, 20 dkg ricotta, 4 dkg sajt (parmezán), 1 csipet só, 3 evõkanál tej, 1 csipet bors (õrölt).

  • Alkoholos meggyleves

    Alkoholos meggylevesA bort a fűszerekkel forraljuk fel. Jól forraljuk ki belőle az alkoholt. Majd tegyük bele a meggyet és kicsit főzzük át, hogy a gyümölcs kicsit megpuhuljon. Ha kell, cukrozzuk meg. Lehet mézet is használni. Majd a fűszereket szedjük ki a levesből, és jól hűtsük le. Majd keverjük hozzá a tejszínt, és hígítsuk fel a tejjel, mivel elég sűrű levessé áll össze. Aki szereti, a végén egy kis édeskés likőrt is adhat hozzá, hogy mégjobban megbolondítsa az ízeket. A tejszín miatt érdemes minél hamarabb elfogyasztani.

  • Édes-paradicsomos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, csipetnyi morzsolt majoránna,2 ek liszt, vegeta.

  • Orosz céklasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg cékla, 2 alma, 5 dkg dióbél, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, cukor, citromlé, 6 dkg majonéz, kapor.

  • Csokis-rumos szelet

    Csokis-rumos szeletA darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a margarin és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot, vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe, vagy jénaiba nyomkodjuk. Nem kell sem sütőpapír, se más alá, simán kijön. Betesszük a hűtőbe, amíg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztunk, rákenünk. Hűtőbe rakjuk és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

  • Wild kiwi

    Hozzávalók: 4 cl kiwilikõr, 2 cl fehér rum, tonic a feltöltéshez.

  • Darafelfújt

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 liter tej, 2 narancs reszelt héja, 10 dkg kristálycukor, 2 tasak vaníliás cukor, 25 dkg búzadara, 5 dkg margarin, 2 dl tejföl, csipet só, földieper a tálaláshoz; a forma kikenéséhez: vaj, zsemlemorzsa.

  • Citromos habkrém

    Hozzávalók: 1 csomag citromos pudingpor, fél liter 1,5 százalékos tej, 1 citrom leve és héja, 2 dl tejszín, 1/2 rúd vanília folyékony édesítõszer.

  • Narancs-citrom sorbet

    Egy edényben melegítsd forralásig a vizet a cukorral, majd forrald 5 percig és hûtsd le szobahõmérsékletre.

  • Lecsós pulykamell tarhonyával

    Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csipõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.