2024.04.25. - Márk

Klasszikus almás rétes

Klasszikus almás rétes
Klasszikus almás rétesAz almákat megpucoljuk, majd tökgyalun lereszeljük. Összefőzzük a cukorral, fahéjjal és kevés citromlével. Sütőt begyújtjuk 4-es fokozatra (180 fokra). Réteslapokat szétszedjük, egy rúdhoz legalább 3 lapot egymásra terítünk. A felső 2 lapot felhajtjuk, alaposan megkenjük olivaolajjal a legalsó lapot, majd ráhatjuk a középső lapot és azt is megkenjük olajjal (a legfelső rétegre nem kell olaj). A legfelső lapot megszórjuk zsemlemorzsával és a szélein 2-3 cm-t kihagyva, egyenletesen eloszlatjuk a töltelék annyiad részét, ahány rúd rétest készítünk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mind a 4 szélét megkenjük olajjal és alul, majd kétoldalt visszahajtjuk. Alulról feszesen, de nem túl szorosan feltekerjük, és a tetejét is megkenjük olajjal. 4-5-ös fokozaton (180-190 fok) aranybarnára sütjük (20-25 perc).

Hozzávalók:

- 1 csomag réteslap
- 1 citrom
- 4 kisebb, vagy 3 nagyobb alma
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál cukor
- zsemlemorzsa
- olívaolaj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!