2024.04.19. - Emma

Tepsis bolognai

Tepsis bolognai
Tepsis bolognaiA tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Az olajat edénybe tesszük, a hagymát apróra beleszeljük és kicsit megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst amit fehéredésig főzünk. Utána hozzáadjuk az alapot és a vizet majd 5-7 percig főzzük. Ekkor levesszük a tűzről és a pennével összekeverjük. Egy kis olajjal kikenjük egy sütőedényt és az összekevert tésztát beletesszük. A tejfölt a tojással és a reszelt sajttal összekeverjük és a tészta tetejére tesszük. 190-200 fokon 15-20 percig sütjük. Ha valaki nagyon sajtosan szereti, a tetejére a végén még szórhat plusz sajtot.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 1 csomag penne tészta
- 50 deka darált hús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csomag bolognai alap
- 2 kanál olíva olaj
- 2,5 deci víz
- 3 deci tejföl
- 10 deka reszelt sajt
- 1 egész tojás

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!