Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és az elmorzsolt élesztõt ebben oldjuk fel a langyos tejjel. Ezt az alaptésztát liszttel beszórjuk és letakarva kb. 15 percig kelesztjük.
Az olvasztott vajat elkeverjük a cukorral, a tojással és a sóval. Ha a tészta felszínén repedések mutatkoznak, hozzáadjuk a fenti keveréket és az egészet sima, nem túl kemény tésztává verjük fel, amíg hólyagokat nem vet és el nem válik a tál szélétõl. Ekkor letakarjuk, és meleg helyen újabb 15-20 percig kelesztjük, amíg nagyjából a kétszeresére nem duzzad.
A sárgabarackot jól lecsöpögtetjük. Kikenjük a pite tortaformát, és kibéleljük a tésztával, amelybõl peremet is formálunk.
A túrót elkeverjük a tojásokkal, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és az étkezési keményítõvel, majd a masszát a tortaalapra símítjuk. A félbevágott barackokat üreges részükkel lefelé kirakjuk a túrótöltelékre.
A sütõt 200 fokra elõmelegítjük.
A morzsalékhoz a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a folyékony vajat, a cukrot, a fahéjat és kézzel vagy villával elmorzsoljuk az anyagot (a morzsatészta sokkal könnyebben morzsolható, ha elõtte 30 percre hûtõszekrénybe tesszük). A morzsalékot a barackra szórjuk, és a tésztát további 10-15 percig kelesztjük.
A középsõ sínen sütjük 30-40 percig. Ha kihûlt, porcukrot szitálunk rá.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!