rss
  • Ananászos csirkemell saláta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Ananászos csirkemell salátaA csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és bepácoljuk a fűszersóval elkevert olívaolajban 15 percre, ezután a tejfölt, a mustárt, a majonézet, a cukrot, sót, borsot, citromlevet egy habverővel jól összekeverjük, s ezt az öntetet betesszük a hűtőbe állni. Miután ezt elkészítettük, a pácolt csirkemellet fogjuk és serpenyőben jól átsütjük, ha kész félretesszük hűlni. A konzervkukoricát átmossuk, az almát meghámozzuk, majd felkockázzuk és az ananászt is. Ha csirke is kihűlt akkor ezeket a hozzávalókat is összekeverjük az öntettel s kész is a finom saláta.

    Hozzávalók:

    - 4 dl tejföl
    - 1 db alma
    - 30 dkg csirkemell
    - olívaolaj
    - 1 teáskanálnyi sült csirke fűszersó
    - 15 dkg ananászkonzerv
    - 1 kis doboz konzervkukorica
    - 1 kanál cukor
    - 1,5 kanál mustár
    - 2 kanál majonéz light
    - 1 csipet só és bors
    - 1 kávéskanálnyi citromlé




    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejszínes sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók:

    - 1 kg reszelt sárgarépa
    - 8 dl tej
    - 3 dl tejszín
    - 4 púpos evõkanál liszt
    - 1 dl ét olaj
    - 1 dl víz
    - 2 teáskanál só
    - 1 púpos evõkanál kristálycukor
    - ízlés szerint további kristálycukor
    - 1 citrom héja
    - 2 evõkanál citromlé
    - 1 kis csokor apróra vágott petrezselyem
    - 2 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfû
    - 1 teáskanál õrölt fehérbors
    - 1 teáskanál szárított, õrölt gyömbér

  • Norvég lazac besameles mártásban

    Hozzávalók: 1 kg lazacszelet (2,5 cm vastag), 5 dl besamelmártás, só, frissen õrölt bors, citromlé, 3 dkg vaj.

  • Fetás céklasaláta

    Hozzávalók 2 személyre: 3 cékla, 3 szál újhagyma, 10 dkg feta sajt, 1 erõspaprika, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, balzsamecet, só.

  • Bahama Mama

    Az alapanyagokat keverõpohrában összekeverjük. Áttörjük a jéggel félig megtöltött pohárba, és díszítjük.

  • Amerikai palacsinta

    Amerikai palacsintaSzitáljuk össze a lisztet, sót és sütőport, majd adjuk hozzá a tejet, tojást és a vajat. Vajazzuk meg egy kicsit a palacsinta sütőt, és egy kis merőkanál tésztát öntsünk a forró serpenyőbe. A palacsinta massza tészta elég tömény, így nem folyik teljesen szét a serpenyőben - de a serpenyő mozgatásával segítsük a massza egyenletes eloszlását! A palacsinta átmérője legyen kb. 10cm. Süssük mindkét oldalon kb 1-2 percig. A serpenyőt nem szükséges újra megvajazni. Hagyományosan vajjal és juharsziruppal tálaljuk, de mézzel vagy lekvárral is nagyon finom.

  • Rakott kel

    Hozzávalók négy személyre: 50 dkg darált hús, 1 fej kelkáposzta, 1 bögre rizs 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg disznózsír, 3 dkg olvasztott libazsír, pirospaprika, só, piros arany ételízesítõ.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg. A paprikát vágd csíkokra, a hagymát pedig szeleteld vékonyra.

  • Kacsasült szõlõvel

    Hozzávalók 4 személyre: 2 kacsacomb és kacsamell, 4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 50 dkg szõlõ.

  • Lazaccal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 1 kis üveg piros lazactörmelék, 12 db elõre megsütött, sós palacsinta, 1 db egész tojás teáskanálnyi citromlé, 1 evõkanál tejföl, teáskanálnyi búzadara, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

  • Rakott csirke

    Hozzávalók:
    10 dkg csirkemell filé megpárolva vízben, 15 dkg fõtt karfiol, 15 dkg fõtt répa, 10 dkg fõtt zöldség, 1 fej hagyma, 2 dl natúr joghurt, petrezselyem, só,1 ek. oliva olaj, 10 dkg reszelt sajt;

  • Hajdina

    Hozzávalók: 10 dkg hajdina (melyet megfõzünk), 25 dkg zabpehely, 15 dkg zabliszt, 1 ek lenmag, 1 ek szemes köménymag (helyette lehet mák, szezámmag, õrölt dió, mogyoró), 1 mk szódabikarbóna, 1 mk borkõpor, 1 dl olaj, 2,5 dl víz.

