2024.04.19. - Emma

Diós kifli

Diós kifli
Diós kifliA szobahőmérsékletű margarint morzsoljuk el a porcukorral, adjuk hozzá a darált diót, majd a lisztet, és jól dolgozzuk össze. Nyújtsunk belőle hosszú rudakat, vágjuk őket kb. 7 cm-es darabokra, egy kicsit sodorjuk meg, és formázzuk patkó alakúra. Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben kb. 10-15 percig ( sütőtől függ ) süssük világosra. Nagyon vigyázzunk nehogy túlsüssük, mert akkor száraz lesz. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Lehet különböző formákra is szaggatni. Mivel nincsen benne tojás, így sokáig eláll.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt
- 30 dkg margarin
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor

A kiflik beforgatásához :
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg porcukor

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!