rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Csirkés-brokkolis tészta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Csirkés-brokkolis tésztaA húst megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint kevés curryporral is megszórhatjuk. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben 3 perc alatt előfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, az almát megmossuk, kimagozzuk, mindkettőt apróra vágjuk. Nagyobb, mélyebb serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a húsdarabokat körben aranybarnára sütjük benne. Kivesszük. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a hagymát, felöntjük a borral, és 1 percig forraljuk

    Majd hozzáadjuk a levest és a tejszínt is. Az étkezési keményítőt kevés vízzel simára keverjük, a mártást besűrítjük vele, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a brokkolit, az almát, a húst és a friss főtt tésztát, az egészet 4-5 percig közepes lángon összeforgatjuk, a végén a citromlével ízesítjük, azonnal tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - 50 dkg csirkemellfilé
    - 50 dkg brokkoli
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 alma
    - 2 evőkanál vaj
    - 1,5 dl száraz fehérbor
    - 2 dl csirkeleves, kockából
    - 1 dl főzőtejszín
    - 1 evőkanál étkezési keményítő
    - 25 dkg tetszés szerinti tészta
    - 1 kávéskanál citromlé
    - curry



    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagymás rizs

    Hozzávalók: 4 adag párolt rizs, 5-6 gerezd fokhagyma, némi fokhagymaszár (ha van), 3 ek olaj.

  • Pincepörkölt vörösborral

    Hozzávalók: 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya, pirospaprika, köménymag, só.

  • Bécsi túrós derelye

    Hozzávalók: 5 g õrölt fahéj, 1 darab citrom, 8 darab tojás, 50 g mazsola, 10 g só, 40 g zsír, 5 g vaníliás cukor, 80 g zsemlemorzsa, 20 g búzadara, 100 g porcukor, 300 g félzsíros tehéntúró, 150 g burgonya, 500 g sima liszt.

  • Túrós-meggyes sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 10 dkg sütőmargarin
    - 1 db tojás
    - csipet sütőpor
    - 20 dkg finomliszt
    - 8 dkg porcukor

    A töltelékhez:

    - 25 dkg magozott meggy
    - 2 pohár tejföl
    - 3 evőkanál cukor
    - 3 dl tej
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 25 dkg túró

    Az öntethez:

    - 2 csomag tortazselé
    - 5 dl meggylé vagy víz

  • Citromfagylalt málnapürével

    Hozzávalók: 8 gombóc málna fagylalt, 5 dkg porcukor, 50 dkg málna.

  • Húsvéti csokibomba

    Hozzávalók: 30 dkg étcsokoládé, 30 dkg vaj, 6 tojás, 25 dkg porcukor, csipet só, 12 dkg liszt, ét- vagy tej csokoládé a díszítéshez.

  • Részeges pogácsa

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 tejföl, 1 tojás, 1 kanál zsír, 1 teáskanál só, 5 dkg élesztõ, 1,5 dl tej.

  • Nyelvhal grenoble-i módra

    (Nyelvhal helyett használhatunk más fehér húsú halat is.) A kifilézett halat legalább fél óra hosszat citromos, borsos lében áztatjuk, hogy a húsa tömör és fehér maradjon.

  • Alföldi toroskáposzta

    Hozzávalók: 2 kg savanyú káposzta, 2 kg császárvég, vagy más zsíros hús, 2 kg sertésfarok, 4-5 nagyobb fej hagyma, õrölt bors, paprika, só.

  • Nápolyi cipõcskék

    Hozzávalók: 600 g kenyértészta, só, 200 g túró, 100 g parmezánsajt, 100 g sonka, 1 tojás, 100 g mozarella.

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Walesi szendvics

    Hozzávalók: kenyér szeletek, 12 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 1 dl sör.

  • Cukkinis paprikakrém leves

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 3 piros paprika (Kaliforniai), 1 közepes cukkini, 1 L zöldségleves, só, bors ízlés szerint.

  • Paplanos csirkemell

    Lebõrözünk, kicsontozunk négy közepes nagyságú csirkemellet és az így kapott nyolc húsdarabot szeletté verjük, megsózzuk, megborsozzuk. 5 dkg vajban a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük, majd tûzálló tálra egymás mellé fektetjük.

  • New-England chowder

    Hozzávalók: 115 g felkockázott szalonna, 125 g vaj, 1 pohár apróra vágott vöröshagyma, 1 pohár apróra vágott zeller, 1 pohár apróra vágott sárgarépa, 3 pohár kockára vágott burgonya, 1 pohár liszt, 4 pohár hallé vagy kagylólé, 3 pohár feldarabolt kagyló, 3 pohár sûrû tejföl, 1 kávés kanál bors, 1 kávéskanál kakukkfû, 1 kiskanál só;

  • Tojás, vagy snidling mártás

    Négy-öt tojást keményre fõzünk, ha megfõtt megtisztítjuk, a sárgáját szitán áttörjük s 3-4 kanál olajjal, kevés sóval jól elkeverjük.

  • Túrós - köményes ropogós

    Hozzávalók:

    - 20 dkg tehéntúró
    - 20 dkg vaj
    - 20 dkg liszt
    - 1 tojássárgája
    - õrölt kömény
    - só

  • Túrós galuska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 50 dkg liszt, 3 db tojás, 2,5 dl tejföl, 20 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só.

  • Appel Jack Daisy

    Shakerben (a szóda nélkül) összerázzuk, nagy pezsgõspohárba jégkockát teszünk, s a keveréket arra szûrjük. Végül szódával felöntjük, s a héjspirálokkal díszítjük. Szívószállal kínáljuk.

  • Erdélyi gomba

    50 deka gombát (sampinyont vagy rókagombát) megtisztítunk, és cikkekre vágva kevés finomra vágott újhagymán meg 2 evõkanálnyi olajon sóval, törött borssal addig pároljuk, míg levét el nem fõtte.