  • Ananászos husi

    Ananászos husiEgy tűzálló tálat kikenünk az olajjal. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és eloszlatjuk a tálban. A húst kis kockákra vagy csíkokra összevágjuk. Az ananászt leszűrjük, és ha esetleg túl nagyok, azt is felvágjuk. A szalonnára teszünk egy réteg husit, sózzuk, borsozzuk. Erre ananászt teszünk, majd megint hús, só, bors és ismét ananász. A tetejére annyi reszelt sajtot teszünk, hogy teljesen befedje. Fóliával letakarva megsütjük. A végén fólia nélkül, kicsit hagyjuk, hogy a sajt megpiruljon.

  • Vöröskáposzta gesztenyével

    Hozzávalók: 1.5 kg vöröskáposzta, só, 10 dkg zsír, 5 dkg cukor, 1 dl fehérbor, liszt, sült gesztenye.

  • Mediterrán tepsis burgonya

    Elkészítés:

    Fél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra. 1 fej fokhagymát megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom. Jénai tál aljára pici vajat teszek+krumpli+fokhagyma+friss rozmaring (kb. 10 centis ágacska)+5-6 levél zsályával fûszerezem, ujjnyi vizet teszek alá, megsózom, megborsozom, majd beteszem a sütõbe, magas fokozaton sütöm 20 percig, néha megkeverem.

  • Mandulás palacsinta

    Hozzávalók (6 személyre): 50g liszt, 1 tojás, 1,5 dl tej, 2 evokanál olaj, só, 2 evokanál szeletelt mandula;
    A töltelékhez: 3 tojás, 25g cukor, 1 evokanál liszt, 2 evokanál orölt mandula, 3/4 dl tej, 1 teáskanál mandulaeszencia;
    Az öntethez: 250g málna, 6 evokanál porcukor, 2 evokanál pirított mandula;

  • Hal a tortán

    Jó érzés olyan mûsort készíteni, amit az emberek néznek, és amirõl másnap beszélnek.

    Ugyanilyen jó érzéssel készült ez a könyv is, amely a benne szereplõ történeteket, kulisszatitkokat és az egyes epizódokból kimaradt eseményeket tekintve remek kiegészítõje a tévémûsornak.

  • Kacsamell édes-savanyú mártásban

    Kacsamell édes-savanyú mártásbanA sárgabarackot csészébe tesszük, és langyos vízben 2 órát áztatjuk. A gyömbért lereszeljük, a sáfrányt 2 evőkanál forró vízben kioldjuk. A körtét és az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a barackot lecsöpögtetjük, és ugyancsak felkockázzuk, majd lábasba tesszük. Megszórjuk a cukorral, a reszelt gyömbérrel, a curryvel, rálocsoljuk a sáfrány levét meg 1 evőkanál borecetet, és 20 percig kis lángon főzzük, majd hűlni hagyjuk. A kacsa bőrét bevagdossuk, serpenyőben először a bőrös felét 10, majd a húsos felét 5 percig sütjük, aztán kiszedjük, és két tányér közé téve melegen tartjuk.

  • Rakott sonkás kocka

    Hozzávalók: 60 deka liszt, 15 deka sonka vagy darált sovány füstölt fõtt sertéshús, 3 egész tojás, 2 deci tejfel, só, 5 deka zsír, 5 deka vaj, zsemlyemorzsa.

  • Narancsos sertésszûz

    Hozzávalók:

    50 deka sertésszûz, 3 gerezd fokhagyma, 8 zsályalevél, 2 ek. olívaolaj, 1 egész narancs leve, fél dl tejszín, 1 kávéskanál narancshéj (bio narancs), worcestershire mártás, só, bors

  • Konfetti Bólé

    A limonádét, a szõlõlevet a gyümölcsökkel és a rummal együtt nagy üvegedénybe öntjük, és kb 2 órára hidegre állítjuk.