2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Mézes-mustáros csirkemell

Mézes-mustáros csirkemell
Mézes-mustáros csirkemellA csirkemellet megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy műanyag dobozba összekeverünk 4 evőkanál mézet, 4 evőkanál mustárt (az arányok változtathatók, attól függően ki hogy szereti az édes-savanyút) és 2 evőkanál olajat, beletesszük a paprikát, borsot és a szerecsendiót majd beleforgatjuk a csirkemell darabokat, hogy mindenhol jól ellepje a pác. Felönthetjük 1 dl tejjel is, attól porhanyósabb lesz a hús. Majd rátesszük a doboz tetejét és jól lezárva legalább 1 napig a hűtőben pihentetjük. Mielőtt megsütnénk ne felejtsük el megsózni a húst!
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Pár kanál olajon, kis vízzel fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül ropogósra sütjük. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a páclét is. Majd kivesszük a húsokat és ha szükséges kis liszttel besűrítjük a pácot.

Hozzávalók:

- 2 db csirkemell filé
- 4 evőkanál méz
- 4 evőkanál mustár
- olaj
- tej
- só
- bors
- pirospaprika
- szerecsendió

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!