2024.04.20. - Tivadar

Sertésragu aszalt szilvával

Sertésragu aszalt szilvával
Sertésragu aszalt szilvávalA hagymát finomra aprítjuk, és a zsíron meg az olajon üvegesre dinszteljük. A húst kockára vágjuk, rászedjük a hagymás zsírra, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, és hozzáadjuk a fahéj rudat, és a vékony szeletekre vágott fokhagymát is. Megszórjuk a rizsliszttel, kicsit pirítjuk, miközben folyamatosan keverjük. Majd felöntjük annyi húsalaplével, hogy 2 ujjnyira ellepje. Fedő alatt, közepes hőmérsékleten puhára pároljuk. Ha kell, a folyadékot pótoljuk, hogy legyen elegendő szaftja az ételnek.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szilvát kisebb darabokra vágjuk, az utolsó 15 percben hozzáadjuk a húshoz. Párolt kölessel és zöld salátával tálalhatjuk.

Hozzávalók:

- 150 g vöröshagyma
- 1 ek sertészsír
- 1 ek extra szűz olívaolaj
- 1500 g sertésdió
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- tört színes bors
- 1 mk szárított majoránna
- 1 kis fahéjrúd
- 1 csapott ek barna rizsliszt
- húsalaplé
- 150 g magozott, aszalt szilva



Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!