rss
  • Banános kenyér

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Banános kenyérVegyünk elő egy mély tálat, abba kerül elsőként a jó érett banán, törjük össze villával pépesre, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, szóval minden hozzávalót. Kapjuk elő a robot gépünket és az egészet jó alaposan keverjék össze, ez kb egy öt perces művelt. Jöhet a gyümölcskenyér forma. Alaposan vajazzuk ki, mehet bele a massza. 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük. Egy jó negyven perc és kész! Miután kisült borítsuk sütőrácsra. Egy kicsit álljon, hogy szépen lehessen szeletelni! És már fogyasztható is.

    Hozzávalók:

    - 2 db banán
    - 5 dkg olvasztott vaj
    - 1 bögre barna cukor
    - 1 db tojás
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 teáskanál sütőpor
    - csipet só
    - 1.5 bögre liszt
    - 0.5 teáskanál fahéj
    - ízlés szerint étcsokoládé összetörve


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tárkonyos pulykaleves

    Hozzávalók:

    - 50 dkg pulykamell
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 l húslevesalap
    - fél citrom
    - 2 marék zöldborsó
    - 10 dkg gomba
    - 2 szál sárgarépa
    - 1/2 dl tejszín
    - 1/2 dl tejföl
    - friss tárkony
    - 1/2 dl tárkonyecet

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Paradicsomos tésztasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg tollhegy tészta (penne), 20 dkg aszalt paradicsom olajos lében, 1 zöldpaprika, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1-2 evõkanál balzsamecet, pár csepp méz, só.

  • Ananászos rizses sonkasaláta

    Hozzávalók: 240 ml majonéz, 10 dkg füstölt sonka, 10 dkg ananászbefõtt, 20 dkg fõtt rizs, 1-1 db zöld és piroshúsú paprika, 1 db fodros fejessaláta, 1 citrom, 1 kisebb póréhagyma.

  • A burgonyarétes (Szepesi étel)

    Egy kiló deszkára helyezett lisztbe tegyünk egy nagytányérnyi megfôtt és megreszelt burgonyát, két egész tojást és sót. Ezeket gyúrjuk össze jól, és formáljunk belôle kis, tojásnyi nagyságú cipócskákat, amelyeket lisztes deszkán jól nyújtsunk ki tányérnyi nagyságú lepényekké.

  • Tojásos kukorica leves

    Hozzávalók: 1 doboz (250 g) kukoricakonzerv, 1 l csontleves vagy erõleves (kockából a legegyszerûbb), 1 körömnyi gyömbér, 1 csipet zellersó, só, 1 mokkáskanál fehér bors, 1 ek. saké (rizspálinka) vagy semleges fehér pálinka (pl. vodka), 2 dkg kukorica- vagy rizsliszt, 2 egész tojás, petrezselyem.

  • Darálós, vagy gépi-keksz

    Hozzávalók: 70 dkg liszt, 25 dkg RÁMA margarin, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1 cs sütõpor, 2 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3-4 ek kókuszreszelék, 1 púpos ek kakaó.

  • Bolognai leves

    Hozzávalók: 3 húsleveskocka, 10 dkg spagetti, 10 dkg reszelt sajt, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 tojássárgája, só, törött bors.

  • Tejszínes kukorica

    A hagymát vágd nagyon apróra, vagy reszeld le, majd a vajon párold üvegesre. Ezután add hozzá a kukoricát, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és öntsd le a tejszínnel. Csak annyira melegítsd fel, hogy ne forrjon.

  • Café frappé

    Hozzávalók: 1,5 dl hideg tej, 3 kk cukor, 2 gombóc vaniliafagyi, 1 kk Nescafé, 2 jégkocka, tejszínhab.

  • Tepsis káposzta 1.

    Hozzávalók 4 személyre: sertéslapocka, 1 nagy fej hagyma, 1,5 kg savanyú káposzta, 4 db csirkecomb, 1 kg vöröshagyma, dkg szalonna, 2 dl olaj, pirospaprika, szemesbors, babérlevél, só.

  • Kenõmájassal töltött tojás

    Hozzávalók: 4-6 fõtt tojás, 15 dkg kenõmájas, 5 dkg margarin, só, bors, mustár, majonéz, szerecsendió.

  • Babgulyás füstölt csülökkel

    Hozzávalók: 1 db füstölt csülök kb. 80- 100 dkg, 50 dkg tarka bab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya. A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evõkanál liszt, só, bors, majoránna, kakukkfû, szurokfû, bazsalikom, borsikafû.

  • Friss saláta

    Hozzávalók 4 adaghoz: 1 db kígyó uborka, 1-1db kaliforniai paprika, 1 db lilahagyma, 4-5db paradicsom, 1 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. bio mustár, 0,5 citrom, 2 ek. olíva olaj, só, bors , zöldségzöld (vagy snidling).

  • Rákleves

    Hozzávalók:

    1 liter húsleves, 8 db rák, 3 evõkanál vaj, 5 evõkanál liszt, só, paprika

  • Pulykamell spenóttal

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 30 dkg friss spenótlevél, só, 1 ek olaj, vegeta.

  • Kapros tejfölleves buggyantott tojással

    Hozzávalók: 5 cl étolaj, 5 dkg liszt, 5 dkg vöröshagyma, 1 csomó kapor, 3 dl tejföl, 1 db citrom, 4 db tojás, pirospaprika, só.

  • Pizza tészta recept (az összes tudnivalóval)

    Hozzávalók: 1 l víz, 2 kg liszt, 2 dkg élesztõ, 0.5 dkg tengeri só.

  • Aranyleves

    Hozzávalók: 1 tyúk, 4 l víz, l hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1karalábé, 1 zellergumó, 1 csomó petrezselyem, kis darab gyömbér, szemes bors.

  • Vaníliás tejturmix

    Hozzávalók: 50 dkg vaníliaízû fagyi, 10 dkg porcukor, 1 dl tojáslikõr, 1 l tej.