rss
  • Serpenyőben sült zöldségek

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Serpenyőben sült zöldségekA fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, és kevergetve 4 percig pirítjuk benne a fokhagymát és a mandulát. Kivesszük a fokhagymát, és a mandulát aranybarnára tovább pirítjuk. A mandulát kanállal kiszedjük, és félretesszük. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a gyömbért, és nagy lángon 5 percig pirítjuk. Gyakran megkeverjük. Összekeverünk 1 dl vizet a szójaszósszal, az étkezési keményítővel, és a zöldségekre öntjük.

    Kevergetve még további 2 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A zöldségeket párolt rizzsel fogyasztjuk.

    Hozzávalók:

    - 2 gerezd fokhagyma
    - 80 dkg vegyes zöldség (ízlés szerint)
    - 2 evőkanál olaj
    - 10 dkg egész hámozott mandula
    - 1 evőkanál gyömbérpor
    - 3 evőkanál szójaszósz
    - 2 evőkanál étkezési keményítő


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkemelles-csirkemájas batyu tárkonyos mártással

    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta (fagyasztott), kb. 1,5 csirkemell, 8 db csirkemáj, olaj, só, bors, majoranna.

  • Túrós rákrétes

    Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 50 dkg túró, 1 csomag kapor, 4 db tojás, 1 dkg só, 25 dkg koktélrák, 10 dkg vaj.

  • Halava

    Hozzávalók: 10 dkg búzadara, 10 dkg vaj, 20 dkg cukor, 4 dl víz, 5 dkg dió vagy bármilyen mag.

  • Hússal összerakott káposzta

    Tegyünk lábasba egy jó nagy tojásnyi zsírt és ha a zsír forró lesz, tegyünk bele minden személyre egy nagy marék savanyú káposztát számítva, annyit, a mennyire szükségünk van.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Nagymamáink kedvenc körete a galuska volt, de ebben a formában az ünnepi ebéd fényét is emelni tudja.

  • Céklasaláta majonézzel

    Hozzávalók: 1 kg cékla, 10 dkg majonéz, 3 evõkanál ecetes torma, 2 dl joghurt, só, õrölt bors, 4 tojás a díszítéshez.

  • Rakott tészta recept

    Hozzávalók:
    400 g széles metélt, 4 db tojás, 2 dl tejfel, 100 g cukor, 150 g mák, 50 g mazsola, 200 g eper lekvár, 100 g dió, 10 g vaníliás cukor, 50 g zsemlemorzsa, 100 g + 20 g vaj, 100 g porcukor, só, õrölt fahéj

  • Céklamártás

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt cékla, két evõkanál liszt, só, 4 dkg zsír, egy evõkanál cukor, 2 dl tejföl, 2,5 dl húsleves vagy csontlé, ecet.

  • Sertésborda börzsönyi módra

    Hozzávalók: 5 szelet kb 16 dekás csontos sertéskarajszelet, 20 dkg gombamassza, 2 dkg só, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, fél kg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 5 g fokhagymasó, 5 dkg liszt, 20 dkg hagyma, 1 dkg fûszerpaprika.

  • Sztrapacska (szlovák étel)

    Hozzávalók: 3-4 nagyobb szemû krumplit lereszelünk - teszünk bele 1 db tojást - és annyi lisztet keverünk bele, amennyit felvesz, lényeg az, hogy laza nokedlitésztát kapjunk - és ne feledjük megsózni!

  • Áfonyás muffin

    Hozzávalók a rázott tésztához: 100 g vaj vagy margarin, 120 g búzaliszt, 2 csapott teáskanál sütõpor, 1 tasak készen vett tejbegríz, 100 g cukor, 1 tasak vanillincukor, 2 tojás, 100 ml tej, 150 g mélyhûtött áfonya. Ezenkívül: 12 papír sütõforma. A meghintéshez: ízlés szerint porcukor.

  • Halfilé zöldségesen

    Halfilé zöldségesenA bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, leveleit lecsipkedjük. A halat megmossuk, bedörzsöljük citromlével, sóval és borssal. A parmezánt 6 dkg mandulával finomra őröljük. Hozzáadjuk a bazsalikomot, 1,5 evőkanál olajat és 3 evőkanál vizet. Tovább őröljük. Sóval, borssal fűszerezzük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halat a tálba fektetjük, szétosztjuk rajta a bazsalikomos krémet, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Közben a tésztát forró, leveskockával ízesített vízben kifőzzük.

  • Almás fahéjas muffin

    Hozzávalók: ½ bögre zabkorpa, 1 bögre teljes kiõrlésû liszt, ¼ bögre õrölt lenmag, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1½ teáskanál sütõpor, 1 teáskanál õrölt fahéj, 1 teáskanál szerecsendió, 1 tojás, 4 evõkanál olívaolaj, 1½ alma lereszelve, 3 evõkanál barna cukor, 3 evõkanál durvára vágott dió, zabpehely a szóráshoz.

  • Francia paradicsomleves

    Hozzávalók: 3 paradicsom, 1 kisebb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl 0%-os joghurt, friss bazsalikom, só, bors.

  • Sült csirke, kukoricaliszttel

    Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 1 dl konyak, 1 tk cukor, 1 tk só, 2 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 5-6 ek kukoricaliszt, 1 dl sûrû majonéz.

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Spaghetti alle vongole

    Hozzávalók: 1 ek aprított petrezselyemzöld, 3 ek extra szûz olíva olaj, 40 dkg spagetti, 25 dkg kagyló (tisztított), 10-15 dkg hagyma, 30 ml tej, 1 db peperoncino paprika, 1 csipet só, 1 csipet bors (õrölt).

  • Csokoládés kuglóf

    Hozzávalók:

    5 tojás, 25 dkg étcsokoládé, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 8 dkg darált dió, 2 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg fehér tortabevonó csokoládé, vaj és porcukor a formához

  • Hagymás rostélyos

    Hozzávalók: 4 szelet rostélyos, 1 fej hagyma, zsír, só, bors.

  • Gríztorta cseresznyésen

    Gríztorta cseresznyésenA tejet egy csipet sóval felmelegítjük, levesszük a tűzről, és belekeverjük a grízt, hagyjuk duzzadni. A vajat habosra keverjük a cukorral, és folytonos keverés mellett hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a 3 tojássárgát, a citromhéjat és a mandulát. Hozzákeverjük az alaposan lecsepegtetett cseresznyét és a még meleg tejbegrízt. A 3 tojásfehérjét egy csipet cukorral nagyon keményre felverjük, majd ezt is óvatosan a masszához adjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses nem igazán jó hozzá), és egy kivajazott 26 centis formában kb. 45 percig sütjük a süteményt.