rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
  • Ananászos csirkemell saláta

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Ananászos csirkemell salátaA csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és bepácoljuk a fűszersóval elkevert olívaolajban 15 percre, ezután a tejfölt, a mustárt, a majonézet, a cukrot, sót, borsot, citromlevet egy habverővel jól összekeverjük, s ezt az öntetet betesszük a hűtőbe állni. Miután ezt elkészítettük, a pácolt csirkemellet fogjuk és serpenyőben jól átsütjük, ha kész félretesszük hűlni. A konzervkukoricát átmossuk, az almát meghámozzuk, majd felkockázzuk és az ananászt is. Ha csirke is kihűlt akkor ezeket a hozzávalókat is összekeverjük az öntettel s kész is a finom saláta.

    Hozzávalók:

    - 4 dl tejföl
    - 1 db alma
    - 30 dkg csirkemell
    - olívaolaj
    - 1 teáskanálnyi sült csirke fűszersó
    - 15 dkg ananászkonzerv
    - 1 kis doboz konzervkukorica
    - 1 kanál cukor
    - 1,5 kanál mustár
    - 2 kanál majonéz light
    - 1 csipet só és bors
    - 1 kávéskanálnyi citromlé




    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajttekercs 1.

    Hozzávalók: 25 dkg edami, vagy trappista sajt, 15 dkg Boci, Camping, vagy más krémsajt, 2 gerezd fokhagyma, õrölt feketebors, õrölt szerecsendió, egy csokor apróra vágott zöldpetrezselyem.

  • Libamelle fasaírozva

    A tömött, kövér libának zsíros bõrét lenyúzzuk, A mellcsontról minden hûst leválasztunk, fél kiflit levesben áztatunk. A húst kétszer átdaráljuk a húsvágón, úgyszintén az áztatott, kicsavart kiflit is.

  • Bableves Szentesné módra

    Hozzávalók:

    1/2 kg sertés comb, 25 dkg gomba, 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyem, 1 kis darab zeller, 25 dkg puha bab (lehetõleg nagy szemû., ha száraz babból készítjük, akkor elözõ este áztassuk be!), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kanál õrõlt paprika, 2 kanál olaj, tárkony levél, babérlevél, só, bors, 1 mokkáskanál tárkonyos ecet, 1 db füstölt hús ízû Knorr leveskocka , 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt

  • Bohó rizssaláta

    Hideg, váltott vízben, kezünkkel gyúrva, átmosunk 20 dkg rizst, majd másfélszer annyi vízzel öntjük le, mint amennyi a rizs térfogata.

  • Egyszerû lángostészta

    Az élesztõt 1 dl langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
    Hûtõben az alsó polcon olajos zacskóban néhány óráig tároljuk.

  • Mandulás szilvalepény

    Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, másfél dl sör vagy tej, 50 dkg magvaváló szilva, 5 dkg darált mandula, 1 db egész tojás, 1 evõkanál porcukor, 2 szem összetört szegfûszeg, csipetnyi só, a tetejére vaníliás porcukor;

  • Csirke zöldborsós szószban

    Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk és egy kevés zsiradékon puhára pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Ha megpirult, kiszedjük egy tányérra, a visszamaradt zsiradékba tesszük a lisztet, átforgatjuk, majd felengedjük a tejjel vagy a tejszínnel. Utána sózzuk, majd beletesszük a fõtt zöldborsót, visszatesszük a csirkét. Hagyjuk, hogy rottyanjon még egyet. Párolt vagy fõtt rizs illik hozzá.

  • Egresszörp 1.

    Hozzávalók: 1 kg egres, 1 citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, ízlés szerint cukor.

  • Csöröge fánk egyszerûen

    Hozzávalók: 3 db egész tojás, késhegynyi só, fél mokkáskanál sütõpor, liszt - amennyit felvesz, olaj a sütéshez, porcukor a szóráshoz.

  • Tejfölös keksz

    Hozzávalók: fél kg háztartási keksz, 1 citrom leve. 10 evõkanál cukor, 2 cs vaníliás cukor, 2 nagy tejföl, 2 dl tejszín.

  • Kakaós gesztenyetorta

    Kakaós gesztenyetortaHagyományos módon elkészítjük a kakaós piskótát. Készen kapható gesztenye masszából kis golyókat készítünk a közebébe rumos meggyet rakjunk, 32 db golyó fog kelleni, amiket hűtsünk le. A krémet pudingporból és kb. 1 dl tejből pépet készítünk. Majd a maradék tejhez öntsük hozzá a cukrot és forraljuk fel. Forrás után állandó keverés mellett öntsük bele a pépbe, ha jól besűrűsödött és egy kissé lehűlt, belekeverjük a tojássárgákat. Ha a krém teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarint, gesztenyemasszát, a rumot, porcukrot és habosra keverjük.

  • Mazsolás mák recept

    Hozzávalók: 10 dkg finomra darált mák, 5 dkg mazsola, 2-3 evõkanál méz, másfél dl tej, 2 evõkanál sárgabarackíz, csipet só, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj;

  • Tejszínes-mustáros pulykamáj recept

    Hozzávalók:
    50 dkg pulykamáj, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj (vagy margarin), 2 evõkanál mustár, 1 fej vöröshagyma,
    1 mokkáskanál majoránna, ugyanannyi törött bors, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só;

  • Medvehagymás krémleves

    Hozzávalók: 3 evökanál olaj, 1 kisebb hagyma, 1 liter zöldségleves, 3 szem burgonya, 1 csokor (kb. 15 dkg) medvehagyma, só, bors, tejszín, mandulaszeletek a díszítéshez.

  • Erdélyi juhtúrós puliszka

    Hozzávalók: 1 és fél liter víz, 2 deka só, 60 deka kukoricaliszt, étolaj vagy vaj, 25 deka juhtúró, 3 deci tejföl.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 tojás, 1-2 evõkanál tejföl, só és törött fehér bors, ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez.

  • Gyümölcsfőzelék

    Gyümölcsfőzelék3-4 dl vizet és a meggybefőtt levét feltesszük főni, beletesszük a meghámozott és felszeletelt almát, és 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és a cukrot. Mikor már megpuhult az alma, beleöntjük a befőttet. Jó, ha több fajta gyümölcs van benne, tehetünk bele cseresznye- vagy őszibarackbefőttet is. De legjobb friss gyümölcsökből készíteni. Ezután a tejjel és a liszttel habarást készítünk, mikor simára kevertük, beletesszük a tejfölt is. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével.

  • Gumikocka

    Hozzávalók:

    - 2 kis pohár tejföl
    - 1,5 evõkanál kakaópor
    - 4,5 dl víz
    - 7,5 evõkanál zselatin
    - 3 csomag vaníliás cukor
    - 13 evõkanál porcukor
    - 6 db tojás
    - 1 csomag gyümölcskocsonya

  • Gombafasírt

    Hozzávalók: 1 kg csiperkegomba, Szegfûgomba (csibegomba), vagy más gomba, 1 fej hagyma, 3 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, egy csokor petrezselyemzöld, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 kk ételizesítõ, 1 mk õrölt bors, só.