2024.04.20. - Tivadar

Tonhalas paradicsomsaláta fehérbabbal

Tonhalas paradicsomsaláta fehérbabbal
Tonhalas paradicsomsaláta fehérbabbalA saláta elkészítéséhez: egy tálban összekeverjük a babot, a tonhalat, a hagymát, a bazsalikomot és a citromhéjat. Hozzáadunk mintegy 60 ml öntetet (a többi öntetet a rukkolához tartalékoljuk). Összeforgatjuk, hogy az öntet egyenletesen bevonja a hozzávalókat. (A saláta lefedve, hűtőben 1 napig áll el.) Közvetlenül tálalás előtt nagy tálba tesszük a rukkolát. Hozzáadjuk a megmaradt öntetet, és alaposan összeforgatjuk. Az öntet elkészítéséhez: kis tálban összekeverjük a citromlevet és a fokhagymát. Apránként hozzákeverjük az olajat. Borssal ízesítjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

Saláta:
- 400 g fehérbab-konzerv, lecsorgatva
- 185 g tonhalkonzerv, vízben eltett, lecsorgatva, lemezekre szedve
- 1 kis fej lilahagyma, apróra kockázva
- 2 ek friss aprított bazsalikom (vagy petrezselyem)
- 1½ tk frissen reszelt citromhéj
- 100 g rukkola
- 250 g koktélparadicsom negyedekre vágva

Öntet:
- 2 evőkanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 60 ml extraszűz olívaolaj
- frissen őrölt feketebors, ízlés szerint

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!