2024.04.23. - Béla

Narancsos mignon

Narancsos mignon
Narancsos mignonA túrót összekeverjük a narancslekvárral, 150 ml narancslével, 3 evőkanál likőrrel és egy késhegynyi sáfránnyal. Az így kapott krémmel megkenjük a nápolyikat úgy, hogy egy mignonhoz 6 nápolyit használjunk és az oldalakat is bekenjük. A porcukrot összekeverjük a maradék narancslével, likőrrel és sáfránnyal és ezzel a mázzal vonjuk be a mignonokat. A végén cukrozott narancshéjjal díszítünk. Más ízesítésben is elkészíthető a mignon, az alaprecept ugyanaz, a narancsos hozzávalókat pedig cseréljük a kiválasztott ízre.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 500 g túró
- 5 evőkanál narancslekvár
- 225 ml frissen facsart narancslé
- 100 ml narancslikőr
- 2 késhegynyi sáfrány
- 1 zacskó narancsos nápolyi
- 400 g porcukor
- aprított cukrozott narancshéj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!