2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Isler házilag

Isler házilag
Isler házilagEgy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. Fóliával lefedjük és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni. A hűtőből kivéve, lisztezett felületen, kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Ízlés szerinti nagyságúra pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztából a korongokat. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a korongokat.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 8 perc alatt készre sütjük. Sütőből kivéve rácsra szedjük és kihűtjük. A kihűlt korongokat, ízlés szerinti lekvárral kettesével összeragasztjuk, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk. A tetejét akár kis színes cukorkákkal is díszíthetjük.

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg darált mogyoró
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek rum
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- reszelt citromhéj
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 0.5 dl étolaj
- ízlés szerinti lekvár


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!