2024.04.23. - Béla

Epres-rebarbarás krémleves

Epres-rebarbarás krémleves
Epres-rebarbarás krémlevesAz epreket megmossuk és egy edénybe tesszük. A rebarbara szárakat megtisztítjuk és összevágjuk kb. 2 centis darabokra, majd belerakjuk az eper mellé a lábasba. Rászórjuk a cukrot és ráfacsarjuk a negyed citrom levét (ez azért is fontos, mert a citromlé segít megtartani a szép piros színt) és alaposan összekeverjük. Majd felöntjük fél liter vízzel és feltesszük kb. 15 percre főni. A negyed óra letelte után beledobjuk a mentaleveleket is és botmixerrel az egészet alaposan leturmixoljuk. Végül felöntjük a tejszínnel, hagyjuk felrottyanni és elzárjuk alatta a gázt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Amikor kihűlt, betesszük a hűtőbe. Tálaláskor kínálhatjuk friss eperrel és tejszínhabbal.

Hozzávalók:

- 500 gramm eper megtisztítva, megmosva
- 2 rebarbaraszár
- 5 dl víz
- 100 gramm cukor (ízlés szerint lehet bele többet is tenni)
- negyed citrom leve
- 3 dl tejszín
- 4-5 mentalevél

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!