2024.04.20. - Tivadar

Csokis brownie

Csokis brownie
Csokis brownieVajat a feldarabolt étcsokival vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. Mikróval óvatosan, nehogy megégjen. Mikor már olvadt, elkeverjük benne a kakaóport, és félretesszük hűlni. Az egész tojásokat legjobb, ha a szobahőmérsékletű cukorral kb 10 percig jó habosra keverjük. Én a gépem legmagasabb fokozatán dolgoztam. Szép, fényes, sűrű habot kell kapjunk. Levesszük legkisebb fokozatra a konyhai segédeszközt, és hozzákeverjük lassan a vajas csokit. Marad az alacsony fokozat, így megy hozzá a liszt is végül.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ezzel már csak kb 1 percig dolgoztatjuk, és kész! Sütőpapíros tepsibe öntjük. A sok tojástól magasabb lett, talán lehet kicsit nagyobban is sütni. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetején már érezhető-látható a vékony réteg, ami elkezdett berepedezni.

Hozzávalók:

- 100 g liszt
- 225 g vaj
- 200 g étcsokoládé
- 60 g cukrozatlan kakaópor
- 5 db tojás
- 250 g cukor

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!